J. Karjalainen ja Kati Bergman kippistelevät pian Väinö-pojalleen. Kuva itsenäisyyspäivän juhlista 2013. Kuva: Ari K. Ojala
J. Karjalainen ja Kati Bergman kippistelevät pian Väinö-pojalleen. Kuva itsenäisyyspäivän juhlista 2013. Kuva: Ari K. Ojala

J. Karjalaisen Väinö-kappaleen poika on kasvanut isoksi. Kevään ylioppilas, 19-vuotias Väinö Karjalainen, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa haaveilevansa luonnontieteistä ja musiikista.

Vuosia vaivanneeseen Missä se Väinö on? -arvoitukseen on vihdoin saatu vastaus. Väinö on tuore ylioppilas Sibelius-lukiosta.

Pikku-Väinö tuli tunnetuksi 1996 isänsä J. Karjalaisen Missä se Väinö on? -hittikappaleesta. Ilta-Sanomat haastatteli Ylioppilaat-liitteeseensä nyt 19-vuotiasta Väinö Karjalaista, joka on yksi kevään ylioppilaista.

Väinö kertoo Ilta-Sanomille hakevansa lukion jälkeen opiskelemaan matematiikkaa tai fysiikkaa yliopistoon. Opintohaaveiden lisäksi hänen elämäänsä mahtuu musiikki. Väinö soittaa bassoa Tiisu-bändissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Kyllähän vanhemmat ymmärtävät hyvin musiikkiin liittyvät tarpeet. Isä on helppo suostutella, kun ehdottaa, että ostetaanko joku syntsa vaikka puoliksi, Väinö kertoo Ilta-Sanomille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jukka Karjalaisen lisäksi Väinö on perinyt innostuksen musiikkiin äidiltään, pianisti–laulaja Kati Bergmanilta.

Entä mitä Väinö ajattelee hänen mukaansa nimetystä vuoden 1996 hittibiisistä?

– Sain kuulla kappaleesta lähinnä ala-asteella. Ja silloinkin niin, että kun tuli joku uusi ihminen, se puhui siitä pari viikkoa ja sitten se unohdettiin. Vaikka se onkin kappale, joka kantaa nimeäni, en miellä sen kertovan minusta. Laulu kertoo Jukan omista jutuista, Väinö pohtii haastattelussa.

J. Karjalainen voitti 2013 ilmestyneellä Et ole yksin -paluualbumillaan vuoden levyn palkinnon Emma-gaalassa. Kiitospuheessaan hän kiitti vaimoaan ja poikaansa.

Lue myös:

Tiesitkö tätä J. Karjalaisesta?

J. Karjalaiselle eniten Emma-ehdokkuuksia

Sisältö jatkuu mainoksen alla