Jenni Vartiainen kertoo Turvasana-sinkun olleen avaus uuteen soundiin. ”Jos aikaisemmin olen ollut korkealla kukkulalla havainnoimassa maailmaa, nyt olen tullut kaupungin kaduille ja nurkkapöytien keskusteluihin. Tartuin aiheisiin, jotka ovat voimakkaasti ihmisten huulilla.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Jenni Vartiainen kertoo Turvasana-sinkun olleen avaus uuteen soundiin. ”Jos aikaisemmin olen ollut korkealla kukkulalla havainnoimassa maailmaa, nyt olen tullut kaupungin kaduille ja nurkkapöytien keskusteluihin. Tartuin aiheisiin, jotka ovat voimakkaasti ihmisten huulilla.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Jenni Vartiainen on kokenut sielunkumppanuutta, mutta elämä on opettanut etteivät asiat ole aina yksinkertaisia.

Jenni Vartiainen saapui sunnuntaina Ruisrockiin iltakonserttia varten jo yhden keikan päivällä heitettyään. Uutta albumia valmisteleva laulaja on julkaissut hiljattain kaksi sinkkua ensi vuonna ilmestyvältä levyltään.

Sinkuista tuoreempi, Jennin kokonaan tekstittämä Se oikea, sai alkunsa, kun laulaja törmäsi polttariporukkaan.

– Olin viinillä viime kesänä Helsingin keskustassa, kun polttariporukka tuli kysymään neuvoja morsiamelle. Kirjoitin vihkoon: anna anteeksi, anna tarpeeksi ja tajusin heti, että tästä täytyy tehdä biisi, Jenni kertoi ennen keikkaansa Ruisrockissa.

Hänestä on ihanaa, että ihmiset lähestyvät.

– Etenkin, koska tuntuu, että moni samaistuu tähän kappaleeseen. Uskon siihen, että biisintekovaiheessa on turhaa sensuroida liikaa. Kun kappale on julki, voi joko vastata tai olla vastaamatta kiperiin kysymyksiin. En voi sille mitään mitä ihmiset ajattelevat. Voin vain tehdä rehellisesti juttuja.

– Vaikka elämäni on lauluissa, teksteissä käytetään usein värikynää. Tärkeintä on, että laulun sanoma tulee perille.

”Vaikka elämäni on lauluissa, teksteissä käytetään usein värikynää.”

Uudella levyllään Jenni kertoo olevansa erittäin auki.

– Sinne on tullut laitettua vaikeitakin juttuja, sellaisia asioita, jotka lävistävät ihmisen pään. Mutta niinhän se menee. Se on laulujen tarkoitus.

Entä uskooko laulaja itse siihen oikeaan?

– Uskon oikeaan, mutta uskon myös oikeaan ajoitukseen. En niinkään siihen romanttiseen, naiiviin kuvitelmaan siitä, että on vain yksi ainoa ihminen maan päällä. Olen kokenut elämässäni sielunkumppanuutta, mutta joskus elämäntilanteet ja ajoitukset voivat hangata vastaan. Silloin ei välttämättä pysähdytä tälle pysäkille, vaan jollekin toiselle. Elämä on opettanut, että asiat eivät ole aina niin yksinkertaisia.

Vierailija

Jenni Vartiainen uskoo siihen oikeaan: ”Joskus elämäntilanteet ja ajoitukset voivat hangata vastaan”

Jaa-a ettäkö täälläkö muka olisi somia kokovartaloviihdepommi-Jennejä tarjolla, taidan passata realistina, epätaiteellisena sekä epämusikaalisena tämän kierroksen. Muutenkin suhtaudun nykyään suurella varauksella näiden suomen julkimoiden medioille myynninedistämis-jutusteluihin "arvojubailuihin/ guruiluihin"paljon höpötellään hyvää ja kaunista, mutta karvas totuus paljastuu toisinaan karulla tavalla kun piiri pieni pyörii ja nalli napsahtaa kuten kävi kaiketi esim frendeillään Cheekillä ja...
Lue kommentti

Suvi ja Tyler Riggs ovat pian kahden lapsen vanhempia. 

Huippumalli Suvi Riggs (o.s. Koponen), 29, saa lapsen näyttelijä-mallipuolisonsa Tyler Riggsin, 31, kanssa. Hän kertoi perheenlisäyksestä Instagram-sivuillaan julkaisemalla kuvia neuvolasta.

 

👣♥️

Henkilön suviriggs (@suviriggs) jakama julkaisu

Lapsi on Suville ja Tylerille toinen. Heidän esikoisensa syntyi joulukuussa 2016.

Suvi ja Tyler ovat olleet yhdessä vuodesta 2009. Kihloihin he menivät tammikuussa 2012 ja naimisiin elokuussa 2012.

Suvi tuli alun perin tunnetuksi Mallikoulu-ohjelmasta, jonka hän voitti vuonna 2005. Nykyään hän on kansainvälisesti tunnetuin suomalaismalli. Häntä edustaa eri puolilla maailmaa kolmetoista mallitoimistoa. Suvi on poseerannut muun muassa usean eri maan Vogue-lehden kansissa.

Amerikkalaisnäyttelijä Alyssa Milano nosti seksuaalisen häirinnän somen ykkösaiheeksi – taustalla on tuottajamoguli Harvey Weinstein tapaus.

Parin viime viikon aikana seksuaalinen häirintä ja sen yleisyys on noussut yhdeksi suurimmista puheenaiheista Yhdysvaltojen medioissa. Kaikki alkoi pari viikkoa sitten, kun New York Times paljasti, että tunnettu elokuvatuottaja Harvey Weinstein on ahdistellut seksuaalisesti lukuisia elokuva-alalla työskenteleviä naisia.

New York Times kertoi viime viikolla, että Weinsteiniä syytetään useista ahdisteluista ja raiskauksista. Esimerkiksi Oscar-palkitut näyttelijät Gwyneth Paltrow ja Angelina Jolie ovat lehden tietojen mukaan joutuneet Weinsteinin ahdistelemiksi aloittelevina näyttelijöinä.

Weinstein on itse kiistänyt syytteet. Tuottajan vaimo Georgina Chapman ilmoitti viime viikolla hakevansa eroa miehestään. Parilla on kaksi yhteistä lasta ja he ovat olleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Haluatko lukea lisää Weinsteinin tapauksesta? Helsingin Sanomat julkaisi viime viikolla laajan koosteen aiheesta. Lue juttu tämän linkin kautta.

Kuluneen viikon aikana maailmantähdet kuten Meryl Streep, Judi Dench, Kate Winslet, Jennifer Lawrence ja Leonardo DiCaprio ovat tuominneet Weinsteinin teot. Myös Hillary Clinton, Barack Obama ja Michelle Obama ovat ottaneet tuikkasanaisesti kantaa aiheeseen.

Tärkeä aihe esiin

Yksi kovaäänisimmistä Weinsteinin tapausta kommentoineista julkisuuden henkilöistä on näyttelijä Alyssa Milano, 44.

Hän kirjoitti pitkässä blogitekstissään, että Weinsteinin käytös kuvottaa ja suututtaa häntä. Näyttelijä kertoi olevansa kuitenkin tyytyväinen siitä, että tapaus on nostanut esiin tärkeän yhteiskunnallisen ongelman.

– Samaan aikaan olen kuitenkin iloinen – suorastaan hurmioitunut – että tämä on avannut keskustelun naisiin kohdistuvasta seksuaalisesta häirinnästä, esineellistämisestä ja väheksynnästä, hän kirjoitti viime viikolla.

Nyt Milano jatkaa kannanottoaan. Hän julkaisi eilen seuraavan twiitin:

Vapaasti suomennettuna viestin sisältö on jokseenkin seuraava:

– Jos kaikki seksuaalisen häirinnän ja väkivallan kohteeksi joutuneet naiset kirjoittaisivat ”Minä myös” statukseensa, ihmiset saattaisivat käsittää, kuinka suuri ongelma on.

”Kuka voi sanoa Not Me?”

Tällä hetkellä #MeToo avainsanalla Twitteristä löytyy tuhansia twiittejä. Milanon twiittiin on vastattu yli 30 000 kertaa. Milano on vastannut myös itse omaan twiittiinsä sanoilla ”Me too”, minä myös.

Monet amerikkalaiset julkisuudenhenkilöt ovat twiitanneet Milanon twiittiin sanoilla ”Me too”. Suomessa esimerkiksi malli ja tv-juontaja Maryam Razavi, toimittaja Hanna Sumari, laulaja Chisu ja muusikko Paula Vesala ovat päivittäneet someen Me too -viestin. 

Monet ovat osallistuneet avainsanan avulla keskusteluun, jonka tarkoituksena on tehdä seksuaalisen häirinnän yleisyydestä näkyvämpää:

Eräs Twitter-käyttäjä huomauttaa seksuaalisen häirinnän olevan niin yleistä, että mietityttää, onko sitä kohtaamattomia ihmisiä olemassa.

Me Naisten taannoisen kyselyn mukaan 63 prosenttia lukijoistamme on joutunut seksuaalisen häirinnän kohteeksi viimeisen vuoden aikana.

Euroopan Perusoikeusviraston mukaan Suomessa 71 prosenttia naisista on kokenut seksuaalista häirintää täytettyään 15 vuotta. EU:n jäsenvaltioiden keskiarvo on 55 prosenttia.

Milanon twiittin alla on huomautettu, ettei pidä kuitenkaan luulla, että seksuaalinen häirintä ja väkivalta koskisi vain naisia. Twitterissä monet ovat kommentoineet, että myös miehet ja transsukupuoliset joutuvat kohtaamaan seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jutun otsikkoa muutettu 16.10.2017. 

Vierailija

Lukeeko somefeedissäsi #MeToo? Tempauksen tarkoituksena nostaa esiin, kuinka yleistä seksuaalinen häirintä on

Weinstein on kuitenkin käsittääkseni kiistänyt eikä häntä ole kaiketi tuomittu joten julkinen lynkkaus ei sovi oikeustajuuni, vaikka hän saattaa toki olla syyllinenkin. Nykyajan twitter-maailmassa saatetaan joukkohysteriassa tuhota ihmisiä jo ennen kuin oikeus on sanonut sanansa joka saattaa myös olla vapauttava jolloin vahinko on jo tapahtunut. Ennen vainottiin katkerien miesten toimesta noitia, nyt saatetaan katkerien noitien toimesta toisinaan vainota miehiä, noin hieman kärjistäen...
Lue kommentti