Petri ”Mauno” Ahonen kertoi kahdeksan vuotta äitinsä kuolemasta, vuoden 2013 lopulla, koskettavan tarinansa Me Naisille. Kuva: Seppo Solmela / Sanoma-arkisto
Petri ”Mauno” Ahonen kertoi kahdeksan vuotta äitinsä kuolemasta, vuoden 2013 lopulla, koskettavan tarinansa Me Naisille. Kuva: Seppo Solmela / Sanoma-arkisto

Ilman jääkiekkoa Hunks-Mauno olisi saattanut seurata äitinsä esimerkkiä.

Scandinavian Hunks -ryhmän Petri ”Mauno” Ahonen, 44, kertoi vuonna 2013 Me Naisten haastattelussa, kuinka hän menetti äitinsä alkoholille. Nyt hän myöntää Ilta-Sanomille, että oli itsekin vähällä alkoholisoitua pahasti aloitettuaan alkoholinkäytön 13-vuotiaana.

– Karua sanoa, mutta olin itsekin kovaa vauhtia alkoholisoitumassa. Pelasin jääkiekkoa, mutta siinä ohessa hilluin humalassa, hän kertoo IS:lle.

Mauno uskoo, että urheiluharrastus pelasti hänet lopulta. Nykyään hän ei käsittele murheitaan kännäämällä, vaan liikkumalla, syömällä hyvin ja nukkumalla.

Maunon äiti kuoli kymmenisen vuotta sitten 51-vuotiaana. Me Naisten haastattelussa Mauno kertoo äitinsä tehneen hidasta itsemurhaa 20 vuoden ajan.

– Alkoholistit ovat mielettömän itsekkäitä unohtaessaan, että he satuttavat myös läheisiään. Ajattelen, että sairastuessaan riippuvuuteen he sairastuvat myös itsekkyyteen. Siinä sivussa he sairastuttavat läheisensä siihen kaaokseen.

Lue Maunon koskettava tarina täällä: Hunks-Mauno: "Oli raskasta seurata, kun äiti joi itsensä hengiltä"

Lue myös:

Samuli Edelmann alkoholismistaan: "Vikat vuodet olivat aika surullisia"

Ville Haapasalo: "Olen yrittänyt tappaa itseni alkoholilla"

”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg
”Kuvaustilanteessa kisa välillämme oli täyttä totta, mutta se osattiin laittaa oikeisiin mittasuhteisiin sitten takahuoneessa. Olen itse älyttömän kilpailuhenkinen, mutta ihan hyvä häviäjä”, VOF-tuomari Anna Puu naurahtaa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Voice of Finlandin tähtivalmentajana jatkava Anna Puu rauhoittaa tahtiaan jättämällä keikkailun puoleksi vuodeksi.

Laulaja Anna Puu on kuulunut viime vuosina maamme suosituimpiin esiintyjiin. Viimeiset kaksi vuotta ja kaksi kuukautta hän onkin kiertänyt bändinsä kanssa Suomea ilman pidempiä taukoja.

Klubikeikkojen, festareiden ja konserttien lisäksi kahteen vuoteen on mahtunut muun muassa yksi kausi Voice of Finlandia sekä Vain elämää, jonka myötä keikkasettiin tuli uusia kappaleita. Koko ajan Anna on myös tehnyt uutta musiikkia.

– Tämä on ollut hulluin kaksi vuotta koskaan. Tuntuu, että en enää edes muista, mikä on tapahtunut missä kuussa ja minä vuonna. Ajantaju on ihan sekaisin, Anna kuvaili Voice of Finlandin seitsemännen kauden lehdistötilaisuudessa.

”Yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen.”

Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos. Anna tekee vuoden viimeisen keikkansa Tavastialla keskiviikkona, ja palaa keikkalavoille seuraavan kerran vasta ensi kesän festareilla.

Näin joulun alla Anna myöntää olevansa väsynyt. Varsinaista lomaa kevät ei kuitenkaan tule olemaan, sillä häntä työllistävät Voice of Finlandin kuvaukset, minkä lisäksi hän tekee uutta musiikkia ja levyä.

– Olen kyllä todella loman tarpeessa. Mutta yritän nyt ottaa joulunajan hemmottelun, rentoutumisen ja suolakylpyjen kannalta, ja palaan sitten freesinä vuoden alusta Voicen, Anna suunnittelee.

Ruotsin kruununprinsessa Victorian joulutervehdys on täydellistä katsottavaa.

No niin, unohdetaanpas Harry ja Meghan -huuma hetkeksi. On nimittäin perinteisen, ruotsalaisen joulutervehdyksen aika.

Kuten monena aiempana jouluna, hovi julkaisi myös tänä vuonna iloisen jouluiset videoterveiset kruununprinsessa Victorian perheeltä.

Videolla Victoria, prinssi Daniel sekä aina suloiset lapset Oscar, 1, ja Estelle, 5, koristelevat kuusta, laskevat mäkeä kotinsa, Hagan linnan pihalla ja riemuitsevat talvesta. Pikkuprinssi Oscar istuu haltioituneena Stigan kyydissä. Heillä on jopa idyllinen, luminen talvi. Täydellistä!

Eihän tästä voi tulla kuin hyvälle tuulelle. Todella hyvää joulua myös teille, rakkaat länsinaapurimme!