J. Karjalainen ja Kati Bergman kippistelevät pian Väinö-pojalleen. Kuva itsenäisyyspäivän juhlista 2013. Kuva: Ari K. Ojala
J. Karjalainen ja Kati Bergman kippistelevät pian Väinö-pojalleen. Kuva itsenäisyyspäivän juhlista 2013. Kuva: Ari K. Ojala

J. Karjalaisen Väinö-kappaleen poika on kasvanut isoksi. Kevään ylioppilas, 19-vuotias Väinö Karjalainen, kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa haaveilevansa luonnontieteistä ja musiikista.

Vuosia vaivanneeseen Missä se Väinö on? -arvoitukseen on vihdoin saatu vastaus. Väinö on tuore ylioppilas Sibelius-lukiosta.

Pikku-Väinö tuli tunnetuksi 1996 isänsä J. Karjalaisen Missä se Väinö on? -hittikappaleesta. Ilta-Sanomat haastatteli Ylioppilaat-liitteeseensä nyt 19-vuotiasta Väinö Karjalaista, joka on yksi kevään ylioppilaista.

Väinö kertoo Ilta-Sanomille hakevansa lukion jälkeen opiskelemaan matematiikkaa tai fysiikkaa yliopistoon. Opintohaaveiden lisäksi hänen elämäänsä mahtuu musiikki. Väinö soittaa bassoa Tiisu-bändissä.

– Kyllähän vanhemmat ymmärtävät hyvin musiikkiin liittyvät tarpeet. Isä on helppo suostutella, kun ehdottaa, että ostetaanko joku syntsa vaikka puoliksi, Väinö kertoo Ilta-Sanomille.

Jukka Karjalaisen lisäksi Väinö on perinyt innostuksen musiikkiin äidiltään, pianisti–laulaja Kati Bergmanilta.

Entä mitä Väinö ajattelee hänen mukaansa nimetystä vuoden 1996 hittibiisistä?

– Sain kuulla kappaleesta lähinnä ala-asteella. Ja silloinkin niin, että kun tuli joku uusi ihminen, se puhui siitä pari viikkoa ja sitten se unohdettiin. Vaikka se onkin kappale, joka kantaa nimeäni, en miellä sen kertovan minusta. Laulu kertoo Jukan omista jutuista, Väinö pohtii haastattelussa.

J. Karjalainen voitti 2013 ilmestyneellä Et ole yksin -paluualbumillaan vuoden levyn palkinnon Emma-gaalassa. Kiitospuheessaan hän kiitti vaimoaan ja poikaansa.

Lue myös:

Tiesitkö tätä J. Karjalaisesta?

J. Karjalaiselle eniten Emma-ehdokkuuksia

Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.