Jenni Pääskysaari on kirjoittanut kolme nuorille suunnattua kirjaa, joissa tarjoaa vinkkejä elämää varten. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jenni Pääskysaari on kirjoittanut kolme nuorille suunnattua kirjaa, joissa tarjoaa vinkkejä elämää varten. Kuva: Jonna Öhrnberg

Jenni Pääskysaari on tehnyt periaatepäätöksen, ettei kommentoi toisten ulkonäköä.

Oletko huomannut, että kirjailija-juontaja Jenni Pääskysaari esiintyy Pitääkö olla huolissaan? -ohjelmassa ilman meikkiä?

Vaikka asiassa ei ole mitään erityistä, moni on sen huomannut. Aiheesta on käyty keskustelua niin verkon kommenttipalstoilla kuin lehtien kolumneissa.

Myös juontaja-toimittaja Tuija Pehkonen on pannut asian merkille. Tällä viikolla Yle Puheella esitetyssä radio-ohjelmassaan hän kysyi Jenniltä aiheesta. Ensimmäisenä Jenni kysyy kuitenkin Tuijalta:

– Onko se merkille pantava asia?

Hänen mielestään nainen ilman meikkiä ei pitäisi olla uutinen. Haastattelussa Jenni kertoo, että päätti esiintyä ohjelmassa ilman meikkiä, koska kyllästyi kuulemaan kommentteja ulkonäöstään. Kun ohjelman nauhoitukset käynnistyivät viime kesänä, Jenni halusi ihmisten keskittyvän enemmän jaksojen sisältöön kuin hänen ulkomuotoonsa.

”Minulle on tullut sellainen olo, että julkisessa työssä tehdessäni ihan mitä tahansa, tekemiselläni ei ole väliä. ”

– Idea lähti itsekkäästä ärsyyntymisestä. Minulle on tullut sellainen olo, että julkisessa työssä tehdessäni ihan mitä tahansa, tekemiselläni ei ole väliä. Vain sillä on väliä, millaista kynsilakkaa on, mitä on päällä tai onko tukka kivasti vai ei.

En kommentoi – ulkonäköä

Tuija Pehkonen kysyy haastattelussa Jenniltä myös hänen mielipidettään siihen, korostaako ulkonäön kommentoiminen entisestään yhteiskunnan ulkonäkökeskeisyyttä. Jennin mielestä vastaus on ehdottomasti kyllä. Hän on päättänyt, ettei kommentoi toisten ulkonäköä ollenkaan.

Hänen mielestään erityisesti lasten ulkonäön kommentoiminen on haitallista.

”Mikä se on se viesti siellä takana? Se, että olet hyväksytty, koska omistat jotain.”

– Uskon, että muihin asioihin keskittyminen rakentaa paremman itsetunnon kuin se, että kohdatessa pienen tytön sanotaan, että onpas sulla ihanat vilkkuvat lenkkarit. Mikä se on se viesti siellä takana? Se, että olet hyväksytty, koska omistat jotain.

Jennin mielestä lapselta kannattaa aina ensisijaisesti kysyä vaikka kuulumisia kuin kommentoida ulkonäköä.

Kukkelström

Jenni Pääskysaari nähdään tv:ssä ilman meikkiä – kommentoi päätöstään Ylellä: ”Onko se merkille pantava asia?”

En ole huomannut ettei hänellä ole ohjelmassa meikkiä, mutta olen ajatellut että Jenni Pääskysaari näyttää nuorekkaalta ja hyvältä. Ja olen todella kriittinen, jos kyseinen henkilö itse vaatisi sanoisin totuuden päin naamaa. Mutta tuo toisten (naisten) arvostelu maistuu varmasti monen mielestä kakalta, miksi aina mietitään ulkokuorta joka asiassa? Oli nainen kuinka lahjakas tai hauska tai menestynyt tai sankarillinen hyvänsä, aina mietitään ensimmäiseksi miltä hän näyttää. Ja saako nainen...
Lue kommentti

Brittihovissa on hämmentävä kihlajaissuma. Erikoisesta hääeleganssistaan parhaiten tunnettu prinsessa Eugenie avioituu Jack Brooksbankin kanssa loppuvuodesta, mutta ihaninta tässä uutisessa on kosintatapa. Se oli kuin elokuvista.

Prinssi Andrew'n ja tämän entisen kohuvaimon Sarah Fergusonin nuorempi tytär prinsessa Eugenie, 27, astelee pian kohti alttaria.

Hovi tiedotti eilen, että Eugenie ja yökerhonomistaja Jack Brooksbank, 29, ovat sinetöineen seitsemän vuoden suhteensa.

Nuoripari meni kihloihin aiemmin tässä kuussa vieraillessaan Nicaraguassa. 

BBC:n haastattelussa kaksikko paljastaa, että kosinta oli juuri prinsessalle sopiva, siis vähintäänkin täydellinen.

Herra Brooksbank oli polvistunut kosimaan rakastettuaan tulivuori (!) taustanaan. Juuri ennen kosintaa kaksikko oli katsellut järvelle ja ihastellut sen ylle lankeavaa auringonlaskua.

– Järvi oli niin kaunis. Ja se auringonlaskun kajo oli erilainen kuin mikään ennen näkemäni. Olin juuri sanonut ääneen, että tämä on uskomattoman hieno hetki. Ja sitten hän täysin yllättäen kosi! Se oli täydellistä, prinsessa Eugenie kertoi BBC:n haastattelussa. 

Täydellinen kosinta viimeisteltiin täydellisellä sormuksella, jossa komeilee punertava Padparadscha-safiiri timanttiryppään keskellä. Häät pidetään loppuvuodesta, jolloin prinssi Harryn ja Meghan Marklen keväthäistä on ehtinyt kulua jo tovi.

No, prinsessa Eugenie ansaitsee onnensa. Edellisen kerran, kun hän nousi laajemman yleisön tietoisuuteen vuonna 2011, tilanne oli vähemmän mairitteleva.

Prinssi Williamin ja Katen häissä prinssin serkkujen Beatricen ja Eugenien vitsailtiin näyttävän aivan Tuhkimon pahoilta sisarpuolilta Anastasialta ja Drusellalta. 

Onneksi näissä 2000-luvun moderneissa prinsessasaduissa myös pahat sisarpuolet löytävät onnen!

Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos
Prinsessa Beatricen ja hänen siskonsa prinsessa Eugenien kuninkaallinen häätyyli herätti hilpeyttä vuonna 2011. Kuva: MV Photos

Toni Wirtanen kertoo tällä viikolla tv:ssä syyttävänsä vaimonsa masennuksesta musabisnestä. ”Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi.”

Apulanta-yhtyeen keulakuva Toni Wirtanen, 42, ja hänen muusikkovaimonsa Jannika B, 32, nähdään tämän viikon torstaina Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa.

Jaksossa Maria Veitola vierailee Tonin ja Jannikan kesämökillä Lahden kupeessa, Hollolassa. Pariskunta keskustelee Marian kanssa rakkaudestaan, perhe-elämästään ja kamppailuistaan mielenterveyden kanssa. Kumpikin pariskunnasta on puhunut avoimesti sairastaneensa masennusta.

Toni kertoo Marialle elämänsä vaikeimmaksi paikaksi sen, kun vuonna 2003 alkoi kärsiä paniikkihäiriöstä ja ahdistuksesta.

– Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha. Siinä oli elämässä vähän kaikenlaista ja sitten tuli paniikkihäiriöshow’t ja ahdistuskysymys siihen perään, Toni sanoo.

– Se veti todella synkkyyteen. Se oli pahinta.

Tonin mukaan mielenterveyden kanssa painiskelu on musiikkialalla yleistä.

”Silloin kun meni järki, niin se oli kyllä aika paha.”

– Meidän alalla ei ole ketään, joka vetäisi ilman nappeja ja terapiaa, mikä on hyvin hämmentävää.

Myöhemmin Marian yökyläilyn aikana pariskunta kertoo myös Jannikan uupumuksesta ja masennuksesta, johon hän sairastui pari vuotta sitten. Jannikan mukaan hänen tilanteensa johtui monesta tekijästä. Yksi syistä oli se, että hän on painanut töitä 15-vuotiaasta saakka ilman kesälomia: kiireinen elämä ajoi siihen, ettei Jannika ehtinyt käsitellä vaikeuksiaan.

Toni toteaa, että hänen mielestään yksi syy Jannikan sairastumiseen löytyy musabisneksestä:

– Mä syytän tätä hiton musabisnestä. Se on saakelin mylly, joka jauhaa ihmisen päreiksi. Jannika on tehnyt aina helvetisti töitä ja uskonut siihen, että mitä enemmän tekee, niin se myös palkitaan. Mutta musa-ala ei toimi niin.

Rakkaus otti aikansa

Jannika ja Toni tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2011, kun Jannika lähestyi Tonia saadakseen apua artistinuralleen. Jannikan mukaan heidän ensimmäinen tapaaminen ei ollut erityisen innostava.

– Täytyy sanoa, etten ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä. Toni sanoi, että älä jätä työtäsi, älä tule alalle, tämä on perseala, Jannika kertoo.

Rakkaus ei syttynyt Jannikan mukaan todellakaan ensisilmäyksellä. Pariskunta tapasi kuitenkin uudelleen ja uudelleen yhteisten tuttujen kautta, ja lopulta se oli menoa.

”En ollut koskaan tavannut yhtä negatiivista ihmistä kuin Toni.”

– En tiedä miten, mutta tässä sitä ollaan. Olen sanonut kaikille, ettei koskaan kannata ensimmäisen hetken perusteella tehdä päätelmää ihmisestä. Rakastan tuota miestä joka päivä enemmän, Jannika kertoo.

Haastattelimme Jannikaa viime kesänä, kun hän oli toipumisprosessinsa alussa. Lue juttu tästä: