"Kulunut kesä oli hieno. Pidin hauskaa kavereiden kanssa, mutta ehdin nauttia myös yksinolosta", Jari Sillanpää kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen
"Kulunut kesä oli hieno. Pidin hauskaa kavereiden kanssa, mutta ehdin nauttia myös yksinolosta", Jari Sillanpää kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen
"Kulunut kesä oli hieno. Pidin hauskaa kavereiden kanssa, mutta ehdin nauttia myös yksinolosta", Jari Sillanpää kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen
"Kulunut kesä oli hieno. Pidin hauskaa kavereiden kanssa, mutta ehdin nauttia myös yksinolosta", Jari Sillanpää kertoo. Kuva: Susanna Kekkonen

Viime kesänä miesystävästään eronnut laulaja Jari Sillanpää, 49, kertoo toistavansa parisuhteissa yhä samoja virheitä. Silti toive elinikäisestä kumppanista elää.

Yksinoloon jo reilun vuoden ajan totutellut laulaja Jari Sillanpää myöntää, että ero 4,5 vuotta kestäneestä parisuhteesta on ottanut koville.

– Viime syksynä olin henkisesti aika riekaleina, mutta aika on tehnyt tehtävänsä. Ero on pakottanut tutkiskelemaan, kuka oikein olen ja mitä elämältäni haluan, Jari miettii.

Jarin pisin parisuhde kesti aikanaan kahdeksan vuotta. Molempien ex-miestensä kanssa hän on yhä tekemisissä.

– Olen oikeasti onnellinen siitä, että nämä parisuhteeni ovat muuttuneet erotaistelujen jälkeen ystävyydeksi. Olemme ensimmäisen mieheni kanssa nauraneet, että mistä sitä tietää, vaikka vanhana istuisimme vierekkäisissä kiikkustuoleissa.

Intohimoisesta ja iloisesta elämänasenteestaan tunnettu Jari myöntää, että luonteenpiirre aiheuttaa välillä haasteita rakkausrintamalla.

– Olen aina rakastunut helposti. Useimmiten itsenäisiin miehiin, jotka palvovat minua. Siihen ne suhteet ovat varmasti kariutuneetkin, että palvonta on loppunut. Siltsu vitsailee.

Hän arvelee olevansa ihmissuhdetilityksissään välillä liiankin avoin.

– Lähipiiri saa elämästäni sensuroimattoman version. Assarini Anne ja Peppe kuulevat rivoimmat ja seksistisimmät jutut silloinkin, kun eivät haluaisi.

Mitä Jari ajattelee isyydestä? Entä milloin hän tajusi olevansa homoseksuaali? Lue koko juttu tänään ilmestyvästä Me Naisten numerosta 40/2014.

Lue lisää:

Jari Sillanpään erikoinen laihdutustapa: Kahvia ja tupakkaa!

Jari Sillanpää: Suhteeni alkavat seksistä.

Jari Sillanpään levyllä rohkeaa homoerotiikkaa – levy-yhtiö yritti sensuroida

Fatbardhe Hetemaj on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton. – Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti.

Fatbardhe Hetemaj, 32, odottaa viikonlopun Maailma kylässä -festivaalia, jolloin hänen perheestään kertova Kotimaa Kosovo-Suomi –dokumentti saa ensi-iltansa.

Dokumenttia tehtiin puolitoista vuotta ja se nosti naiselle pintaan monia muistoja. Hetemaj´n neljän sisaruksen vanhemmat saapuivat Kosovosta Suomeen vuonna 1992, jolloin Fatbardhe oli 7-vuotias.

– Ehkä arkielämässä oli pelon jälkeen vaikeinta tasapainoilla kahden kulttuurin välillä. Meidän kulttuurissa olin tottunut koskettamaan ihmisiä. Täällä on tietty etäisyys.

”Ala-asteella ihmettelin, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin.”

– Ala-asteella ihmettelin myös, kun kysyttiin, voit sä olla? Sanoin tietysti kaikille, että voin ja sitten minulle suututtiin, kun olin luvannut niin monelle. En ymmärtänyt yhtään, että pitäisi olla vain yhden kanssa kerralla, vaan otin kaikki siipieni suojaan. Olen aina ollut tällainen paljon puhuva, Fatbardhe kertoi eilen Mummotunnelin kesän VIP-avajaisissa.

Hetemaj'n sisarusnelikko on kuuluisa saavutuksistaan. Molemmat veljet pelaavat ammatikseen jalkapalloa, Perparim Italiassa ja Mehmet Seinäjoella. Fatbardhe on tehnyt uraa politiikassa. Hän naurahtaa, että on sisarusnelikon ainoa naimaton.

– Toisella veljellä ja siskollani on lapsia. Olen heille se hullu täti. Olemme yhä tosi läheisiä.

Fatbardhe viettää itse sinkkukesää.

– Kaikki väittävät, että minulla on kumppanin suhteen kovat kriteerit. Minun pitää tuntea, että kyseessä on minun ihminen ja toki kumppanin pitää miellyttää myös silmää. 

– Haluan kuitenkin painottaa, että elämäni on hyvää näinkin. Olen huomannut, että lapsettomia suojellaan, eikä heiltä kysellä henkilökohtaisia kysymyksiä, mutta sinkuilta udellaan tosi henkilökohtaisesti, että miksi miestä ei ole löytynyt. Se ärsyttää joskus.

Kotimaa Kosovo-Suomi, TV1 ma 28.5

Naisystävä Katja ei aio esiintyä suuremmin miehensä rinnalla julkisuudessa.

Laulaja Ressu Redford, 56, esitteli torstai-iltana uuden naisystävänsä Katjan ravintola Pincho Nationin avajaisissa Turussa.

– Hyvin menee ja kesää vietetään yhdessä. Kesän kohokohta on nyt, kun aurinko paistaa, Ressu jutteli.

Silminnähden rakastunut pariskunta on seurustellut jo jonkin aikaa. Katja on käynyt miehensä keikoilla ja myönsi ihastuneensa tämän huumorintajuun.

– Muun muassa siihen, hän virnisti.

Katja totesi myös, ettei aio esiintyä julkisuudessa isommin, vaan aikoo pysytellä yksityishenkilönä. Hän kertoi työskentelevänsä ”aivan eri alalla” kuin Ressu.

– Minä olen syntyperäinen turkulainen, ja Katja on tästä läheltä, Ressu lisäsi.

Ressu Redford oli naimisissa lähes 20 vuotta Nina Björkfeltin kanssa. Pari erosi virallisesti joulukuussa 2016. Heillä on kaksi poikaa: vuonna 1998 syntynyt Frans ja vuonna 2000 syntynyt Elliot.