Jared Leto muisti kiitospuheessaan Ukrainaa, REUTERS/Lucy Nicholson.
Jared Leto muisti kiitospuheessaan Ukrainaa, REUTERS/Lucy Nicholson.

Ensimmäistä kertaa Oscar-ehdokkaana ollut Jared Leto palkittiin parhaan miessivuosan esittäjänä elokuvasta Dallars Buyers Club.

Näyttelijä-muusikko Jared Leto, 42, palkittiin parhaan miessivuosan Oscarilla. Leto oli ensimmäistä kertaa ehdolla transpuolisen roolillaan elokuvassa Dallars Buyers Club.

Leton kiitospuhe ei jättänyt ketään kylmäksi, sillä mies ehti sen aikana puhua elokuvansa tärkeästä teemasta aidsista, osoittaa tukeansa Ukrainalle ja Venezuelalle, pohtia sitä, kuinka sai alkunsa teiniraskaudesta ja kiittää gaalassa mukana ollutta yksinhuoltajaäitiään.

Oscar-voittaja nähdään tulevana viikonloppuna Suomessa, kun hän jakaa Emma-gaalassa palkinnon. Nähtäväksi jää, saapuuko Suomeen myös joku Jared Letoon yhdistetyistä naisista, eli kohutähti Miley Cyrus, Justin Bieberin eksä Selena Gomez, Game of Thrones -tähti Emilia Clarke tai parhaan naissivuosan Oscarilla palkittu Lupita Nyong'o. Leto on ollut sinkkumies vuodesta 2011.

Lue myös:

Jared Leto tulee Helsinkiin – bongaa hänet näistä paikoista

Dallas Buyers Club-arvostelu: Miestähdet laihduttivat Oscar-ehdokkuuden arvoisesti

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.