Irina Björklund sai vihdoin roolin isosta Hollywood-leffasta, mutta Los Angelesissa häntä ei tunne kukaan.

Irina Björklund viihtyy parhaiten luonnollisena, siviilissä näyttelijä ei edes meikkaa.

– Losissa en voi lähteä koekuvauksiin laittautumatta ja tukka hapsottaen. Yritänkin vältellä koekuvauksia parhaani mukaani, Irina sanoo virnistäen.

Hetkinen. Eivätkö Irina, 37, ja hänen näyttelijämiehensä Peter Franzén, 39, muuttaneet Los Angelesiin nimenomaan tullakseen tähdiksi? Miten sellaiseksi tullaan pakoilemalla koekuvauksia? Vai onko Irina jo niin iso tähti, että hänellä on varaa kieltäytyä niistä?

Ei Irina niin iso tähti ole. Losissa häntä ei tunne juuri kukaan – ei vaikka Irinan roolista The Americanissa on puhuttu pienenä mutta tärkeänä. Sen koekuvauksiin Irina piti melkein pakottaa.

– Koekuvaukset ovat stressaavia ja yritän välttää stressiä kaikessa. Tietenkään aina ei ole varaa kieltäytyä työhaastatteluista, leipääkin on saatava pöytään. Agenttini tuumi, että jos elokuva kelpaa George Clooneylle, on se kumma jos ei myös minulle. Se oli aloittelevan näyttelijän rooli, en ole läpimurron kynnyksellä. Luulen, että rooli oli kovempi juttu suomalaisuudelle kuin minulle.

Irina ja Peter eivät muuttaneet Losiin kuuluisuuden perässä. He etsivät seikkailua ja saivat vapaa-aikaa, kun puhelin ei soinut niin tiuhaan kuin Suomessa.

– Sain tilaa miettiä, mikä elämässä on tärkeintä. Enää en elä vain itselleni, vaan perhe tulee kaikessa ykkösenä.

Laiska laululintu

Los Angelesissa Irinalla oli taas aikaa alkaa kirjoittaa lauluja. Luovuus vaatii jouten oloa. Lauluja syntyy vaikkapa silloin, kun hän matelee autollaan Losin ruuhkassa.

– Suurimmat haaveeni liittyvät musiikin tekemiseen. Ja haluaisin vielä joskus asua Ranskassa!

Perhe lentää takaisin Los Asgelesiin heti, kun Olli Saarelan Harjunpää ja pahan pappi on saanut ensi-iltansa. Paluu Losiin tietää taas tahdin hiljenemistä. Kalenteri on talveksi tyhjä.

Mutta millä rahalla Irina downshiftaa Jenkkilässä? Irinan kolmeminuuttisella roolilla tuskin eletään vuotta.

– No, ei eletä, mutta olen oppinut, että vähemmälläkin pärjää. Ja kun Amerikassa kuuluu näyttelijäliittoon, jokaisesta esityksestä ropsahtaa tilille jotakin. Takavuosien pikkuroolit tuottavat hedelmää.

Tuure Kilpeläisen, Manuela Boscon, Meeri Koutaniemen ja Sami Yaffan illallisella olisi ollut hauskaa olla kärpäsenä katossa.

Jotkut illallisseurueet vain näyttävät siltä, että niihin olisi ihana kuulua. Instagramin perusteella taiteilija ja näyttelijä Manuela Boscon, muusikko Tuure Kilpeläisen, dokumentaristi Meeri Koutaniemen ja muusikko Sami Yaffan seurue on juuri sellainen.

Voice uutisoi keskiviikkona, että Manuela Bosco, 35, ja Tuure Kilpeläinen, 47, seurustelevat. Sami Yaffa, 53, ja Meeri Koutaniemi, 29, puolestaan avioituivat Mallorcalla syyskuussa

Manuela julkaisi eilen Instagramissa kuvan taiteilijapariskunnista helsinkiläisessä BasBas-ravintolassa. 

”Love united”, kuvateksti kuului. 

Tunnelmallisessa kuvassa on niin hauska asetelma, että mieleen tulee, olisiko Meeri alan ammattilaisena olisi asetellut porukan kuvaa varten. 

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.