Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock
Kuva: Shutterstock

Kiusoittelija, ilopilleri, ruikuttaja ja mietelausepankki. Onko sinulla Facebook-kavereinasi tyyppejä, joiden kanssa et halua viettää aikaa? Et ole ainoa.

Pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä, muistuttaa vanha sanonta. Sama homma pätee edelleen some-maailmassa. Uuden kyselytutkimuksen mukaan 68 prosentilla Facebookin käyttäjistä on kaverilistallaan ihmisiä, joista he eivät oikeasti pidä laisinkaan.

Tutkimuksessa selvisi, että ihmiset haluavat pitää inhokki-ihmisensä Facebook-kavereinaan lähinnä uteliaisuudesta. 69 prosenttia vastaajista yksinkertaisesti haluaa tietää, mitä toisen elämässä on meneillään. 31 prosenttia vastaajista kertoi pitävänsä vihamiehiään kavereinaan, koska heidän kauttaan pystyy urkkimaan jonkun kolmannen osapuolen elämää.

Vaikka suoranaisia vihollisia ei Facebookin kaverilistasta löytyisikään, yleensä siellä on ainakin yksi sellainen, jonka some-persoona ärsyttää. Jostain syystä niitäkin tyyppejä on kuitenkin seurattava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Listasimme neljä Facebook-persoonallisuutta, joiden seuraaminen mietityttää aina tietyin väliajoin. Onko sinulla kavereinasi näitä kiehtovan rasittavia tyyppejä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiusoittelija

Kiusoittelija on puolituttusi, jota näet kerran vuodessa ja silloinkin lähinnä moikkaatte toisianne. Hän useimmiten päivittelee ympäripyöreitä lausahduksia, jotka herättävät enemmän kysymyksiä kuin kertovat yhtään mitään.

Rutiinipäivitykseen hän kirjoittaa lauseen: ”Kylläpä taas oli päivä…” Sinä jäät sen luettuasi hämilläsi arvuuttelemaan, mitä kummaa on tapahtunut. Etäisten välien takia et kuitenkaan uskalla kysyä suoraan, mistä on kyse. Kyttäät päiväkausia hänen postauksiaan vastauksen toivossa.

Ilopilleri

Jos jollain on kaikki aina hyvin, netissä se korostuu entisestään. Tämä iloisuuden ruumiillistuma päättää kaikki postauksensa sanoihin: ”Elämä on pelkkää aurinkoa”.

Samaan aikaan kun kiroat oman elämäsi ukkospilviä, jollain kierolla tavalla haluat seurata tätä tyyppiä. Ehkä se johtuu siitä, että olet vain iloinen hänen puolestaan? Toinen vaihtoehto on se, että haluat nähdä sen päivän, jolloin kaikki ei ole enää pelkkää aurinkoa.

Ruikuttaja

Jotkut voivat kimpaantua mitä pienimmistäkin asioista, ja jotkut haluavat jakaa sen myös kaikille muille. Kyseessä on Facebookin ykkösvalittaja, joka saattaa jauhaa vaikka työpaikan huonoista valoista parin viikon verran.

Järkevänä ihmisenä olet todennäköisesti estänyt hänen päivitystensä näkymisen. Silloin tällöin kuitenkin kurkistat, josko tällä kertaa tilittämisenaihe olisi muuttunut.

Mietelausepankki

Netti on pullollaan joka tilanteeseen passeleita sananparsia, ja jotkut haluavat jakaa niitä tuttaviensa iloksi jatkuvasti. Useimmiten tyyppi päivittää näitä useamman kerran päivässä. Mietelauseiden lukeminen uudelleen ja uudelleen alkaa lopulta turhauttaa.

Joskus aforismi kuitenkin onnistuu sulostuttamaan päivääsi juuri oikealla tavalla, joten et raaski poistaa mietelausepankkia ystäviesi joukosta.

Lue myös:

"Mikset sä vastaa?" Näin poistat Facebookin ärsyttävän nähty-ilmoituksen

Facebook ja blogit herättävät kateutta – naiset paljastavat miksi

Näin et ärsytä ketään Facebookissa

Sisältö jatkuu mainoksen alla