Me Naiset
|
Marjut Laukia
Näyttelijän Matt Damon ei halua tärvätä puhdasta vettä. Kuva: Reuters
Näyttelijän Matt Damon ei halua tärvätä puhdasta vettä. Kuva: Reuters

Näyttelijä Matt Damon ei ehtinyt osallistua jääsaavihaasteeseen 24 tunnissa, koska keräili tarvittavan veden vessanpöntöistä.

ALS-jääsaavihaasteeseen ovat osallistuneet kohta kaikki paitsi presidentti Vladimir Putin, jonka haastoi elokuvaohjaaja David Lynch.

Yhdestä erikoisimmista Ice Bucket Challenge -videoista vastaa näyttelijä Matt Damon, 43, joka kaatoi päähänsä vessanpöntöistä keräämäänsä vettä ja myöhästymisensä takia myös lahjoitti rahaa ALS-säätiölle.

Syy erikoiseen tempaukseen on miehen omistautuminen puhtaalle juomavedelle, jota hän ei halunnut tuhlata haasteen vuoksi. Matt on mukana perustamansa hyväntekeväisyysjärjestö Water.orgin toiminnassa, jonka tavoitteena on tarjota puhdasta juomavettä mahdollisimman monelle kehitysmaissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Videolla näyttelijä vakuuttaa, että länsimaissa vessanpönttövesi on puhtaampaa kuin vesi, jota monet kehitysmaissa joutuvat käyttämään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Niin ällöttävältä kuin tämä saattaakin vaikuttaa, toivottavasti se kiinnittää huomion suureen ongelmaan, jolle me voimme tehdä jotakin, mies toteaa ja kumoaa saavillisen vettä päähänsä.

Matt Damon haastaa suosikkinäyttelijänsä George Clooneyn, suosikkilaulajansa Bonon ja suosikkipelinrakentajansa Tom Bradyn.

Lue myös:

Tästä tuli ilmiö: Kumoa päällesi jäävettä, jos olet julkkis

Mistä jäävesihaasteessa on oikeasti kyse? ALS-tautiin sairastunut mies julkaisi koskettavan videon

Jääsaavihaaste meni liian pitkälle – skottisaaren asukkailta loppui vesi

Jasper Pääkkönen ja muut Suomi-julkkikset tarttuivat jääsaavihaasteeseen – katso videot!

Sisältö jatkuu mainoksen alla