"Joulua vietetään sukuloiden. Tänä vuonna joulun tulo on yllättänyt. Aiempina vuosina tähän aikaan olen  jo juonut litroittain glögiä, laitellut jouluvaloja ja fiilistellyt. Kirpparilta löysin tosin jo pojalleni joululahjan", Irina jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg
"Joulua vietetään sukuloiden. Tänä vuonna joulun tulo on yllättänyt. Aiempina vuosina tähän aikaan olen jo juonut litroittain glögiä, laitellut jouluvaloja ja fiilistellyt. Kirpparilta löysin tosin jo pojalleni joululahjan", Irina jutteli. Kuva: Jonna Öhrnberg

– En vain oppinut juomaan, laulaja Irina kertoo.

Muusikko Irina on viettänyt viimeiset 20 vuotta absolutistina, vaikka hän sanaa vierastaakin. Hän kokeili nuoruudessaan muutaman kerran alkoholia muttei innostunut siitä.

– En vain oppinut juomaan. En nauti krapuloista ja olen tarpeeksi pöljä muutenkin, hän nauraa.

Irina ei kuitenkaan tuomitse läheisiään, jotka nauttivat lasillisen silloin tällöin. Hän on mielellään mukana menossa selvin päin.

– Suomessa pitää aina selitellä alkoholinkäyttöään, varsinkin, jollei juo. Se on kummallista. Haluaisin osata nauttia lasillisesta punaviiniä, mutta kun se ei maistu. Viinakaupassakin asioidessa tulee aina sellainen olo, kuin olisin pahanteossa, hän hymähtää.

"Viinakaupassakin asioidessa tulee aina sellainen olo, kuin olisin pahanteossa."

Bändinsä kanssa keikkaileva ja uutta levyä tekevä Irina viettää seesteistä perhe-elämää Heinolassa aviomiehensä Henri Saaren ja ekaluokkalaisen tyttärensä sekä nelivuotiaan poikansa kanssa.

– Lasten ehdoilla elellään. Kyllä lapsiluku on nyt täynnä, nelikymppinen muusikko jutteli.

Irina on pitänyt viime vuodet hiljaiseloa julkisuudesta. Ensi kesänä hänet nähdään Suomen Kesäteatterissa. Kesäteatteri esittää Kirill "Kirka" Babitzinin urasta ja elämästä kertovan musikaalin, jossa Irina tekee musikaalidebyyttinsä Kirkan Muska-sisaren roolissa.

– Olen tosi iloinen, että minua pyydettiin mukaan. Ja erityisesti ekaluokkalainen tyttäreni on intona, sillä hän pääsee viettämään kanssani aikaa kahdestaan Valkeakoskelle, Irina kertoi musikaalin lehdistötilaisuudessa torstaina.

Musikaalia esitetään Valkeakosken Apianniemessä. Kirkan roolissa nähdään Tampereen Työväen Teatterista ja Vuonna '85 -musikaalista tuttu Jari Ahola.

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.