Dome Karukoski tuli isäksi nelikymppisenä. Kuva: Milka Alanen
Dome Karukoski tuli isäksi nelikymppisenä. Kuva: Milka Alanen

Viime keväänä esikoisensa saanut ohjaaja Dome Karukoski teki Mielensäpahoittaja-elokuvan omalle isälleen. – Saan olla läsnä kaikissa poikani hetkissä, joissa isäni ei pystynyt olemaan, hän sanoo.

Ohjaaja Dome Karukoski on viime aikoina miettinyt paljon isä–poika-suhteita.

Keväällä Domesta tuli isä, kun hänen ja Nadia-vaimon esikoinen Oliver syntyi. Syyskuussa sai ensi-iltansa Domen omalle isälleen omistama Mielensäpahoittaja-elokuva.

– En osaa sanoa, miten isyys vaikuttaa ohjaamiseeni. Nytkin teen jo satuja, mitä sitten vielä, hän naurahtaa.

Isäksi Dome tuli nelikymppisenä. Kun ystävien lapset ovat jo teinejä, Domen lapsi on vasta vauva.

– Olin halunnut isäksi jo pitkään, ja nyt siihen tuli tilaisuus. Yritän olla hyvä isä.

Yksipuolisia keskusteluja

Dome varttui kaksin yksinhuoltajaäitinsä kanssa. Isäänsä Dome tutustui vasta 14-vuotiaana. Silloin poika oppi englannin niin hyvin, että pystyi keskustelemaan amerikkalaisen näyttelijäisänsä kanssa. Siitä alkoi aktiivinen suhde, jossa isä ja poika yrittivät tutustua toisiinsa parhaalla mahdollisella tavalla ja nähdä aina, kun pystyivät.

Nyt Domen isä on jo kahdeksankymppinen eikä enää pysty olemaan samanlainen henkinen tuki kuin aiemmin.  Isän ja pojan keskustelut ovat käyneet yksipuolisiksi.

– Isällä on ollut sairauksia jo pitkään, ja jo monta vuotta on pelätty, selviääkö hän seuraavan vuoteen.

Toisin kuin isänsä, Dome pystyy olemaan mukana poikansa elämässä.

– Saan olla läsnä kaikissa niissä hetkissä, joissa isäni ei pystynyt olemaan. Koen olevani etuoikeutettu, hän sanoo.

Mielensäpahoittajan on syyskuun toiseksi viimeiseen viikkoon mennessä nähnyt jo lähes 150 000 katsojaa. Se valittiin Toronton kansainvälisten elokuvajuhlien ohjelmistoon syyskuun alussa, ja se päätyi myös viihdelehti Varietyn kanteen.

Lue lisää Domen ajatuksia isyydestä ja koko haastattelu Me Naisista 39/2014.

 Lue lisää:

 Ohjaaja Dome Karukosken pojasta tuli Oliver

 Dome Karukoski sai kansainvälistä tunnustusta

Ensi-illassa Leijonasydän: Näin vahvaa elokuvaa suomalaisesta rasismista ei ole ennen tehty

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.