Saku Tuominen ja Kirsi Piha menivät naimisiin vuonna 1997. Kuva: Sakari Majanti
Saku Tuominen ja Kirsi Piha menivät naimisiin vuonna 1997. Kuva: Sakari Majanti

Yrittäjäpariskunta jätti tällä viikolla toisen vaiheen avioerohakemuksen yhdessä.

Ex-kansanedustaja Kirsi Piha, 46, ja yrittäjä Saku Tuominen, 46, eroavat. He hakivat yhdessä avioeroa heinäkuussa. Ilta-Sanomien mukaan myös toisen vaiheen avioerohakemuksen pari jätti tällä viikolla yhdessä.

– Ikäviä uutisia kauniin kesän keskellä. Olemme pitkän pohdinnan jälkeen jättäneet tänään erohakemuksen käräjäoikeuteen. Ilmassa on surua ja haikeutta, mutta myös valtavan paljon rakkautta. Olemme myös päättäneet, ettemme kommentoi tätä yksityisasiaa julkisesti, Saku Tuominen kirjoitti kesällä Facebook-sivullaan.

Kirsi ja Saku menivät naimisiin vuonna 1997, joten liitto kesti 17 vuotta. Heillä on vuonna 2000 syntynyt tytär.

Kirsi tuli tunnetuksi 1990- ja 2000-luvun alussa kansanedustajana ja europarlamentaarikkona, muttei pyrkinyt eduskuntaan enää vuoden 2003 vaaleissa. Nykyään hän on viestintätoimisto Ellun Kanojen mahdollisuusviestintäjohtaja ja omistaja.

Idealist Groupin luovana johtajana työskentelevä Saku Tuominen on kehittänyt ja tuottanut monia menestyneitä tv-ohjelmia, kuten Hyvät, pahat ja rumat, Uutisvuoto sekä Far Out. Hän on julkaissut myös useita ruokakirjoja.

Lue myös:

Outi Mäenpää ja elokuvatuottaja: Avioero ilman harkinta-aikaa

MTV: Pitkä suhde ohi – Simo Silmun vaimo haki avioeroa

Minna Haapkylän ja Hannu-Pekka Björkmanin 20 vuoden liitto lopullisesti ohi

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.