Me Naiset
|
Emilia Saloranta
Jenni Vartiainen palasi vappuna keikoille kahden vuoden tauon jälkeen. – Olen oppinut, että voin saavuttaa asioita, vaikka ottaisin rennomminkin, Jenni sanoo. Kuva: Liisa Valonen
Jenni Vartiainen palasi vappuna keikoille kahden vuoden tauon jälkeen. – Olen oppinut, että voin saavuttaa asioita, vaikka ottaisin rennomminkin, Jenni sanoo. Kuva: Liisa Valonen

Edellisen Terra-kiertuensa jälkeen laulaja Jenni Vartiainen oli palaa loppuun.  – Yritin täyttää tyhjiötä väkisin työllä.

Jenni Vartiainen, 34, palasi keikoille vappuna. Edellinen, Terra-levyä seurannut kiertue kesti kaksi vuotta, jonka aikana Jenni teki ennätysmäärän keikkoja.

Viimeisen keikan jälkeen Jenni ajoi suoraan mökkeilemään. Hän yritti asennoitua lomailemaan: lämmitti saunaa, vilkuili lukemattomia kirjoja. Olo oli kuitenkin levoton, ajatukset pyörivät kehää. Mitä seuraavaksi? Aikaisemmin kiertueen loputtua hän oli palannut koulun penkille. Nyt sellaista ei ollut tiedossa. Myös yksityiselämässä asiat olivat menneet uusiksi.

Heti maanantai-aamuna Jenni soitti levy-yhtiöön ja sopi palaverin. Palaverin tulos oli jotakin muuta kuin Jenni oli ajatellut. Hänet määrättiin puoleksi vuodeksi lomalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– He näkivät, että yritin täyttää kiertueen jälkeistä tyhjiötä väkisin jollakin, vaikka olin lopussa. Itkin melkein helpotuksesta, kun minut pakotettiin lomalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jo ennen kiertueen päättymistä Jenni oli huomannut itsessään uupumisen merkkejä. Väsymys ei enää lähtenyt nukkumalla. Myös naisen läheiset olivat huolissaan ja toppuuttelivat Jenniä hiljentämään tahtia.

– Joku lakipiste väsymyksessä tuli vastaan. Olen ihminen, jolla on levollinen olo, kun kalenteri on täysi. Kiertueen lopussa asetin itselleni tiedostamattani jo uusia paineita. Kolmen levyn trilogian jälkeen olin päättänyt, että laitan kaikki työskentelymetodit päälaelleen ja luon jotain aivan uutta. Sekin lisäsi stressiä, Jenni muistelee.

Miten Jenni selvisi tilanteesta? Mitä uupumus hänelle opetti? Mikä merkitys läheisillä on ollut jaksamisessa? Lue Jennin koko haastattelu Me Naisten numerosta 19/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Vierailija

Tietysti Jenni pääsee helpolla. Tuossa iässä monella naisella on jo useita lapsia, koti, ura hoidettavana ja laiska mies riesana joka vain kaivelee pallejaan sohvalla. Jenni makailee keikkabussissa viilailee kynsiään ehkä pelaa jotain peliä nuorten viriilien muusikkomiesten kanssa ja hänen suurin murheensa on se ettei kukaan näistä käy vääntämässä ns "krapulapaskaa" bussin vessaan. Sitten hän vetää pienen esityksen pyörittää joogattua pylleröääm ja tilille kilahtaa sellainen määrä fyrkkaa että tavallinen voi vain haaveilla moisesta jne. 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Onhan se mukavaa kun on etuoikeutettu loppuunpalaessaankin. Tavan ihminen kun palaa loppuun täytyy itse hankkiutua lääkäriin että saa todistuksen ja kovin kauan ei saa mökillä lorvailla kun jo aletaan kuntouttaa työnteolla joka on kuulemma paras lääke joka vaivaan. Hyvä silti jos on kunnossa ja jaksaa taas.

Luuletko että lähes päivittäin keikkaileva ja jatkuvasti uutta musiikkia tekevä julkkislaulaja pääsee muka jotenkin helpolla?? Hohhoijjaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla