Jani Toivola päätti jättää eduskunnan tämän kauden jälkeen. Syynä on hänen 11 kuukautta vanha tyttärensä.

Kansanedustaja ja näyttelijä Jani Toivola, 36, kertoi perjantaina jättävänsä eduskunnan. Hän ei asetu enää ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa, jotka ovat ensi huhtikuussa.

– Tärkeimpänä syynä päätökselle on pieni tyttäreni. Koen, että minulle on mahdotonta yhdistää pienen lapsen yksinhuoltajan arki ja vaativa työ eduskunnassa, Jani Toivola perusteli päätöstään Facebookissa.

Radio Aallon haastattelussa Jani kertoi tehneensä päätöksen viime viikolla. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Se on ollut tosi iso ja raskas päätös, koska nautin työstä ja koen, että se on merkityksellistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toivola ei kertonut tarkemmin tulevaisuudensuunnitelmistaan, mutta vihjaili Facebookissa olevansa kiinnostunut jostakin yhteiskunnallisesta työstä – ja ehkä myös taiteen tekemisestä.

Helmikuussa Me Naisten haastattelussa kansanedustaja kertoi olevansa todella onnellinen lapsesta, mutta samalla äärirajoilla. Suhdettaan vauvan äitiin hän kuvaili vanhemmuuskumppanuudeksi.

– Emme ole parisuhteessa, mutta olemme molemmat halunneet lapsen. Meillä se menee niin päin, että äiti on etävanhempi ja isä lähivanhempi.

Ennen kuin Jani ja lapsen äiti tekivät lopullisen päätöksen hankkia lapsen, he kävivät pitkiä keskusteluja tulevista pelisäännöistä, arvoistaan ja asenteistaan. Janin mukaan yhteyttä äitiin pidetään säännöllisesti.

– Iso unelmani on käynyt toteen. Vanhemmuus on elämän tärkein tehtävä ja jatkuvaa tasapainoilua, hän kuvaili tuntojaan Me Naisille keväällä.

Katso klippi Janin haastattelusta videolta.

Lue myös:

Tuore isä Jani Toivola: "Olen onnellinen ja äärirajoilla"

Kansanedustaja Jani Toivola palasi eduskuntaan 9 kuukauden isyysloman jälkeen

Jani Toivolan tytär on syntynyt

Jani Toivola: "Kiusaaminen kasvatti vahvaksi"

Sisältö jatkuu mainoksen alla