Beyoncé ja Coldplay esiintyvät 7. helmikuuta Super Bowlin väliajalla. Kuva: Reuters
Beyoncé ja Coldplay esiintyvät 7. helmikuuta Super Bowlin väliajalla. Kuva: Reuters

Hymn for the Weekend -musiikkivideota on syytetty intialaisen kulttuurin hyväksikäyttämisestä.

Beyoncén ja Coldplay-yhtyeen uusi musiikkivideo on herättänyt sosiaalisessa mediassa kiivaita reaktioita puolesta ja vastaan. Hymn for the Weekend -video on kuvattu osittain Intiassa.

Videota syytetään intialaisen kulttuurin piirteiden omimisesta ja varastamisesta. Eniten porua on aiheuttanut Beyoncén perinteinen intialainen asu.

Kohun yhteydessä käytetylle termille cultural appropriation ei ole vakiintunutta suomennosta. Yleensä sillä tarkoitetaan, että voimakkaampi kulttuuri hyväksikäyttää heikompaa. Eli musiikkivideon tapauksessa yhdysvaltalainen viihdetuote tahkoo rahaa intialaisella kulttuurilla.

Watch the Hymn For The Weekend video ft @beyonce and @sonamkapoor at YouTube.com/Coldplay now! #Coldplay

Kuva, jonka Coldplay (@coldplay) julkaisi

Tämä twiittaaja nostaa esille myös Coldplayn ja Rihannan pari vuotta sitten tekemän Princess of China -musiikkivideon, joka ammensi kiinalaisesta kulttuurista.

Moni syyttää sosiaalisessa mediassa Hymn for the Weekend -videota stereotypioiden vahvistamisesta. Eräs twiittaaja huomauttaa, että Intia on muutakin kuin katulapsia ja eksoottisia naisia.

Kaikki eivät ymmärrä kohua, ja moni ihastelee videota.

– Video on kaunis, ja kappale on uskomaton. Uskon, että muiden bändien fanit loukkantuivat, koska tästä tulee valtava hitti. Intialaisena voin kertoa, ettei videossa ole mitään loukkavaa, eräs käyttäjä kommentoi YouTubessa.

Musiikkivideo on katsottu parin päivän aikana YouTubessa jo lähes kymmenen miljoonaa kertaa.

Mitä mieltä olet videosta? Kerro mielipiteesi kommenttikentässä!

Vierailija

”Intia on muutakin kuin katulapsia” – Beyoncén ja Coldplayn videosta syntyi kohu

Mielestäni video on mahtava, ja hienosti tehty. Minusta videolla näytetään muutakin kuin tanssivi katulapsia, jotka näyttävät olevan innoissaan kun ovat päässeet tanssimaan videolle. Video ei mielestäni loukkaa kulttuuria vaan tuo sitä esille ja samalla vähän näyttää intialaista maisemaa. Lienevätköhän loukkaantujst herkkä hipiäisiä, koska jos tuohon lähdetään niin kuka tahansa mistä kulttuurista tahansa voisi loukkaantua kenen tahansa musiikki videosta.
Lue kommentti
Rosa Meriläisellä on aina aikaa seksille ja itsetyydytykselle. Kuva: Milka Alanen

Kirjailija Rosa Meriläinen suhtautuu omaan seksuaalisuuteensa mutkattomasti. Hän masturboi päivittäin ja suosittelee sitä muillekin.

Seksistä puhuminen on ollut kirjailija Rosa Meriläiselle aina luonnollista. Nykyään hän pitää Lipstick Mafia -podcastia, jossa seksistä ja seksuaalisuudesta pyritään puhumaan avoimesti ja suoraan – Rosalle tyypilliseen tapaan.

– Olen kotona paljon alasti. Silloin näkee oman kehonsa monesta kulmasta ja oppii pitämään siitä, hän kertoo.

– Olen luonteeltani avoin ja puhelias ja olen pystynyt puhumaan suoraan seksistä miesten kanssa jo teininä. Ikääntyminen auttaa siinä, että toiveistaan osaa kertoa entistä paremmin.

”Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä.”

Rosa erosi juontaja Simo Frangénista alkuvuonna. Nyt hän on kihloissa toimittaja Tuomas Murajan kanssa. Koko aikuisikänsä aikana Rosa ei ole koskaan ollut sinkku.

– Olen seurustellut 17-vuotiaasta asti enkä osaa olla yksin. Minun on pakko saada koskettaa toista ihmistä ja nukkua toisen kanssa. Ajattelen, että onnellista parisuhdetta on vaikeaa ylläpitää ilman seksiä. Sille pitää löytyä aikaa.

”Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan.”

Myös itsetyydytys on Rosa Meriläisen mukaan tärkeä osa seksuaalisuutta. Hän ottaa sille aikaa päivittäin.

– Ajattelen, että masturbointi on konkreettinen rakkauden teko itseä kohtaan. Jos minulla on kiire, mieluummin masturboin kuin meikkaan. Siitä tulee hyvä ja hehkuva olo, hän kuvailee.

Rosa kertoo tietoisesti treenaavansa lantionpohjan lihaksiaan.

– Treenaan vaginapainonnostoa ja nostan esimerkiksi ketsuppipulloa. Olen opiskellut asiaa netistä.

Treenien ansiosta Rosa on oppinut olemaan paremmin läsnä omassa kehossaan.

– Pystyn saamaan orgasmin ajatuksen voimalla sekunneissa. Olen saanut orgasmin myös suudellessa. Pystyn säätelemään sen kestoa ja pitkittämään sitä.

Lue koko Rosan haastattelu torstaina ilmestyvästä Me Naisten numerosta 43/17.

Manuelalla ja Tuurella on kummallakin lapsia edellisistä liitoistaan.

Muusikko Tuure Kilpeläinen, 47, ja taitelija Manuela Bosco, 35, seurustelevat, kertoo Voice.

– Ollaan yhdessä. Kyllä, Manuela kertoo Voicen mukaan.

Manuela erosi entisestä puolisostaan Kasmir Baltzarista kesäkuussa. Manuelalla ja Kasmirilla on kaksi yhteistä lasta Sahara-tytär ja Otava-poika. Sahara on syntynyt vuonna 2014 ja Otava vuonna 2016.

Myös Tuure on eronnut ja hänellä on ex-puolisonsa kanssa kaksi lasta.

Manuela ja Kasmir antoivat Me Naisille yhteishaastattelun keväällä 2016. Pääset lukemaan sen tämän linkin kautta.