– Puhuin kerran ohjaajan kanssa Skypessä, kuvailee näyttelijä Jasper Pääkkönen, kuinka hän sai leffaroolin kymmenien brittikollegojen nenän edestä.

Näyttelijä Jasper Pääkkönen, 34, sai kansainvälisen leffaroolin Jet Trash -elokuvassa ilman koekuvauksia. Charles Henri Bellevillen ohjaama elokuva kuvattiin keväällä Intiassa. Roolin saaminen ilman koekuvauksia on harvinaista, sillä yleensä kansainvälisiin tuotantoihin, etenkin jenkki- ja brittileffoihin, pääsee vain koekuvausten kautta.

– Jet Trashin ohjaaja ja tuottaja olivat nähneet sattumalta Leijonasydämen (lue lisää täältä). He ottivat suoraan yhteyttä ja kysyivät, haluanko lähteä kuukaudeksi Intiaan, sillä heillä olisi mulle rooli. Mulle sanottiin vaan, että me lähetetään käsikirjoitus, lue se, ja jos kiinnostaa, rooli on sun. Sitten puhuin kerran ohjaajan kanssa Skypessä ja sovittiin, että lähden kuvauksiin. Kaikki tapahtui yhden kahden vuorokauden aikana, Jasper Pääkkönen kertoi Radio Suomipopilla.

Kuvausten alettua Jasper sai tietää, että roolia varten oli koekuvattu monta kymmentä brittinäyttelijää, mutta kukaan ei ollut kelvannut.

Tavoitteena kansainvälinen ura

Jasper teki läpimurtonsa vuonna 2003 valmistuneessa Pahat pojat -leffassa, joka oli myös kaupallisesti menestys. Sen jälkeen hän on näytellyt yli kymmenessä elokuvassa ja sai viime vuonna ensimmäisen Jussi-palkintonsa sivuroolistaan Leijonasydän-elokuvassa.

– En usko, että kohdalleni tulee Suomessa enää Pahojen poikien kaltaisia megahittejä. Tietysti taiteellisesti Suomessakin riittää haastetta.

Jasper myöntää tähtäävänsä kansainvälisiin elokuviin.

– Uskon, että puhun jokaisen suomalaisen elokuvanäyttelijän puolesta sanoessani, että totta kai halu tehdä töitä ja laajentaa työntekoa ulkomaille on olemassa.

Katso Jasperin haastattelu videolta.

Lue myös:

Jasper Pääkkösen avopuoliso aloittaa Salkkareissa