Koomikko Janne Kataja on myös kiinteistöpomo. Kuva Leena Koskela
Koomikko Janne Kataja on myös kiinteistöpomo. Kuva Leena Koskela

Koomikkona tunnettu Janne Kataja, 35, laajentaa osuuksiaan kiinteistöalalla. – En ole tähtäämässä Suomen Donald Trumpiksi.

Juontajana ja koomikkona tunnetun Janne Katajan, 35, nimi yllättää uuden kiinteistöosakeyhtiö Ophelian omistajaosakkaana. Kiinteistöfirma on viiden kaveruksen omistama; sen muita osakkaita ovat muun muassa näyttelijä Aku Hirviniemi ja tämän siskonmies Henri Pekonen.

– Esiintyminen on edelleen päätyöni. Näitä muita hommia kutsun harrastustöikseni, Janne sanoo.

Viisikon kiinteistöyhtiö myy ja vuokraa Katajan kotiseudulle Riihimäelle rakennuttamaansa teollisuus- ja varastohallia.

– Toimintamme on vielä pienimuotoista, Riihimäki-fetissimme synnyttämää puuhastelua. Akun kanssa olemme tehneet kiinteistösijoittamista jo pidempään, mutta tämä halliprojekti on uusi aluevaltaus, Janne kertoo rakennuksensa työmaalta.

Hallin harjannostajaisia vietetään toukokuussa. Sen kaikki toimitilat on jo myyty tai vuokrattu.

– Lamoista on noustu aina. Nyt on erinomainen aika tehdä tällaisia investointeja. Nousukautta ei tule, ellei siihen itse usko. Vain toimettomuus pitää meidät kiinni taantumassa, Janne valottaa yrittäjänasennettaan.

Rakennusprojekteissa on vaadittu koomikolle vierasta napakkuutta ja tiukkuutta.

– Vaikka esiintyjänä heitän huulta, osaan kyllä muissa töissäni sanoa napakasti ’ei käy’. Tässä hiljattain vastapuoli kommentoikin, että olet paljon hauskempi Tuubissa kuin neuvottelijana, Janne nauraa.

Kiinteistösijoitusten lisäksi Janne on mukana muun muassa nautojen jalostukseen ja alkiobisnekseen keskittyvässä osuuskunnassa, free-esiintyjien ja pätkätyöläisten palkkiopalvelussa sekä biomajojen vuokrausbisneksessä. Biomajat ovat siirreltäviä taukotupia, joista löytyy biohajoava käymälä.

– Kuulen säännöllisesti, ettei idea kannata tai onko tuossa mitään järkeä. Olen kuitenkin utelias, luontaisesti kova touhuamaan ja voin hyvin, kun on paljon meneillään, Janne sanoo.

– En ole ikinä ollut mitenkään muodollinen ihminen. Ajattelen, että tittelit ja ammattinimikkeet kuuluvat niille, jotka pitävät niitä tärkeämpänä kuin itse tekemistä. En halua lokeroitua yhteen rooliin.

Yritykset eivät toistaiseksi ole olleet kultakaivoksia.

– Välillä on tullut takkiin, välillä riskinotto on kannattanut. Ei tässä lottovoittoa metsästetä, enkä kuvittele tähtääväni Suomen Donald Trumpiksi. Ajattelen kuitenkin, että kaikenlainen yrittäminen on sijoitus tulevaan.

Monessa touhuaminen näkyy Jannen ajankäytössä.

– Kotona välillä huomautellaan siitä, että olen mukamas vapaalla, mutta saatan jumahtaa puoleksitoista tunniksi puhelimeen puhumaan työjuttuja.

Lue myös:

Tältä Janne Kataja ja Aku Hirviniemi näyttivät teineinä

Janne Katajan aviokriisi: "Riitely on osa rakastamista"

Janne Kataja keräilee vanhaa ja mielenkiintoista – katso video kodista!

Janne Kataja

5.4.1980 syntynyt riihimäkeläinen juontaja, koomikko, näyttelijä ja yrittäjä. Naimisissa Ulla Katajan kanssa. Perheeseen kuuluvat 2008 ja 2005 syntyneet tyttäret.

Mukana firmoissa: Hihhihhii oy toimii kiinteistösijoittamisessa sekä palkkiopalveluna. Kiinteistöosakeyhtiö Ophelia vuokraa ja myy teollisuustilaa Riihimäellä. Biomaja vuokraa siirreltäviä taukotupia. SonniShine Syndicat tekee alkio- ja eläinkauppaa.

Esiintyy parhaillaan tv-ohjelmassa Tuubi. Syksyllä kiinnitys Rauman teatterissa Puhtaana käteen -näytelmässä.