”Sinä ansaitset simaa!” Fanit ovat kommentoineet kovasti Jari Sillanpään simavideoita. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram
”Sinä ansaitset simaa!” Fanit ovat kommentoineet kovasti Jari Sillanpään simavideoita. Kuvat: Sanoma-arkisto ja Instagram

Laulaja kyseli faneiltaan kotitekoista simaa – monta päivää vapun jälkeen.

Jari Sillanpää oli menossa lauantaina Kalajoen-keikalleen, kun hän julkaisi Instagram-tilillään epätoivoisen simafanin videon.

– Suut rupesivat huutamaan simaa, hän sanoo videollaan.

Ensimmäisen videon aikana keikkaseurue oli menossa Tornio–Kemi-välillä ja Sillanpää uteli, olisiko jossakin käymisprosessilla valmistettua simaa. Hän olisi halunnut ostaa pari pulloa kotisimaa

Kolmannen videon aikana seurue oli menossa jo Iissä, kun Sillanpää edelleen kaipasi simaa. Samalla hän lupasi mahdolliselle simanmyyjälle vapaalipun seuraavalle Olympiastadion-keikalleen, jonka hän aikoo pitää kolmen vuoden päästä.  

– Vuonna 2020 minulla on seuraava Olympiastadionin konsertti Helsingissä. Jos tuotte Kalajoelle tänä iltana käymisteitse valmistettua simaa, henkilö saa vapaalipun konserttiin, Sillanpää markkinoi.

Ilmeisesti keikkalipputarjouksella oli suuri vaikutus, sillä sunnuntaina Sillanpää kiitteli uudella videollaan simantuojia:

– Sitä tuli eilen kuusi pulloa, mutta myös saatiin munkkeja, vähän musiikkia ja hienoja runoja. Kiitos niistä, laulaja kertoo ja pitää samalla kädessään simanväristä juomaa.

 

Jari Sillanpää täytti 50 vuotta 2015 ja järjesti silloin juhlakonserttinsa Helsingin Olympiastadionilla, jossa musiikista oli nauttimassa arviolta 40 000 katsojaa.

Sillanpää mainitsi uuden stadionsuunnitelmansa myös sunnuntain videossaan:

– Lähetämme teille kaikille, jotka osallistuitte tempaukseen, vapaaliput stadionkeikalle vuonna 2020.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...

Psykoterapeutti Maaret Kallio on kiitollinen pitkästä parisuhteestaan ja lapsistaan. – Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio täytti viime elokuussa 40 vuotta.

– Juhlin synttäreitäni isosti ystävien kanssa. 40 oli hyvä paikka miettiä, miten olen elänyt, mitä saanut ja mitä haluan tehdä. Olen vanha sielu, eikä minulla ole ikinä ollut ikäkriisiä. Odotan innolla seuraavaa vuosikymmentä, Maaret kertoo.

Uusi vuosikymmen tuo tullessaan ainakin lisää opiskelua, sillä Maaret kouluttautuu parhaillaan kouluttaja-pyskoterapeutiksi. Opinnot sisältävät teoriaopetuksen lisäksi 125 tuntia psykoterapiaa.

– Ilman pitkiä terapioitani kykyni lukea mieltäni ja tapojani olisi huomattavasti heikompi. Jos en itse voisi hyvin, en voisi auttaa ketään. Tätä työtä ei pystyisi tekemään, jos jäisin vapaa-ajalla liiaksi pohtimaan asiakkaiden ongelmia, hän sanoo.

Jaksamisessa Maaretia auttaa se, että hän on perheenäiti. Perheeseen kuuluvat aviomies ja kaksi lasta. Maaretille perhe on lähestulkoon koko elämä.

– Toivoin pitkää ja hyvää parisuhdetta sekä lapsia, ja olen äärimmäisen kiitollinen, että sain ne. Perhe ja lapset eivät ole itsestäänselvyyksiä.

Jaksamisessa auttaa myös se, että Maaret sammuttaa sähköpostinsa eikä käy somessa arkisin enää kello 18:n jälkeen.

Maaret kertoo käsitelleensä terapiassa myös omaa lapsuuttaan. Hän on nelilapsisen perheen toinen lapsi, ja luonnehtii lapsuudenperhettään puuhakkaaksi ja tavalliseksi monella tapaa. 

Mitä tietokirjailija ja Lujasti lempeä -bloggaaja kertoo kirjoittamisesta? Entä parisuhteesta ja lempimaastaan? Lue Maaretin Elämäni numeroina -haastattelu Me Naisten tuoreimmasta numerosta 3/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Sinisukkainen

Perhe auttaa Maaret Kalliota jaksamaan: ”Jos en itse voi hyvin, en voisi auttaa ketään”

Minusta Maaret Kalliolla on viisautta ja kohtuudentajua, joita mikään koulutus ei pysty opettamaan. Antaa kuitenkin virallista taustatukea. Omaan myös pitkän parisuhteen ja kivat aikuiset lapset, hauskasti monisärmäiset lapsenlapset. Omaa ymmärtämystä siinä tarvitaan ja toisten kuuntelemisen halua/kykyä, mutta sitä voi opetella. Loppujen lopuksi kyse on sittenkin kenties vain hyvästä tuurista; jotakin on naksahtanut paikoilleen. Huonoja aikoja on ollut meilläkin, mutta niistä on päästä yli ja...
Lue kommentti