Toni ja Veera Nieminen kotitalonsa portailla Karhen kylässä elokuussa 2013. Kuvat Panu Pälviä
Toni ja Veera Nieminen kotitalonsa portailla Karhen kylässä elokuussa 2013. Kuvat Panu Pälviä
Toni ja Veera Nieminen kotitalonsa portailla Karhen kylässä elokuussa 2013. Kuvat Panu Pälviä
Toni ja Veera Nieminen kotitalonsa portailla Karhen kylässä elokuussa 2013. Kuvat Panu Pälviä

Mäkihyppääjä, juontaja Toni Niemisen ja esikoiskirjailija Veera Niemisen 10 vuotta kestänyt avioliitto on ohi. Tonin mukaan päätös on Veeran.

Entinen mäkihyppääjä Toni Nieminen, 38,  ja hänen vaimonsa Veera Nieminen, 35, eroavat kymmenen avioliittovuoden jälkeen. Asiasta uutisoi Ilta-Sanomat.

– Emme ole vielä jättäneet virallisia eropapereita, mutta eromme on joka tapauksessa tosiasia. Tämä on Veeran päätös. Kova paikka tämä on minulle, ehdottomasti. Ystävien ja läheisten tuki on nyt tärkeää, Toni kommentoi Ilta-Sanomille.

Veeralla ja Tonilla on kaksi yhteistä lasta: 8- ja 6-vuotiaat tytöt. Perheeseen kuuluvat myös kolme koiraa, kaksi kissaa, kaksi ponia ja 16 hevosta. Juontokeikkojen lisäksi Toni tekee töitä hevosalalla yhdessä Veeran kanssa. Veera keskittyy eläinten henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin, Toni vastaa kilpailupuolesta.

Me Naiset haastatteli Veeraa ja Tonia elokuussa 2013, kun Veera julkaisi esikoisromaaninsa Avioliittosimulaattori.

– Joskus tuntuu, että parisuhde sukeltaa samaa tasoa kuin kilpailutulokset, olivat ne sitten mäessä tai raveissa. Teemme kumpikin työtä intohimolajimme parissa ja täydellä sydämellä, pakosti se heijastelee koko elämään.

Veera puhui haastattelussa myös siitä, että kun Toni lähtee keikoilleen, hän on joskus kokenut olevansa se varmistaja, joka jää hoitamaan kaiken muun.

Voit lukea elokuussa julkaistun haastattelun alla olevasta linkistä:

Esikoiskirjailija Veera Nieminen: "On sapettanut olla pelkkä mäkihyppääjän vaimo"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.