Riia Puska valmistuu ensi vuonna sosionomiksi. "On helpompi auttaa muita, kun on itse käynyt läpi raskaita asioita." Kuva: Karoliina Paatos
Riia Puska valmistuu ensi vuonna sosionomiksi. "On helpompi auttaa muita, kun on itse käynyt läpi raskaita asioita." Kuva: Karoliina Paatos

Riia Puska oli 19-vuotias, kun hän tähtäsi autollaan päin metroaseman seinää ja toivoi kuolevansa. Nyt viisi vuotta myöhemmin pienen pojan äiti on onnellisempi kuin koskaan. – Olen sinut menneisyyteni kanssa. Itsemurhayrityksen ei tarvitse määritellä minua ikuisesti.

Kesäiltana vuonna 2009 Riia Puska, 19, nousee autoonsa ja päättää, että tämä on hänen viimeinen iltansa. Hän on väsynyt valehteluun, työhönsä ja työkavereihinsa, jotka hänen mielestään käyttävät häntä hyväkseen. Kiltistä tytöstä oli tullut kapinoiva ja negatiivinen, joka ei sietänyt enää vanhempiaan eikä tunnistanut itseäänkään.

– Näin ainoaksi vaihtoehdoksi kuoleman. Koska tiesin metrovartijana, että junan alle kuolee varmasti, päätin hypätä raiteille.

Riian keskeytti tuttu työkaveri. Hän nousikin autoonsa ja suuntasi sen täydessä vauhdissa kohti aseman seinää. Hengen pelasti lyhtypylväs.

Toipuminen kesti pitkään, ja Riian suureksi suruksi hänen äitinsä oli vielä kuolemassa syöpään.

– Äiti oli se, jolla oli palava halu elää. On kamalaa ajatella, että vähän aikaisemmin olin itse halunnut kuolla. 

Mikä asia vaikutti eniten Riian toipumiseen? Mitä Riia haluaa sanoa muille itsemurhaa yrittäneille? Lue Riian tarina Me Naisten numerosta 41/2014, joka ilmestyy torstaina 9.10.

 Lue myös:

Neon 2:n Jussi Rainio itsemurhayrityksestään: "Avovaimo pelasti minut"

Voisiko älypuhelin estää itsemurhan?

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.