Posse sai vahvistusta Jenni Dahlmanista.
Posse sai vahvistusta Jenni Dahlmanista.

– Kehtaamisraja ei ole vielä tullut vastaan, Posse-ohjelmassa aloittanut Jenni Dahlman, 33, vakuuttaa.

”Yksi kundeista.” Niin malli ja tv-kasvo Jenni Dahlman, 33, luonnehtii rooliaan uutena posselaisena Duudsonien, Aku Hirviniemen ja Jaakko Saariluoman rinnalla.

Syksyn anarkistisin viihdesarja avasi uuden kautensa eilen. Luvassa on vielä yhdeksän jaksoa sekoilua, vaarallisia stuntteja ja roisia äijähuumoria.

Hillityksi mielletyn Jennin lähtöä mukaan on pidetty yllättävänä temppuna. Miten luksuselämään tottunut heppatyttö istahtaa vaaroihin ja vilautteluun erikoistuneeseen rymyporukkaan?  

– Minusta on julkisuudessa elänyt vähän vääränlainen ja jotenkin etäinen käsitys. Possen tyyli kuitenkin vastaa omaan huumorintajuuni täydellisesti, Jenni vakuuttaa.

– Meistä on lyhyessä ajassa hioutunut tiivis ja yhtenäinen ryhmä, ja olen päässyt hyvin mukaan porukkaan.

Töistä kotiin vatsa kipeänä

Syksyn tv-pesti lähti liikkeelle vitsistä, kun Jenni vieraili Possen ensimmäisellä kaudella. Jenni oli silloin muuttanut Sveitsistä takaisin Suomeen. Ohjelmassa hän kertoi miettivänsä, mitä tekisi isona.

– Pojat ehdottivat, että pitäisikö minun tehdä televisiota heidän kanssaan. Tuumin, että pitäisi varmaan ja tartuin haasteeseen, Jenni nauraa.

– Vielä en ole katunut!

Uuden Posse-kauden stuntteja ja herjoja on kuvattu pitkin kesää.

– Vaikka kesä meni töissä ja välillä paiskittiin pitkiäkin päiviä, voin silti sydämestäni sanoa, että tämä oli paras kesä ikinä. En heti keksi työtä, jossa on ollut näin sairaan hauskaa ja josta olen iltaisin palannut kotiin vatsa kipeänä – naurusta.

Viihdyn äijäporukassa

Posse-porukan ainoana naisena Jenni ei ole saanut vapautusta tai höllennyksiä hurjistakaan haasteista. Jenni nähdään niin vaarallisissa stunteissa kuin perinteeksi tulleessa suihkurallissa, jossa Posse-tähdet työntyvät ventovieraiden kotiin ja suihkuun isäntäväen kanssa. Vielä eteen ei ole sattunut tehtävää tai haastetta, jossa Jennin uskallus- tai kehtaamisraja olisi tullut vastaan.

"Possen tyyli vastaa huumorintajuani täydellisesti", Jenni Dahlman sanoo. Kuva Antti Hämäläinen.

Uudella kaudella suihkuralli saa myös sisarsarjoja rintsikkarallista sekä pusurallista.

– Lähdin mukaan asenteella, että olen tasaveroinen ja yksi kundeista. Koko homman periaate on, että kaikki tekevät kaikkea oli kyse sitten ideapalavereista tai stunttitempuista, Jenni valottaa.

– Muidenkin stuntteja seuratessa olen elänyt vahvasti mukana ja oikeasti pelännytkin. Sellaiset hetket ovat hyvää itsensä haastamista. Rankimpien kuvauspäivien jälkeen on aivan puhki, kun adrenaliini on pitänyt kierroksilla ja varpaillaan. Mutta niihinkin päiviin on mahtunut paljon naurua.

"Minulla on aina ollut enemmän kundeja ystävinä."

Jenni sanoo, ettei miesvoittoisessa porukassa työskentely ole ollut hänelle vierasta.

– Minulle ei tullut yllätyksenä, että viihdyn ja tulen hyvin toimeen äijäporukassa. Minulla on aina ollut enemmän kundeja ystävinä.

Ennen Possea Jenni nähtiin Mallikoulu-ohjelmassa.

– Tv-työ ja viihteen tekeminen ovat tuntuneet kivalta, mutta toistaiseksi minulla ei ole enempiä suunnitelmia telkkariin. Tehdään nyt ohjelma kerrallaan.

Posse MTV3-kanavalla perjantaisin 20.05, uusinnat lauantaisin 15.30.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.