"Haluan ottaa levylläni myös kantaa vähemmistöjen asemaan. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla moni homo kokee yhä tukevansa syrjityksi", Jari muistuttaa. Kuva: Susanna Kekkonen
"Haluan ottaa levylläni myös kantaa vähemmistöjen asemaan. Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla moni homo kokee yhä tukevansa syrjityksi", Jari muistuttaa. Kuva: Susanna Kekkonen

Kestosuosikki Jari Sillanpää, 49, laulaa huomenna julkaistavalla albumillaan miesten välisestä rakkaudesta. Jari paljastaa, että rohkeat sanoitukset arveluttivat levy-yhtiö Warner Music Finlandia.

Jari Sillanpään kolmastoista albumi, Rakkaudella merkitty mies, voi hämmentää monia iskelmätähden faneja. Sillanpään suurin hitti, kaihoisa Satulinna, on kuin toisesta maailmasta uuteen poppilevyyn verrattuna.

Sanoituksia uudelle albumille on tilattu muun muassa Mariskalta, jonka Tanssii kuin John Travolta -sinkussa on rohkea, homoeroottinen lataus:

Varo vaan toimi harkitusti kulta, mielipidettä jos kysyt multa, niin häneltä en pyytäis edes tulta tupakkaan. Kato ettet sormiasi polta, se jätkä täydellinen on vartalolta, ja tanssii aivan niin kuin John Travolta…

– Olen kyllästynyt tähän kiltin naapurinpojan imagoon. Satulinnasta asti olen laulanut muiden ihmisten rakkaudesta. Eihän meidän Jari nyt mitään seksiä harrasta. No kyllä kuule harrastan! Siltsu nauraa.

Kriisipalaveri

Johanna Vuoksenmaan sanoittamassa Rakkaudella merkitty mies -laulussa seikkailee puolestaan “raadeltu, riisuttu, suudeltu, huumattu, köytetty, raavittu, hellitty, kaadettu” mies.

Tekstin suorasukaisuus herätti runsaasti keskustelua Sillanpään levy-yhtiössä, Warner Music Finlandissa.

– Tuotantotiimini oli kokoontunut kriisipalaveriin ja miettinyt, ettei Sillanpää voi tuollaista laulaa. Tekstiä yritettiin jopa hiukan pehmentää: raapiminen muuttui sivelemiseksi. Minä sanoin, että nyt loppui se sively. Raapiminen takaisin! Jari paukauttaa.

Jari on tyytyväinen, että lauluissa näkyy vihdoin hänen todellinen persoonansa ja elämänsä.

– Kun aloimme työstää levyä, suhteeni edelliseen mieheeni oli juuri päättynyt. Olin eron jälkeen pitkään hajalla. Kyllä se heijastuu myös biiseihin, vaikka toki siellä on toive uudesta rakkaudestakin.

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!