"Haluan ottaa levylläni myös kantaa vähemmistöjen asemaan. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla moni homo kokee yhä tukevansa syrjityksi", Jari muistuttaa. Kuva: Susanna Kekkonen
"Haluan ottaa levylläni myös kantaa vähemmistöjen asemaan. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla moni homo kokee yhä tukevansa syrjityksi", Jari muistuttaa. Kuva: Susanna Kekkonen

Kestosuosikki Jari Sillanpää, 49, laulaa huomenna julkaistavalla albumillaan miesten välisestä rakkaudesta. Jari paljastaa, että rohkeat sanoitukset arveluttivat levy-yhtiö Warner Music Finlandia.

Jari Sillanpään kolmastoista albumi, Rakkaudella merkitty mies, voi hämmentää monia iskelmätähden faneja. Sillanpään suurin hitti, kaihoisa Satulinna, on kuin toisesta maailmasta uuteen poppilevyyn verrattuna.

Sanoituksia uudelle albumille on tilattu muun muassa Mariskalta, jonka Tanssii kuin John Travolta -sinkussa on rohkea, homoeroottinen lataus:

Varo vaan toimi harkitusti kulta, mielipidettä jos kysyt multa, niin häneltä en pyytäis edes tulta tupakkaan. Kato ettet sormiasi polta, se jätkä täydellinen on vartalolta, ja tanssii aivan niin kuin John Travolta…

– Olen kyllästynyt tähän kiltin naapurinpojan imagoon. Satulinnasta asti olen laulanut muiden ihmisten rakkaudesta. Eihän meidän Jari nyt mitään seksiä harrasta. No kyllä kuule harrastan! Siltsu nauraa.

Kriisipalaveri

Johanna Vuoksenmaan sanoittamassa Rakkaudella merkitty mies -laulussa seikkailee puolestaan “raadeltu, riisuttu, suudeltu, huumattu, köytetty, raavittu, hellitty, kaadettu” mies.

Tekstin suorasukaisuus herätti runsaasti keskustelua Sillanpään levy-yhtiössä, Warner Music Finlandissa.

– Tuotantotiimini oli kokoontunut kriisipalaveriin ja miettinyt, ettei Sillanpää voi tuollaista laulaa. Tekstiä yritettiin jopa hiukan pehmentää: raapiminen muuttui sivelemiseksi. Minä sanoin, että nyt loppui se sively. Raapiminen takaisin! Jari paukauttaa.

Jari on tyytyväinen, että lauluissa näkyy vihdoin hänen todellinen persoonansa ja elämänsä.

– Kun aloimme työstää levyä, suhteeni edelliseen mieheeni oli juuri päättynyt. Olin eron jälkeen pitkään hajalla. Kyllä se heijastuu myös biiseihin, vaikka toki siellä on toive uudesta rakkaudestakin.

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...