Yksinäiset ajatteluhetket ovat Janna Hurmerinnalle tärkeitä.
Yksinäiset ajatteluhetket ovat Janna Hurmerinnalle tärkeitä.

Tulinen temperamentti ja ujous tekevät laulajan elämästä joskus vuoristorataa. Rauhallinen punttien nostelu, kokkailu ja hetket ystävien kanssa tuovat laulajan arkeen tasapainoa.

Janna Hurmerinta, 26, hörppii vihreää teetä ilman lisukkeita. Iltapäivän välipala on kevyt, sillä hän on vasta herännyt ja nauttinut runsaan aamiaisen.

Laulajan elämänrytmi sallii pitkät aamu-unet, vaikka Jannalla riittääkin tekemistä. Tuleva kesä tietää keikkoja monilla jazzfestivaaleilla ja kulttuuritapahtumissa. Toinen levy The Makings of Me julkaistiin viime marraskuussa.

”Epäsäännöllisen säännölliset” aikataulut sopivat Jannalle hyvin.

– En osaisi elää kahdeksasta neljään -elämää. Kun tahti ei ole tappava, on helpompi luoda uutta. Lisäksi tykkään tehdä hommia myöhään yöllä.

Jannan hyvän olon eväät

Liikkuminen

”Minulle tulee huono olo, jos en pääse viikkoon harrastamaan liikuntaa. Kroppani vaatii urheilua, vaikka se on luontaisestikin kuin kumia. Pääsen spagaatiin ilman venyttelyä.

Viime aikoina olen löytänyt itseni yhä useammin kuntosalilta. Aiemmin luulin, että minua ei saa nostelemaan puntteja, mutta sitten löysin rauhallisen salin, jossa saan treenata melkein yksin. Kun kaipaan ulkoilmaa, lähden kävelylle luontoon."

Hyvä ruoka

”Rakastan hyvää ruokaa ja syön paljon, vaikka sitä ei ehkä uskoisi. Yritän syödä terveellisesti, mutta mielenterveyden kannalta on pakko välillä herkutella ja ahmia suklaata.

Ruuanlaitto on minulle tapa rentoutua. Kokeilen mielelläni uusia reseptejä, ja käyn ihan liian tiuhaan ravintoloissa. Olen perinyt kiinnostuksen ruokaan äidiltäni Maaritilta.”

Matkustaminen

”Unelmoin matkoista koko ajan. En oikein pysy paikallani. Johtuukohan se siitä, että sukujuureni ovat Italiassa? Suomessa on myös minulle ihan liian kylmä, palelen koko ajan.

En ole reppureissaaja vaan enemmänkin hotelleissa viihtyvä kaupunkilomailija. Eksoottisin matkakohteeni on ollut Kuuba, joka jäi mieleen mahtavan musakulttuurin vuoksi. Haluaisin päästä Brasiliaan ja siellä paikallisten muusikoiden juttusille.”

Musiikki

”Mieleni saattaa mennä päivän aikana monta kertaa ylös-alas. Ensin olen innoissani ja hyvällä päällä, ja sitten jokin pieni juttu saa minut ihan maahan.

Paska fiilis lähtee kuitenkin aina pois musiikilla. Vaikka musa on työtä, pystyn kuuntelemaan sitä myös rentoutumistarkoituksessa.”

Pysähtyminen

”On tärkeää pysähtyä miettimään, mitä on tullut tehtyä ja mitä elämältä haluaisi. Pohdin tätä usein silloin, kun olen saanut ison projektin, esimerkiksi levyn, valmiiksi.

Yritän myös pysähtyä muistuttamaan itseäni, että sanoisin läheisille tarpeeksi usein, kuinka tärkeitä he ovat.”

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.