"Jouduin pohtimaan omaa jaksamistani", juontaja perustelee.

Juontaja Janne Kataja on päättänyt lopettaa työt Ylen suositussa tv-ohjelmassa Kesäillan valssi. Syy ratkaisuun on uunituore pesti Radio Novan aamushown juontajana, joka kuluu tv-sarjan kanssa eri konserniin. Janne teki päätöksen yhdessä Ylen kanssa.

– Painavin syy ratkaisuun on se, että haluan rauhoittaa omaa elämääni ja keskittyä kunnolla yhteen asiaan. Aikaisten Nova-aamujen takia jouduin pohtimaan omaa jaksamistani, sillä kyseessä on iso ja vakituinen pesti. Työskentely sekä Novalla että Yleisradiossa olisi saattanut aiheuttaa eturistiriitaa, joten päädyimme yhteisymmärryksessä tällaiseen ratkaisuun. Potkuja en siis ole saanut, Janne kertoo.

Kesäillan valssi on Ylen katsotuin kesäohjelma ja Jannen pitkäaikaisin juontopesti, sillä hän ehti tehdä sitä viisi vuotta putkeen. Sarjasta muodostuikin Jannelle rakas ja läheinen.

– Päätös oli vaikea mutta realistinen. Yksi ihminen kun ei pysty olemaan kaikkialla samaan aikaan. Aika Kesäillan valssissa on kuitenkin ollut todella hienoa, ja toivotan sekä ohjelmalle että juontajaparilleni Sari Tammiselle mitä parhainta menestystä.

Koska Kesäillan valssia kuvataan vain lämpimillä säillä, ei Jannella ole vuosikausiin ollut varsinaista kesälomaa. Ajatus kesäisistä vapaapäivistä tuntuukin erikoiselta.

– En tiedä vielä maltanko edes pitää vapaata. Jos Maikkarilta kysyttäisiin juontajaksi johonkin kesäohjelmaan, voisin suostuakin, Janne vinkkaa.