”Keikalla uskallan heittää itseni peliin, koska tiedän, että pystyn koko ajan kontrolloimaan tilannetta”, Jenni sanoo. Kuva: Veikko Kähkönen.
”Keikalla uskallan heittää itseni peliin, koska tiedän, että pystyn koko ajan kontrolloimaan tilannetta”, Jenni sanoo. Kuva: Veikko Kähkönen.

Jenni Vartiaista, 31, arvosteltiin heittäytymisen puutteesta Vain elämää -ohjelmassa. Laulaja myöntää olevansa herkempi kuin muut. – Haluaisin vain tulla hyväksytyksi sellaisena kuin olen.

Tähtiartistit houkuttelivat Jenni Vartiaista turhaan avautumaan laulujensa taustoista Vain elämää -ohjelmassa. Syksyn aikana Jennin Facebook-sivulle on kertynyt satoja viestejä, joissa on kiistelty laulajan julkisesta imagosta.

Osa ymmärtää Jennin varovaisuuden, mutta monia se ärsyttää. Jenni on seurannut väittelyä hämmentyneenä.

– Meillä on hurja tarve lokeroida ja leimata ihmisiä, hän huomauttaa.

Jenni Vartiainen on myynyt soolouransa aikana 260 000 albumia ja saanut yhdeksän Emma-pystiä. Menestyksen myötä laulajasta on syntynyt mielikuva suuren hatun alla piilottelevana mysteerinaisena.

– En ole urani alussa päättänyt, että haluan olla jokin mysteerinainen. Olen ollut harkitsevainen puheissani lapsesta saakka. En lähde herkästi hölöttämään, vaan mieluummin tarkkailen tilannetta sivusta, Jenni myöntää.

– Ehkä etäisyyden vaikutelma on syntynyt siitä, että olen pohjimmiltani todella ujo.

Petetyksi tullut

Ihmissuhteissaan Jenni sanoo tulleensa varovaisemmaksi vuosien varrella, sillä hänkin on joutunut petetyksi ystävyydessä.

– Luotettavuus menee ystävyydessä kaiken muun ohi. Arvostan sitä, että lähelläni on ihmisiä, joille pystyn kertomaan kaiken ja jotka sanovat myös minulle rehellisen mielipiteen, vaikka se tarkoittaisi rumaa totuutta.

– Minulla on tosin paha tapa jäädä kelailemaan asioita, jos tunnen kokeneeni vääryyttä. Olen varmasti herkempi tyyppi kuin moni muu.

Muilta ihmisiltä Jenni toivoo kykyä nähdä toiset, myös hänet itsensä, omanlaisinaan tyyppeinä.

– Pohjimmiltaan jokainen haluaa tulla vain hyväksytyksi sellaisena kuin on. Niin minäkin.

Mistä Jenni on potenut morkkista? Entä miksi hänen keittiöstään löytyy häpyhuulikakku? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 48/2014.

 

Jenni Vartiainen

Laulaja-lauluntekijä syntyi 20.3.1983 Kuopiossa. Asuu Helsingissä Paavo-koiransa kanssa.

Tuli tunnetuksi Popstars-ohjelmasta ja Gimmel-yhtyeestä vuonna 2002.

Julkaissut kolme sooloalbumia, joita on myyty yli 260 000 kappaletta. Jenni on palkittu myös yhdeksällä Emma-pystillä.

Vuonna 2012 Jenni valmistui pop- ja jazzpedagogiksi.

Osallistui syksyllä 2014 Nelosen suosittuun Vain elämää -ohjelmaan.