Jasper Pääkkönen muisteli Radio Suomipopilla Salattujen elämien hysterian olleen täysin poikkeuksellista.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, 34, muisteli Radio Suomipopilla Salatut elämät -sarjan ensimmäisiä vuosia. Hän aloitti näyttelijänuransa saippuasarjassa vuonna 1999 ja näytteli suosittua hahmoa, Saku Salinia, vuoteen 2002 asti.

– Mitä tulee julkisuusmyllyyn, ensimmäinen vuosi oli hektisin ja kovin. Sarja oli uutta ja ihmeellistä – jotain mitä Suomessa ei ikinä oltu nähty telkkarissa. Ihmiset menivät ihan sekaisin. Se hysteriä, mikä sarjan ympärille syntyi, oli täysin poikkeuksellista, Jasper sanoi.

Hänen mukaansa edes Pahat pojat -elokuvan suosio ja yleisön hysteria ei vedä vertoja Salatuille elämille. Tosin katselijat rauhoittuvat jo ensimmäisen tuotantokauden jälkeen.

– Toisen vuoden aikana mutsin ja faijan pihalla ei käynyt enää niin paljon lapsia ja nuoria ottamasta kukista kuvia ja kiipeämässä tikapuita pitkin valokuvaamaan ikkunoista. Eikä mua revitty enää tukasta ja vaatteista niin paljon, Jasper muisteli.

Mitä 19-vuotiaan Jasperin oli vaikea ymmärtää? Katso haastattelu videolta.

Lue myös:

Jasper Pääkkönen puhui itselleen kansainvälisen leffaroolin ilman koekuvauksia

MTV: Uusi Salkkari-näyttelijä Jasper Pääkkösen kanssa

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.