Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kiusoittelija, ilopilleri, ruikuttaja ja mietelausepankki. Onko sinulla Facebook-kavereinasi tyyppejä, joiden kanssa et halua viettää aikaa? Et ole ainoa.

Pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä, muistuttaa vanha sanonta. Sama homma pätee edelleen some-maailmassa. Uuden kyselytutkimuksen mukaan 68 prosentilla Facebookin käyttäjistä on kaverilistallaan ihmisiä, joista he eivät oikeasti pidä laisinkaan.

Tutkimuksessa selvisi, että ihmiset haluavat pitää inhokki-ihmisensä Facebook-kavereinaan lähinnä uteliaisuudesta. 69 prosenttia vastaajista yksinkertaisesti haluaa tietää, mitä toisen elämässä on meneillään. 31 prosenttia vastaajista kertoi pitävänsä vihamiehiään kavereinaan, koska heidän kauttaan pystyy urkkimaan jonkun kolmannen osapuolen elämää.

Vaikka suoranaisia vihollisia ei Facebookin kaverilistasta löytyisikään, yleensä siellä on ainakin yksi sellainen, jonka some-persoona ärsyttää. Jostain syystä niitäkin tyyppejä on kuitenkin seurattava.

Listasimme neljä Facebook-persoonallisuutta, joiden seuraaminen mietityttää aina tietyin väliajoin. Onko sinulla kavereinasi näitä kiehtovan rasittavia tyyppejä?

Kiusoittelija

Kiusoittelija on puolituttusi, jota näet kerran vuodessa ja silloinkin lähinnä moikkaatte toisianne. Hän useimmiten päivittelee ympäripyöreitä lausahduksia, jotka herättävät enemmän kysymyksiä kuin kertovat yhtään mitään.

Rutiinipäivitykseen hän kirjoittaa lauseen: ”Kylläpä taas oli päivä…” Sinä jäät sen luettuasi hämilläsi arvuuttelemaan, mitä kummaa on tapahtunut. Etäisten välien takia et kuitenkaan uskalla kysyä suoraan, mistä on kyse. Kyttäät päiväkausia hänen postauksiaan vastauksen toivossa.

Ilopilleri

Jos jollain on kaikki aina hyvin, netissä se korostuu entisestään. Tämä iloisuuden ruumiillistuma päättää kaikki postauksensa sanoihin: ”Elämä on pelkkää aurinkoa”.

Samaan aikaan kun kiroat oman elämäsi ukkospilviä, jollain kierolla tavalla haluat seurata tätä tyyppiä. Ehkä se johtuu siitä, että olet vain iloinen hänen puolestaan? Toinen vaihtoehto on se, että haluat nähdä sen päivän, jolloin kaikki ei ole enää pelkkää aurinkoa.

Ruikuttaja

Jotkut voivat kimpaantua mitä pienimmistäkin asioista, ja jotkut haluavat jakaa sen myös kaikille muille. Kyseessä on Facebookin ykkösvalittaja, joka saattaa jauhaa vaikka työpaikan huonoista valoista parin viikon verran.

Järkevänä ihmisenä olet todennäköisesti estänyt hänen päivitystensä näkymisen. Silloin tällöin kuitenkin kurkistat, josko tällä kertaa tilittämisenaihe olisi muuttunut.

Mietelausepankki

Netti on pullollaan joka tilanteeseen passeleita sananparsia, ja jotkut haluavat jakaa niitä tuttaviensa iloksi jatkuvasti. Useimmiten tyyppi päivittää näitä useamman kerran päivässä. Mietelauseiden lukeminen uudelleen ja uudelleen alkaa lopulta turhauttaa.

Joskus aforismi kuitenkin onnistuu sulostuttamaan päivääsi juuri oikealla tavalla, joten et raaski poistaa mietelausepankkia ystäviesi joukosta.

Lue myös:

"Mikset sä vastaa?" Näin poistat Facebookin ärsyttävän nähty-ilmoituksen

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Näin et ärsytä ketään Facebookissa

Muusikko Jouni Hynynen on uudessa Facebook-profiilikuvassaan siilitukkainen. Parta sentään on jäljellä.

Kotiteollisuus-yhtyeen laulaja-kitaristi Jouni Hynynen on pitkään tunnettu pitkästä heviletistään. Nyt kuitenkin näyttää uhkaavasti siltä, että Jouni on luopunut kutreistaan. Hän vaihtoi julkisen Facebook-profiilikuvansa otokseen, jossa tukkaa on jäljellä vain muutaman millimetrin verran.

Kuvan kommenteissa muutosta ihmetellään ja epäillään. Osa kommentoijista ei ole meinannut tunnistaa Jounia, eikä ihme. 

”Joskus pitää aloittaa alusta,” Jouni on vastannut yhdelle kommentoineista. 

Jouni Hynynen vaihtoi Facebook-profiilikuvakseen tämän otoksen.

Vuonna 2011 Jouni kertoi televisiossa ajavansa hiuksensa pois, mikäli suomalainen kestävyysurheilu saadaan nousemaan entiseen loistoonsa. Tuolloin hän kertoi, että hänen tyttärensä oli alkanut itkemään kuullessaan isän mahdollisesta hiustenlähdöstä.

Ei tiedetä, johtuuko Jounin kuontalon lyhentyminen tällä kertaa suomalaisesta kestävyysurheilusta vai jostakin ihan muusta. Sitäkään mahdollisuutta ei voi sulkea pois, etteikö kyse olisi erittäin taidokkaasta maskeerauksesta.

Parta sentään näyttää olevan entisellään.

Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto
Napapiirin sankarit 3 -elokuvan ensi-illassa elokuussa Jouni Hynynen edusti vielä pitkätukkaisena. Vieressä Jounin vaimo, näyttelijä Mari Perankoski. Kuva: Sanoma-arkisto

 

– Olen kokenut epäasiallisia tilanteita, Miss Universum -kisoihin valmistautuva Michaela Söderholm toteaa.

Viime viikolla sosiaalisessa mediassa levinnyt Me too -kampanja on saanut naisia tuomaan esille heihin kohdistunutta seksuaalista häirintää. 

Myös tuore Miss Suomi Michaela Söderholm, 25, pitää kampanjaa herättävänä.

– Olen kokenut elämässäni tilanteita, jotka mielestäni eivät ei ole olleet asiallisia. Miss Suomena tilanteet ovat olleet lähinnä yhteiskuvatilanteissa, jossa ihailijan käsi on saattanut mennä liian alas tai puristaa liian kovaa. Olen selvinnyt näistä huomauttamalla napakasti asiasta.

– Pitää muistaa, että myös miehet voivat kokea tällaisia tilanteita. Olen lukenut viikon aikana paljon kertomuksia asian ympäriltä. Niihin verrattuna olen päässyt elämässä aika vähällä.

Stoppi suhdehuhuille

Tämän viikon 7 päivää -lehdessä kerrotiin huhuista, joiden mukaan Tähdet, tähdet -ohjelmasta suljetulla Tomi Metsäkedolla, 47, ja Michaelalla olisi orastava suhde.

Michaela kumoaa väitteet.

– Olin viime sunnuntaina Tähdet tähdet -ohjelmassa Marko Björsin kutsumana. Ohjelman jälkeen menimme koko ryhmän kanssa ulos syömään. Samassa pöydässä istui muitakin ohjelman tähtiä, kuten Erja Lyytinen. Jostain syystä se, että istuimme samassa pöydässä isommassa porukassa, nousi uutiseksi. Minä en ole saanut Tomilta mitään viestejä.

Tällä hetkellä Michaela keskittyy Miss Universum -kilpailuihin, jonne hän lähtee jo reilun kahden viikon kuluttua. Treffailulle ei ole tällä hetkellä aikaa.

– On minulle tullut jonkun verran viestejä miehiltä, mutta keskitytään nyt Universumeihin. Katsotaan sen jälkeen, onko aikaa nähdä ihmisiä.

”Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia.”

Personal trainerin avulla kisoihin

Käytännössä valmistautuminen alkoi jo maaliskuussa. Michaelan jalkapöytä murtui vuoden alussa, mutta hän halusi pitää kroppansa tanssikisoja varten muuten kunnossa. Siksi Michaela palkkasi personal trainerin.

Saman valmentajan kanssa hän on valmistautunut Universumeihin.

– Syön perusterveellistä ruokaa, en todellakaan pelkästään munavalkuaisia ja höyrytettyjä kasviksia. Treenien lisäksi käyn hypoxissa ja yritän varata aikaa unelle ja palautumiselle.

Lue myös: Tyyliä metsästämässä -bloggaaja Veera testasi, onko hypoxista hyötyä, jos ei laihduta