Paasto ja päivittäiset suolihuuhtelut saivat Jenni Vartiaisen ymmärtämään pari vuotta sitten, että hänen täytyy pitää huolta itsestään. Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen
Paasto ja päivittäiset suolihuuhtelut saivat Jenni Vartiaisen ymmärtämään pari vuotta sitten, että hänen täytyy pitää huolta itsestään. Kuva: Sanoma-arkisto / Jussi Helttunen

Jenni Vartiainen kertoo Elle-lehdessä, ettei lähde enää entiseen tapaansa mukaan hittidieetteihin, kuntokuureihin tai paastoihin.

Muusikko Jenni Vartiainen, 33, kertoo uusimmassa Elle-lehdessä laihdutuskierteestään. Kaikki alkoi jo hyvin nuorena, kun Jenni harrasti tosissaan taitoluistelua. Jennin mukaan dieetit ovat olleet hänelle tuttu tapa nollata pää.

– Olen nuorempana kokeillut kaikki mahdolliset atkinsit ja vissydieetit, ja kovalla hinnalla. Keho on ollut minulle testilaboratorio, hän kertoo lehdessä.

Jennin mukaan hän sai jo kahdeksanvuotiaana kuulla luisteluvalmentajaltaan, että jokainen kilo tarkoittaa kahta senttiä pois hypyistä. Kun Jenni oli teini, ja kotibileissä muut joivat alkoholia ja söivät sipsejä, Jenni otti mukaansa aina omat porkkanat. 

Jenni on aikaisemminkin puhunut taitoluistelun raa'asta puolesta. Hän itse nautti kilpailusta mutta on myöhemmin ymmärtänyt, miten ulkonäkökeskeinen laji luistelu on.

– Se on vähän riski. Vaikka taitoluistelu on fyysisesti älyttömän rankkaa, se on hyvin ulkonäkökeskeinen laji. Jäällä mennään pienissä puvuissa, ja ihmiset sairastui herkästi syömishäiriöihin, Jenni sanoi pari vuotta sitten Groove FM:n haastattelussa.

”Mitä tekee sixpackilla, jos voi niin huonosti, että pää ei toimi?”

Paastoamista ja suolihuuhtelua Balilla

Ellessä Jenni muistelee myös viimeisintä äärikokemustaan, joka liittyy syömiseen. Vajaa kaksi vuotta sitten hän matkusti Balille, jossa vietti kaksi viikkoa retriitillä. Retriitillä paastottiin, juotiin savea, joogattiin, käveltiin riisipellolla ja huuhdottiin suoli kaksi kertaa päivässä. Jenniin paasto ja suolihuuhtelu vaikuttivat niin, että hän paleli koko ajan 40 asteen helteessä.

– Syömättömyys riisui kaikki naamarit ja jäljelle jäi vain oma pää ja ajatukset. Kaiken myllerryksen jälkeen tuntui, että löysin uudelleen ääriviivani. Ja ymmärsin sen, että minun täytyy pitää huolta itsestäni.

Jenni ei suosittele kenellekään dieettejä, jotka saavat voimaan huonosti. Hän ei itse halua enää lähteä entiseen tapaansa mukaan hittidieetteihin, kuntokuureihin tai paastoihin. Toki hän haluaa olla fyysisesti hyvässä kunnossa – mutta ei enää millä tahansa hinnalla.

– Mitä tekee sixpackilla, jos voi niin huonosti, että pää ei toimi?

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: