Jenni Dahlman-Räikkönen ja Kimi Räikkönen menivät naimisiin Vanajanlinnassa vuonna 2004. Kuva: Reuters
Jenni Dahlman-Räikkönen ja Kimi Räikkönen menivät naimisiin Vanajanlinnassa vuonna 2004. Kuva: Reuters

Kimi Räikkösen ja Jenni Dahlman-Räikkösen ero pätee nyt myös Suomessa.

Formulakuski Kimi Räikkösen ja Jenni Dahlman-Räikkösen avioero astui voimaan Sveitsissä heinäkuussa. Tänään se astui voimaan myös Suomessa, sillä Helsingin hovioikeus vahvisti Sveitsissä annetun eropäätöksen. Asiasta kertoi Ilta-Sanomat.

Kimi ja Jenni tapasivat toisensa vuonna 2001, kihloihin he menivät vuonna 2002 ja naimisiin vuonna 2004. Asumuserostaan pari ilmoitti helmikuussa 2013.

Jenni ja Kimi vuonna 2002. Kuva: Reuters

Esikoinen syntyy alkuvuonna

Nykyään molemmilla on uudet puolisot. Kimi tapasi lentöemäntänä ja fitnessmallina työskentelevän Minttu Virtasen kesällä 2013. Minttu muutti Kimin Helsingin Kaskisaaren-asuntoon marraskuussa 2013. Me Naisten haastattelussa Minttu kertoi ihastuneensa Kimin tavallisuuteen.

– Kimin tyyneys ja rauhallisuus tekivät vaikutuksen. Hänellä on ihana tapa ottaa muut huomioon, hän on täynnä hienoja piirteitä. Kimin seurassa ei tarvitse miettiä hänen saavutuksiaan, asema ei näy hänen käytöksessään mitenkään. Juuri siihen tavallisuuteen Kimissä ihastuinkin. Hän on myös todella hauska, Minttu ­kertoi huhtikuussa 2014.

Kimin ja Mintun ensimmmäisen lapsen laskettu aika on alkuvuonna 2015.

Jenni Dahlman-Räikkösen on kerrottu tapailevan jääkiekkoilija Ossi Väänästä. Jenni ei ole vahvistanut, muttei myöskään kieltänyt suhdetta. Ossi on aikaisemmin seurustellut malli Mirella Koulliaksen kanssa. Parin kahdeksan kuukautta kestänyt avioliitto päättyi eroon vuonna 2012.

Harviainen yhteishaastattelu vuodelta 2005:

Kimi Räikkönen ja Jenni: Luotamme toisiimme

Lisää Kimistä ja Mintusta:

Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen saavat lapsen

Minttu Virtanen: "Etäsuhteessa luottamuksen pitää olla kunnossa"

Kimi Räikkösen avopuoliso Minttu Virtanen esitteli mallintaitojaan

Näin treenaa Kimi Räikkösen rakas – kokeile Mintun treeniohjelmaa

Ensimmäiset yhteiskuvat: Kimi Räikkönen ja Minttu Virtanen Bahrainissa

Lisää Jennistä:

IS: Jenni Dahlman-Räikkösen uusi rakas on jääkiekkotähti

Miami, Joulumaa ja Tuntematon sotilas kisaavat parhaan elokuvan Jussi-palkinnosta. Miia Haavisto on ollut tuottamassa niitä kaikkia.

Miia Haavisto, olet tuottanut Jussi-gaalan Paras elokuva -sarjan kuudesta ehdokkaasta kolme. Montako kiitospuhetta olet kirjoittanut?

En vielä yhtään. Kukin elokuva on oma universuminsa, ja minulla on kyllä selkärangassa, keitä työryhmään kuului ja mikä projektille oli erityistä. Eiköhän paras puhe synny siinä hetkessä.

Mitä tuottaja oikein tekee?

Olen mukana koko kaaressa: kehittelen ideaa ja käsikirjoitusta, kokoan työryhmän ja rahoituksen, teen markkinointia. Työ ei todellakaan ole erakon hommaa: olen tekemisissä valtavan ihmismäärän kanssa. Ratkon konflikteja ja teen päätöksiä. Työ on tehnyt minusta vähän kärsimättömän niin, etten jahkaile yksityiselämässäkään.

”Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.”

Leffa-ala mielletään miesvaltaiseksi, mutta onko se?

Päättävissä asemissa ovat enimmäkseen miehet, mutta naistekijöitä on koko ajan enemmän. Kysyn aina, keistä elokuva kertoo: onko tarpeeksi erilaisia sankareita? Toiminnalliset, ajattelevat naiset ja epätyypilliset sukupuoliroolit ovat kiinnostavia. Moniäänisyys ei toteudu maailmassa, jos tyttöjen ei anneta seikkailla elokuvissa.

Millä mielellä olet seurannut #metoo-kampanjaa?

Surumielisenä, sillä alalla työskentelee enimmäkseen fantastisia ihmisiä. Olin mukana työryhmässä, joka laati ohjeistuksen tv- ja elokuvantekijöille. Olen vakuuttunut, että järisyttävästä keskustelusta seuraa lopulta hyviä asioita.

Jos saisit rajattomat mahdollisuudet, millaisen leffan tekisit?

Tekisin kaksi! Hillittömän menevän toimintakomedian sekä tosi, tosi hienon lastenelokuvan, jota nuoret luukuttaisivat vielä 10 vuoden päästä.

Jussi-gaala 2018 perjantaina 23.3. Helsingin Kaapelitehtaalla.

Lordissa Kita-taiteilijanimellä rumpuja soittanut Sampsa Astala toteutti unelmansa ja ryhtyi laulajaksi.

Monet tietävät Lordin entisen rumpalin Kitan, mutta suurelle yleisölle naamion takana soittanut mies, Sampsa Astala on toistaiseksi tuntemattomampi.

Sampsa soitti Lordissa rumpuja vuosina 2000–2010. Vuosiin mahtui viisi Lordi-levyä ja euroviisuvoitto. Seitsemän vuotta sitten Sampsa sai potkut bändistä.

– Laulu on aina ollut ykkösinstrumenttini, joten lähdin toteuttamaan omaa unelmaani. Sain potkut, koska lädin silloisen yhtyeeni Stala&SO:n kanssa euroviisukarsintoihin, mikä paljasti kasvoni. Se tarkoitti teiden eroamista Lordista, Sampsa kertoi Kyrsyä – Tuftland -elokuvan kutsuvierasensi-illassa.

– Totta kai ne ovat isoja asioita, mutta varsinaista riitaa Lordin jäsenten kanssa ei ollut. Olemme tälläkin hetkellä hyvissä väleissä.

”Halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.”

Sampsa kuvailee Lordin aikoja hienoiksi.

– Menimme Lordin kanssa maapallon muutaman kerran ympäri: kierrettiin Japanit, Uudet-Seelannit ja Amerikat. Kymmenessä vuodessa se tuli kuitenkin nähtyä, ja halusin musiikillisesti toiseen rooliin, tekemään omaa juttua.

– Taiteilijoilla oman tekemisen tarve on tärkeää. Kyllä ne jääkiekonpelaajatkin vaihtavat joukkuetta, jos joukkueessa ei saa peliaikaa, niin toisessa joukkueessa saa, Sampsa sanoo.

”Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki.”

Kaksi viimeistä vuotta Sampsa Astala on tehnyt soolouraa omaa nimeään kantavassa bändissä. Suomeksi laulava Sampsa julkaisee uutta musiikkia ensi kuussa. Lisäksi Sampsa laulaa suomennettuja Mötley Crue -biisejä Mötikkä-bändissä.

– Minulla on päällä 106 kaupunkia -kiertue. Suomessa on 106 kaupunkia, ja tavoitteeni on kiertää ne kaikki. 17 kaupunkia on kierretty, enää on 89 jäljellä, Sampsa kertoo.

– Huomenna lähdemme Kanarialle soittamaan muutamia keikkoja, koska siellä on paljon suomalaisia.