Mick ja James Jagger edustivat yhdessä Vinyl-sarjan New Yorkin -ensi-illassa tammikuussa. Kuva: Reuters
Mick ja James Jagger edustivat yhdessä Vinyl-sarjan New Yorkin -ensi-illassa tammikuussa. Kuva: Reuters

The Rolling Stones -tähden poika James Jagger tekee läpimurtonsa uudessa Vinyl-sarjassa, joka kuvaa 70-luvun päihteiden huuruista musiikkibisnestä.

Maailmalla kohistaan nyt 72-vuotiaan muusikkolegendan Mick Jaggerin pojasta Jamesista, joka näyttelee HBO:n uutuussarjassa Vinyl.

Kyseessä on nuorta isäänsä muistuttavan Jamesin läpimurto. Aiemmin 30-vuotias James on tehnyt musiikkia ja näytellyt pienissä indie-leffoissa.

James Jagger on yksi Mick Jaggerin seitsemästä lapsesta. Kuva: Reuters
James Jagger on yksi Mick Jaggerin seitsemästä lapsesta. Kuva: Reuters

Sarjalla on konkareita tallissaan, sillä Mick Jagger on yksi sen luojista ja tuottajista ja maineikas elokuvaohjaaja Martin Scorsese on ohjannut pilottijakson.

Vinyl kuvaa 1970-luvun seksin ja päihteiden täyteistä musiikkibisnestä New Yorkissa.

James esittää sarjassa rääväsuista ja raivokasta Kip Stevensiä, joka on The Nasty Bits -punkbändin keulakuva.

Mick kertoo Billboardille, että halusi poikansa rooliin, koska James rakastaa punkahtavaa musiikkia ja osaa näytellä. Lopputulokselle isä on nyökytellyt tyytyväisenä.

Yksi sarjan luojista ja vastaavista tuottajista Terence Winter sanoo kuitenkin Vanity Fairille, ettei James saanut roolia, koska on Mickin poika.

– Hän tuli koekuvauksiin ja jyräsi kaikki muut, koska oli uskomattoman hyvä. Hän on todellinen päätähti – katse seuraa häntä, ja hän dominoi kohtausta, mutta hän on silti lämmin ja aito tyyppi.

Ladies and gentlemen meet kip Stevens! @vinyl #vinyl #dontdrinkbeer #setlife

Kuva, jonka @jimmyturbo julkaisi

Jamie x Kip #Vinyl • Sunday at 9PM • @hbo Photo: @brigittelacombe

Kuva, jonka Vinyl on HBO (@vinyl) julkaisi

Näyttelijän siskot, Georgia May, 24, ja Lizzie, 31, taas ovat seuranneet äitinsä Jerry Hallin, 59, jalanjälkiä ja tehneet mallintöitä.

Toisin kuin jet set -piireistä tunnetut sisarensa, isänsä aikoinaan ja roolihahmonsa Kip, James viettää varsin seesteistä elämää.

Vanity Fairin mukaan James, ystävilleen Jimmy, harrastaa vapaa-ajallaan musiikin tekemisen ohella puutarhanhoitoa. Kiinnostuksen kasveihin hän on perinyt äidiltään Jerry Hallilta.

”Työskentelen ahkerasti, jotta vaimoni ja perheeni voivat olla ylpeitä minusta.”

James meni viime syksynä naimisiin brittitaiteilija Anoushka Sharman kanssa, ja pari tykkää kokata yhdessä. He ovat Daily Mailin mukaan olleet yhdessä seitsemän vuotta.

– Työskentelen ahkerasti, jotta vaimoni ja perheeni voivat olla ylpeitä minusta, James sanoo Vanity Fairin haastattelussa.

Brittinäyttelijä Juno Temple, 26, on myös mukana Vinyl-sarjassa. Kuva: Reuters
Brittinäyttelijä Juno Temple, 26, on myös mukana Vinyl-sarjassa. Kuva: Reuters

Kuten sosiaalisessa mediassa on huomattu, James näytti jo lapsena huomattavasti isältään.

Vinyl HBO Nordicilla.

Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg
Niklas Räsänen ja Eva Wahlström. Kuva: Jonna Öhrnberg

Nyrkkeilijäpari Eva Wahlström ja Niklas Räsänen ovat yksi Urheilugaalan näyttävimpiä pariskuntia. 

Glamour ja sporttisuus yhdistyivät Eva Wahlströmin ja Niklas Räsäsen asuissa. Evan Björn Borgin hameita on valmistettu vain kaksi.

– Toinen niistä on ollut Lady Gagalla! Näin tämän Tukholmassa Borgin muotinäytöksessä ja kysyin, voinko saada tämän Urheilugaalaan. Se meni aika helposti, Eva kertoi tänään gaalaan saapuessa.

Parin gaalaan valmistautuminen ei sujunut ongelmitta. Tiistaina Niklas joutui sairaalaan sydämen rytmihäiriöiden vuoksi.

– Kyseessä on flimmeri, eli kammion eteisvärinä. Siinä sydän veti omaa rallia. Ensi viikolla tutkitaan lisään. Odotan lääkäriltä vihreää valoa, että saisin aloittaa treenaamisen.

Eva suhtautui aviomiehen vaivaan maltillisesti. 

– En ollut paniikisissa, ennemmin pettynyt. Niklaksen piti lähteä sunnuntaina treenileirille Iso-Britanniaan. Meille on urheiljoina aika normaalia, että joudutaan tutkailemaan omaa kehoa.

Nyrkkeily on kova laji, mutta molemmat aikovat jatkaa niin kauan kuin mieli kestää.

– Nuoruuden innokkuudesta usein rokotetaan kehässä. Siellä tarvitaan myös viisautta. Uskon olevani nyt 37-vuotiaana lajissa parempi kuin koskaan, Eva sanoo.

Keskenään pari ei nyrkkeile.

– Ei siis täysillä. Minulle kävisi siinä huonosti. Fysiikkaero miehen ja naisen välillä on tässä lajissa niin suuri.

Pari haluaa jatkossa järjestää Suomessa kovatasoisempia otteluita. He ovat mukana yrityksessä, joka järjestää isoja nyrkkeilyiltoja Suomessa.

Tilaajille
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.
Nuori Johanna Holmström ajatteli poikaystävästään, että tämä oli täysin erilainen kuin muut maahanmuuttajat.

Vasta vuosien jälkeen kirjailija Johanna Holmström tajusi elävänsä eriarvoisessa avioliitossa. Eron jälkeen hän ei kaipaa uutta suhdetta. 

Lapsena kirjailija Johanna Holmström, 36, halusi olla mies. Hän oli varma, että naiset ovat huonompia kuin miehet – tai että mies on jollain ääneen lausumattomalla tapaa enemmän ihminen kuin nainen.

– Olin tyttömäinen, mutta vihasin sukupuoltani ja samastuin pitkään...