Janni Hussi. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Valonen
Janni Hussi. Kuva: Sanoma-arkisto / Liisa Valonen

Liikunta-alan yrittäjä syö nykyään sellaista ruokaa, joka saa hänen olonsa tuntumaan hyvältä. 

Fitnessmalli ja liikunta-alan yrittäjä Janni Hussi, 26, kertoo tuoreessa blogipostauksessaan suhteestaan ruokaan ja herkutteluun. Tekstinsä aluksi hän kertoo saavansa kuulla usein kysymyksiä siitä, herkutteleeko hän ikinä.

– Mä aina tirskahdan itsekseni kun saan tämmöisen kysymyksen. Voi kun tietäisitte. Kyllä herkuttelen. Syön herkkuja silloin, kun siltä tuntuu, hän kertoo.

Vapaa suhtautuminen ruokaan on vuosien tulosta. Janni on kertonut sairastaneensa teini-ikäisenä syömishäiriötä. Ruokailujen tarkkaileminen oli osa hänen elämäänsä myös silloin, kun hän treenasi fitnesskilpailuita varten.

– Päivät treenasin ja yöt valvoin, koska olin koko ajan kammottava nälkäinen. Elämäni pyöri treenien ja ruokavalion ympärillä, Janni kertoi Me Naisille vuonna 2015.

Lue myös: Fitnessmalli Janni Hussi sai tarpeekseen riutumisesta: “Elin vuosikausia itsekeskeisessä fitnesskuplassa”

Nykyään Janni ei enää suostu noudattamaan pilkuntarkkaa ruokavaliota.

– Mä oon tehnyt sitä ihan tarpeeksi kauan, hän toteaa.

”Milloin syömisestä on tullut näin vaikeaa?”

Liikunta-alan ammattilainen toivoo, etteivät muutkaan ihmiset keskittyisi himotarkasti ruokailuihinsa.

– Jotenkin olisi kiva, että ihmiset löytäisivät enemmän rentoutta syömiseen, eikä se olisi vain suorittamista grammasta toiseen. Syöminen on kuitenkin ihan hirmu suuri nautinto ja kuuluu nukkumisen ohella ainakin allekirjoittaneen lemppari puuhiin.

Hänen mielestään ruokailussa keskitytään nykyään liikaa sääntöihin ja suosituksiin.

– Milloin syömisestä on tullut näin vaikeaa? Mua vähän jopa harmittaa, että ruokailut ja herkuttelut on jotenkin lajiteltu nykyään “hyviin” ja “pahoihin”, ja “sallittuihin” ja “ei sallittuihin”.

”Nyrkkisääntönä itseni kohdalla on se, että syön silloin kun on oikeasti nälkä.”

Janni itse pyrkii syömään terveellistä kotiruokaa sellaisella meiningillä, ettei herkuttelu kaada maailmaa.

– Nyrkkisääntönä itseni kohdalla on se, että syön silloin kun on oikeasti nälkä.

– Haluan syödä perusruokaa, sellaista, jonka mummokin tunnistaa. Arjen ruokailun raaka-aineisiin kuuluu muun muassa papuja, kasviksia, erilaisia salaatteja, hedelmiä, kalaa, kaurahiutaleita, munia, rahkaa, riisiä ja joskus kanaa.

Ei omena kauas puusta putoa – vai miten se nyt meni?

Monilla Putous-näyttelijöillä on kuuluisat vanhemmat. Ja on useilla entisillä Putous-näyttelijöillä myös taiteilijapuoliso.

Pihla Penttinen – isä Pertti Sveholm

Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula
Pertti ja Pihla vuonna 2015. Kuva: Mikko Hannula

Pihla Penttinen, 39, on kokenut näyttelijä, mutta Putouksesta hänet nähdään tällä kaudella ensimmäistä kertaa. Pihlan isä on näyttelijä Pertti Sveholm. Pertti on ollut mukana yli sadassa televisiosarjassa ja elokuvassa, ja hänet on palkittu Jussi-patsaalla kahdesti.


 

Kiti Kokkonen – isä Ere Kokkonen ja äiti Titta Jokinen

Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen
Kiti ja Titta vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuukka Ylönen

Myös Kiti Kokkonen, 43, on mukana Putouksessa ensimmäistä kertaa. Hänen isänsä on vuonna 2008 kuollut ohjaaja Ere Kokkonen, jonka luona Kiti myös vietti lapsuutensa. Kitin äiti on näyttelijä Titta Jokinen.

 

Roope Salminen – isä Eppu Salminen, äidit Minna Turunen, Riitta Havukainen

Roope Salmisen, 28, isä on näyttelijä Eppu Salminen ja biologinen äiti näyttelijä Minna Turunen. Roope vietti lapsuutensa isänsä Eppu Salmisen ja tämän silloisen puolison, näyttelijä Riitta Havukaisen kanssa. Uusperheeseen kuuluivat Riitan aiemmassa suhteessa syntynyt tytär Katariina Havukainen sekä Epun ja Riitan yhteinen lapsi, Santtu.

 

Myös joidenkin vanhojen Putous-näyttelijöiden isä tai äiti on taiteilija. Lisäksi monella ohjelmassa nähdyllä näyttelijällä on taiteilijapuoliso.

Iina ja Minka Kuustonen – isä Mikko Kuustonen

Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto
Mikko ja Iina Kuustonen vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto

Sekä Iina että Minka Kuustonen ovat molemmat vanhoja Putous-näyttelijöitä. Heidän isänsä on muusikko, tv-kasvo Mikko Kuustonen. Iinan ja Minkan serkku on stand up -koomikko Sami Hedberg.

 

Näillä vanhoilla Putous-näyttelijöillä on näyttelijä- tai ohjaajapuolisot:

Pirjo Lonka (1. kausi) on naimisissa näyttelijä-ohjaaja Jani Volasen kanssa. Jani on Putouksen entinen pääkäsikirjoittaja ja ohjaaja. Jani on ollut naimisissa myös Mari Perankosken kanssa. Mari oli mukana Putouksessa 

Elina Knihtilä (1. kausi) on naimisissa näyttelijä Tommi Korpelan kanssa.

Krista Kososen (1., 2., 3. ja 4. kausi) avopuoliso on ohjaaja Antti Jokinen.

Joanna Haartti (2. kausi) seurustelee näyttelijä Minna Haapkylän kanssa.

Ville Tiihosen kumppani on näyttelijä Kreeta Salminen. Kreetan isä on puolestaan Esko Salminen.

Kaisa Hela (o.s. Mattila) (8. kausi) aviopuoliso on muusikko-näyttelijä Heikki Hela.

Minka Kuustosen (8. kausi) avopuoliso on näyttelijä Aku Sipola.

Essi Hellén (6. kausi) aviopuoliso on näyttelijä Mikko Virtanen.

 

 

Ewan McGregorin huhutaan jättäneen vaimonsa kanssanäyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin vuoksi. 

Skottinäyttelijä Ewan McGregor on yhysvaltalaisen viihdesivusto TMZ:n mukaan jättänyt avioerohakemuksen. McGregor on ollut vaimonsa Eve Mavrakisin kanssa naimisissa vuodesta 1996.

Avioerohakemus ei ole suoranainen yllätys, sillä McGregor ja Mavrakis ilmoittivat jo viime vuoden lokakuussa eronneensa. Avioerohakemuksessa on TMZ:n mukaan vielä sitäkin aikaisempi eropäivämäärä, 28.5.2017. 

Lokakuun 2017 eroilmoituksen aikoihin McGregorin ja näyttelijä Mary Elizabeth Winsteadin nähtiin suutelevan toisiaan lontoolaisessa kahvilassa ja poistuvan sen jälkeen McGregorin moottoripyörällä. Winstead, 33, ja McGregor, 46, näyttelevät yhdessä Fargo-sarjassa.

Winstead on eronnut entisestä aviomiehestään toukokuussa 2017, siis samaan aikaan kuin Ewan McGregor ja Eve Mavrakis, 51, ovat avioerohakemuksen mukaan tehneet eropäätöksen.

Rikosdraama Fargon näyttelijät Carrie Coon, Olivia Sandoval, Ewan McGregor ja Mary Elizabeth Winstead poseeraavat viime toukokuussa otetussa kuvassa yhdessä. 

Vaikuttaa siltä, että McGregorin ja Winsteadin suhde ei jäänyt vain lokakuiseen suuteloon Lontoossa. People-lehden mukaan pariskunta nähtiin kävelemässä käsi kädessä Los Angelesissa marraskuussa. 

Golden Globe -gaalan palkintopuheessaan McGregor kiitti sekä vaimoaan että Winsteadia – tosin hän jakoi kiitosta myös muille kanssanäyttelijöilleen. 

Ewan McGregorilla ja Eve Mavrakisilla on neljä yhteistä lasta, joista yksi on jo aikuinen. TMZ:n mukaan McGregor on hakenut yhteishuoltajuutta, ja Mavrakis puolestaan toivoo saavansa lapset itselleen niin, että McGregorilla säilyisi tapaamisoikeus.