Jenni Dahlman nähdään maaliskuun lopussa alkavassa Mallikoulu-tv-ohjelmassa. Kuva: <span class="photographer">Jouni Harala</span>
Jenni Dahlman nähdään maaliskuun lopussa alkavassa Mallikoulu-tv-ohjelmassa. Kuva: Jouni Harala

Kun Jenni Dahlman erosi kymmenen vuoden liitosta Kimi Räikkösestä, hänen elämänsä muuttui aivan toisin kuin hän kuvitteli. Jenni rakastui ja muutti Suomeen. – Nyt olen onnellisempi kuin aikoihin, jääkiekkoilija Ossi Väänäsen kanssa seurusteleva Jenni kertoo.

Kyllähän sen näkee päällepäinkin. Jenni Dahlman säteilee rauhallista ja rentoa hyvää oloa.

– Olen onnellisempi kuin aikoihin. Vai saako näin edes sanoa, vähättelemättä muuta elämäänsä, hän epäröi.

Jenni elämässä ovat balanssissa kaikki elämän tärkeät osa-alueet, kuten työ. Ja rakkaus. Molemmat toivat hänet pitkän harkinnan jälkeen takaisin Suomeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kun Jenni oli eronnut kymmenen vuotta kestäneestä liitostaan F1-kuljettaja Kimi Räikkösen kanssa, hän ajatteli jatkavansa yhä elämäänsä Sveitsissä, jossa pariskunta oli asunut yhdessä vuosia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– En ollut ikinä ikävöinyt Suomeen enkä uskonut, että pystyisin enää koskaan asumaan pysyvästi Suomessa. Viihdyin Sveitsissä, minulla on sielläkin paljon ystäviä ja tuttu elämänpiiri. Ja jollain tavalla helpompi hengittää, sillä sveitsiläiset eivät ole kiinnostuneita tekemisistäni.

Kesä 2013 muutti kuitenkin kaiken.

– Se oli minulle itsetutkiskelun aikaa. Halusin ottaa ja antaa itselleni aikaa ja olin avoin ja herkkä kaikelle uudelle. Opettelin pelaamaan golfia, tapasin ystäviäni ja tutustuin uusiin ihmisiin. Vietin aikaa vanhempieni mökillä ja nautin siitä, ettei ollut mitään suunnitelmia.

Kun Jenni kesän jälkeen sitten palasi Sveitsiin ja laskeutui Zürichin lentokentälle, hän tunsi yllättävää vierautta.

– Ensimmäisen kerran minulle tuli tunne, että en tulekaan enää kotiin.

Syykin oli hänelle tosiasiassa jo selvä. Jos koti on siellä missä sydän, niin koti oli nyt Suomessa, sillä sinne sydän oli kuuman kesän jäljiltä auttamattomasti jäänyt. Jenni oli tavannut entisen NHL-tähden, nykyään Jokereissa ja KHL:ssä pelaavan Ossi Väänäsen ja rakastunut.

Vuoden harkinnan jälkeen Jenni pakkasi tavaransa ja hyvästeli Sveitsin-kotinsa.

Tv:stä tutuksi

Jenni nähdään tänä keväänä televisiossa uudelleen käynnistetyn Mallikoulun juontajana. Sen saman ohjelman, jonka ensimmäisestä voittajasta, Suvi Koposesta, tuli maailmanluokan malli.

– Minulle on vuosien varrella tarjottu kaikenlaisia tv-töitä, mutta vasta tämän työn tunsin omakseni. Ihan toisella tavalla kuin vaikkapa jonkin kokkiohjelman. Tässä ei ole mitään väkisin tekemistä.

Kuvausten aikana Jenni on totutellut aikaisiin, puoli viidenkin herätyksiin ja pitkiin päiviin.

– Olen nauttinut joka hetkestä, vaikka aluksi tv-kameroiden edessä oleminen jännittikin tosi paljon.

Jenni miettii jo vähän haikeana kuvausjakson päättymistä ja työryhmän hajoamista. Ohjelman tekeminen on ollut hänelle kuin kiehtova harrastus. Sen päätyttyä hän palaa normaaliarkeensa, joka eron jälkeenkin on järjestynyt niin, ettei työn tekeminen ole Jennille välttämätöntä jokapäiväisen elannon takia.

– Mutta jokainen tarvitsee syyn nousta aamuisin ylös, liittyi se sitten työhön tai harrastuksiin.

Lue Jenni Dahlmanin koko haastattelu Me Naisista 10/2015, joka ilmestyy torstaina 5.3.

Pääset lukemaan koko jutun myös MN+:sta.

Lue myös:

IS: Jenni Dahlmanin uusi rakas on jääkiekkotähti

Tässäkö syy, miksi Jenni Dahlman muutti takaisin Suomeen?

Kimin ja Jennin liitto on ollut kriisissä aiemminkin – lue harvinainen yhteishaastattelu

Sisältö jatkuu mainoksen alla