"Jouduin pohtimaan omaa jaksamistani", juontaja perustelee.

Juontaja Janne Kataja on päättänyt lopettaa työt Ylen suositussa tv-ohjelmassa Kesäillan valssi. Syy ratkaisuun on uunituore pesti Radio Novan aamushown juontajana, joka kuluu tv-sarjan kanssa eri konserniin. Janne teki päätöksen yhdessä Ylen kanssa.

– Painavin syy ratkaisuun on se, että haluan rauhoittaa omaa elämääni ja keskittyä kunnolla yhteen asiaan. Aikaisten Nova-aamujen takia jouduin pohtimaan omaa jaksamistani, sillä kyseessä on iso ja vakituinen pesti. Työskentely sekä Novalla että Yleisradiossa olisi saattanut aiheuttaa eturistiriitaa, joten päädyimme yhteisymmärryksessä tällaiseen ratkaisuun. Potkuja en siis ole saanut, Janne kertoo.

Kesäillan valssi on Ylen katsotuin kesäohjelma ja Jannen pitkäaikaisin juontopesti, sillä hän ehti tehdä sitä viisi vuotta putkeen. Sarjasta muodostuikin Jannelle rakas ja läheinen.

– Päätös oli vaikea mutta realistinen. Yksi ihminen kun ei pysty olemaan kaikkialla samaan aikaan. Aika Kesäillan valssissa on kuitenkin ollut todella hienoa, ja toivotan sekä ohjelmalle että juontajaparilleni Sari Tammiselle mitä parhainta menestystä.

Koska Kesäillan valssia kuvataan vain lämpimillä säillä, ei Jannella ole vuosikausiin ollut varsinaista kesälomaa. Ajatus kesäisistä vapaapäivistä tuntuukin erikoiselta.

– En tiedä vielä maltanko edes pitää vapaata. Jos Maikkarilta kysyttäisiin juontajaksi johonkin kesäohjelmaan, voisin suostuakin, Janne vinkkaa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!

 

Paula Vesala kertoi Enbuske, Veitola, Salminen -ohjelmassa oppineensa Yhdysvalloissa, että kohtauksiin voi pyytää turvahenkilön paikalle.

Paula Vesala kertoi torstai-iltana Enbuske, Veitola, Salminen -show'ssa, että on kokenut seksuaalista häirintää urallaan. Hän ei eritellyt, onko ahdistelua tapahtunut liittyen hänen muusikon, näyttelijän vai näytelmäkirjailijan uraansa.

– Ehkä mä voin puhua koko taiteen kentästä, jolla olen operoinut. Olen kokenut kyllä monenlaista ahdistelua. Se on tosi laaja ilmiö, Vesala kertoi ohjelmassa.

”Voi pyytää turvahenkilön paikalle.”

Juontaja Maria Veitola kysyi Vesalalta, miten sellaisista tilanteista voi selvitä.

– Mä olen oppinut Amerikassa koulussa, että on hyvä etukäteen sanoa, että pyytää turvahenkilön paikalle, kun on lähestymässä tällainen kohtaus, jossa kaipaa turvallista ilmapiiriä. Usein kuvausryhmässä on vaikka vanhempi naishenkilö, joka pysyy huoneessa ja varmistaa, ettei mennä asiattomuuksiin.

Lue myös: Ohjaja Heidi Linden kertoo seksuaalisesta ahdistelusta Suomen elokuvapiireissä: ”Moni on niin traumatisoitunut, että on jättänyt alan”

Tällä hetkellä Vesala nähdään valkokankaalla Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntematon sotilas -elokuvassa. Elokuvassa on yksi kohtaus, jossa Vesala on saunassa Rokkaa näyttelevän Eero Ahon kanssa. Vesala otti aikaisemmin Twitterissä kantaa kohtaukseen liittyvään uutisointiin. Esimerkiksi Ilta-Sanomat uutisoi kohtauksesta otsikolla Paula Vesala rohkeassa saunakohtauksessa uudessa Tuntemattomassa sotilaassa.

– Sanokaas mulle, kuka suomalainen saunoo vaatteet päällä puolison kanssa? Ja jos ollaankin saunassa alasti, onko se ”yllättävää ja rohkeaa”? Vesala ihmetteli viime viikolla Twitterissä.

”Olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun.”

Nyt Vesala kertoi EVS-ohjelmassa saamastaan palautteesta.

– Mä olen saanut sellaisia viestejä, että olen ansainnut tämän ahdistelun, koska olen esiintynyt elokuvassa ilman vaatteita. Toivoisin, ettei siihen liittyisi häpeän tunnetta, mitä siihen liittyy.