Joskus sattumapuhelusta voi syntyä hyvin mielenkiintoinen keskustelu. 

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen, 40, kertoo Facebook-sivuillaan pari päivää sitten saamastaan puhelusta Jari Sarasvuolta, 51. Hän kertoo olleensa innosta soikeana, kun hänen ihailemansa mediapersoona ilmoitti olevansa langanpäässä.

– Olin, että nyt alkaa vuosi pysäyttävästi. Fanitan nimittäin Jari Sarasvuota. Olin aivan pähkinöitä, mitä hänellä minulle on asiaa, Sami kirjoittaa.

Todellisuudessa Jarilla ei ollut Samin harmiksi juuri hänelle asiaa, vaan Jari oli yrittänyt tavoitella samannimistä hypnotisoijaa. Bloggaaja ei kuitenkaan jäänyt sanattomaksi, vaikka väärinkäsitys ilmenikin nopeasti.

– Minä sanoin, että minä en hypnotisoi, mutta haluatko kuulla jotain rakkaudesta. Olen nimittäin rakkausbloggari. Niin minä tulin sanoneeksi hurjassa rohkeuspuuskassa. Ja kyllähän me sitten jokunen hetki rakkaudesta puhuttiinkin, Sami kirjoittaa.

Jari vahvistaa Twitter-tilillään, että kyseinen puhelu todellakin tapahtui viime viikon torstaina.

– Ristus että tuo oikea Sami Minkkinen osaa kirjoittaa! Vahvistan tapahtuneen. Oli hieno kohtaaminen puhelimessa. Sattumaa niin kuin elämä on, Sarasvuo kirjoittaa Twitterissä.

Eräs Twitter-käyttäjä kommentoi Jarin postausta sanoilla: ”Onneksi meillä on Sami Minkkisiä, jokaiseen tarpeeseen juuri oikeita.”

Tähän kommenttiin Jari innostui kehumaan entisestään puhelimen päähän sattunutta Samia.

– Mutta sattumapuhelussa kohtaamani Sami Minkkinen on sielukkain. Hauska ja tilanneherkkä, hän kirjoittaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Oman äidin neuvo siitä, että työ on paras lääke, auttaa Aira Samulinia surussa.

Aira Samulinin, 91, tytär on kuollut.

– Tyttäreni Pirjo on kuollut. Kaikki on kesken, hautajaiset ja muut, Aira kertoo.

Pirjo-tytär sairasti pitkään skitsofreniaa. Hän menehtyi muutama viikko sitten. Tuolloin Aira ei päässyt paikalle, koska oli matkoilla. 

– Me elettiin yhdessä 71 vuotta, hän kuitenkin sanoo.

Tytär sai skitsofreniadiagnoosin teini-iässä ja oli laitoshoidossa 50 vuotta. Vuosien aikana Aira vieraili hänen luonaan aktiivisesti. Kuukausittaisista visiiteistä kertyi ainakin 500, ehkä jopa tuhat kertaa, Aira laskee.

Työ jatkuu

Hiljattaisen suru-uutisen johdosta tunteet ovat vielä sekavat.

– Turha yrittää muutamalla sanalla kuvailla.

”Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke.”

Menetys ei ole vierasta Airalle. Hänen oman äitinsä kahdeksasta lapsesta vain kolme kasvoi aikuisiksi.

– Äiti sanoi aina, että työ on paras lääke. Hoidan työni ja käyn tilaisuuksissa, Aira toteaa Specsaversin tilaisuudessa.

Hänen kesänsä on kulunut Hyrsylänmutkassa sijaitsevan matkailuyrityksen parissa.

Tanssikoulu pystyyn yhdessä

Aira kertoo, että Pirjo-tytär oli hänen elämässään ”mahdottoman vaikuttava” henkilö.

– Hän viitoitti mun tieni. Läksin tekemään töitä hänen kanssaan, ja sitten hänen mielensä murtui. Minä olen jatkanut, Aira viittaa tanssikouluunsa.

Airalla on myös poika Jari, joka hänkin on kärsinyt mielenterveyden ongelmista.

Hyi olkoon mikä kommentti

Aira Samulinin skitsofreniaa sairastanut Pirjo-tytär on kuollut – ”Elimme yhdessä 71 vuotta”

Mistä tiedät, millainen tilanne tyttären poislähtö on ollut; voinut tulla yllättäen. Luulen, että Aira jos kuka olisi halunnut olla tyttärensä rinnalla tuona hetkenä❤️ Ja oikeasti asia ei kuulu meille ulkopuolisille ollenkaan. Erittäin ikävä kommentti surevalke Äidille❤️
Lue kommentti

Huomio! Juttu sisältää paljastuksen Vain elämää -sarjan tulevan jakson biisikattauksesta.

Tällä viikolla Vain elämää -ohjelmassa vietetään Anne Mattilan päivää. Annen päivänä muusikkojoukko versioi yli 20 vuotta uraa tehneen iskelmätähden kappaleita, joilla on vahva asema suomalaisen musiikin kaanonissa.

Päivän hauskimman version Annen kappaleesta tekee räppäri Pyhimys eli Mikko Kuoppala. Hän esittää oman versionsa Annen hittikappaleesta Perutaan häät.

Anne on innoissaan Pyhimyksen biisivalinnasta. Jo jakson alkupuoliskolla hän toteaa odottavansa, että joku vetää kyseisen kappaleen.

– Minulla on ollut viha–rakkaus-suhde tähän biisiin. Tämä on todella bilebiisi! Mihin vain menen ja tuo biisi tulee, kaikki osaavat sen ulkoa. Se on biisi, josta en pääse eroon, enkä haluakaan, Anne kertoo.

Pyhimyksen kanssa biisin tulee vetämään räppärit Heikki Kuula ja Voli. Kolmikko muodostaa yhdessä Teflon Brothers -rap-yhtyeen.

– Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi. Heti, kun kuulin, että Anne on tässä, tämä oli mulle ihan selkeä, että tämä biisi pitää tehdä ja nimenomaan Tefloneilla, Pyhimys kertoo.

”Teflonit on Suomen keski-ikäisin poikabändi.”

Teflon Brothersin versiota varten Pyhimys on laittanut Annen kappaleen sanoitukset uusiksi. Kaikista hauskin uudelleenversiointi löytyy tarttuvasta kertosäkeestä, joka menee alkuperäisversiossa näin: 

Perutaan häät, perutaan yhteinen hautapaikka

Perutaan siitä välistä kaikki mistä voisi matkalla murheita kantaa

Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi

Tefloneiden versiossa suurin osa sanoista vastaa alkuperäistä, mutta veljen bändin sijasta perutaan ”mikä lie Anneli Mattila onkaan, kun ei meistä ollutkaan siihen hommaan.”

Säkeistö on selkeä silmänisku Annen siskoja Annelia, Anniinaa ja Anittaa kohtaan. Hekin tekevät musiikkiuraa, ja jaksossa Anne myös kertoo, että hänet toisinaan sekoitetaan siskoihinsa. Jaksossa Anne myöntää, että se on ärsyttävää.

Katso Tefloneiden hulvaton versio Annen biisistä jutun yläpuolelta!

Vain elämää -ohjelma Nelosella perjantaisin klo 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluu samaan Sanoma-konserniin.