– Puhuin kerran ohjaajan kanssa Skypessä, kuvailee näyttelijä Jasper Pääkkönen, kuinka hän sai leffaroolin kymmenien brittikollegojen nenän edestä.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, 34, sai kansainvälisen leffaroolin Jet Trash -elokuvassa ilman koekuvauksia. Charles Henri Bellevillen ohjaama elokuva kuvattiin keväällä Intiassa. Roolin saaminen ilman koekuvauksia on harvinaista, sillä yleensä kansainvälisiin tuotantoihin, etenkin jenkki- ja brittileffoihin, pääsee vain koekuvausten kautta.

– Jet Trashin ohjaaja ja tuottaja olivat nähneet sattumalta Leijonasydämen (lue lisää täältä). He ottivat suoraan yhteyttä ja kysyivät, haluanko lähteä kuukaudeksi Intiaan, sillä heillä olisi mulle rooli. Mulle sanottiin vaan, että me lähetetään käsikirjoitus, lue se, ja jos kiinnostaa, rooli on sun. Sitten puhuin kerran ohjaajan kanssa Skypessä ja sovittiin, että lähden kuvauksiin. Kaikki tapahtui yhden kahden vuorokauden aikana, Jasper Pääkkönen kertoi Radio Suomipopilla.

Kuvausten alettua Jasper sai tietää, että roolia varten oli koekuvattu monta kymmentä brittinäyttelijää, mutta kukaan ei ollut kelvannut.

Tavoitteena kansainvälinen ura

Jasper teki läpimurtonsa vuonna 2003 valmistuneessa Pahat pojat -leffassa, joka oli myös kaupallisesti menestys. Sen jälkeen hän on näytellyt yli kymmenessä elokuvassa ja sai viime vuonna ensimmäisen Jussi-palkintonsa sivuroolistaan Leijonasydän-elokuvassa.

– En usko, että kohdalleni tulee Suomessa enää Pahojen poikien kaltaisia megahittejä. Tietysti taiteellisesti Suomessakin riittää haastetta.

Jasper myöntää tähtäävänsä kansainvälisiin elokuviin.

– Uskon, että puhun jokaisen suomalaisen elokuvanäyttelijän puolesta sanoessani, että totta kai halu tehdä töitä ja laajentaa työntekoa ulkomaille on olemassa.

Katso Jasperin haastattelu videolta.

Lue myös:

Jasper Pääkkösen avopuoliso aloittaa Salkkareissa

Reilu vuosi sitten Sauli Koskinen opiskeli itsensä personal traineriksi.

Sauli Koskinen, 32, tuli alun perin tunnetuksi Big Brother -voittajana, sittemmin juontajana. Reilu vuosi sitten Sauli opiskeli itsensä personal traineriksi. 

– Olen pidemmän aikaa treenannut aktiivisesti. Kun aloin harjoitella personal trainerini Jari Sorsan kanssa, ymmärsin, että pt:n homma kiinnostaisi minuakin. Lopulta kävin koulun ja tykkäsin kovasti.

Nuorena Sauli kokeili kaikkea jalkapallosta mäkihyppyyn ja lumilautailuun. Omaa lajia ei silti löytynyt.  Aktiivisemmasta treenaamisesta hän innostui vuonna 2010, kun hän muutti Los Angelesiin, jossa asui hänen silloinen miesystävänsä poptähti Adam Lambert.

– Siellä tuli pieni muutos myös ruokavalioon. Losissa on trendikästä olla hyvässä kunnossa, ja minun aikana siellä yleistyivät vihersmoothiet. Oma ruokavaliokin muuttui siihen suuntaan.

”Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään.”

Losissa Sauli treenasi salilla, patikoi kukkuloilla ja kävin ohjatuilla tunneilla. Kun hän muutti neljän Kalifornian vuoden jälkeen Suomeen, treenaaminen jatkui. Amerikka-vuosien jälkeen Sauli kotiutui Suomeen hyvin.

– Vaikka onhan se ilmasto kiva, niin arvostan sitä, että Suomessa asiat on helppo järjestää. Ja olen käynyt Kaliforniassa kuitenkin aika usein.

Välit Adamiin ovat pysyneet hyvinä eron jälkeenkin.

– Ollaan tosi hyviä kavereita. Nähdään aina kun nähdään, mutta hän on minulle yhä tärkeä ihminen, Sauli kertoo XS Sports Nutrition –ravinnesarjan lanseerauksessa.

Näyttelijäpari Minka Kuustosen ja Aku Sipolan lapsen laskettu aika on helmikuussa.

Näyttelijäpariskunta Minka Kuustonen, 32, ja Aku Sipola, 27, saavat lapsen. Minka kertoi asiasta Ilta-Sanomille.

– Lapsi on odotettu ja toivottu, ja tämä on ihana asia, Kuustonen kertoo IS:lle.

Minka aikoo jäädä äitiyslomalle vuodenvaihteen jälkeen.

– Vauvan laskettu aika on helmikuussa.

Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Aku Sipola Syysprinssi-elokuvan ensi-illassa vuosi sitten. Aku näytteli itsekin elokuvassa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Minka ja Aku ovat olleet yhdessä 3,5 vuotta. Minka tunnetaan muun muassa Putous- ja Tellus-sarjoista. Lisäksi hän on näytellyt Onnenonkijat- ja Kesäkaverit-elokuvissa. Aku on näytellyt esimerkiksi Uusi päivä -sarjassa.