Näyttelijä Ilkka Villi toivoo olevansa virkeämmän näköinen kuin Alan Wake.

Lainasit piirteesi Alan Wake -tietokonepelin päähenkilölle. Millaista oli näytellä pelissä?

Monimutkaista mutta mielenkiintoista. Homma rakentuu palasina: kroppa ja pärstä tehtiin erikseen, ja ääni tuli jenkkinäyttelijältä. Suurin osa oli niin sanottua motion capture -näyttelemistä. Minulla oli trikoot päälläni, kropassa styroxpallon näköisiä liikesensoreita ja 360 astetta ympärilläni kameroita.

Kumpi näyttää paremmalta, piirretty vai tosielämän Ilkka?

Toivottavasti minä olen ainakin virkeämmän näköinen. Alan on sen verran pahassa kiipelissä: häneltä on vaimo hukassa, ja kirja, jota hän ei muista kirjoittaneensa, alkaa käydä toteen. On outo fiilis nähdä itsensä piirrettynä ja puhumassa toisen ihmisen äänellä.

Oletko itse konsolipelimiehiä? 

Enpä juuri, lapsuuden pelimuistotkin rajoittuvat Tetrikseen. En silti väheksy tietokonepelejä – vasta nyt olen tajunnut niiden mahdollisuudet tarinankerronnassa. 

Naamasi ei vielä ole suomalaisille ?kovin tuttu. Missä olet piileksinyt?

Minusta on hyvä, etten ole tämän tutumpi. Mitä vähemmän näyttelijästä tietää tyyppinä, sitä helpommin hänet hyväksyy roolissa. Kun katson vaikkapa Angelina Jolieta, alan heti miettiä, että minkäs ikäinen se Maddox onkaan ja miten niillä Bradin kanssa menee.

Alan Wake on dekkarikirjailija. Oletko itse elätellyt kirjailijahaaveita?

Kyllä, ja olen tehnytkin käsikirjoitushommia. Alanin kokema writer’s block on tuttu tunne. Luen paljon, juuri nyt Miika Nousiaisen ja Kari Hotakaisen uusimpia. Jos yksi kirja pitäisi nimetä yli muiden, se olisi Täällä Pohjantähden alla.

Asteikolla 1–10, miten villi olet?

Sisäisesti ysipuoli, josta ulos näkyy nelosen verran. Siviilissä olen ujo, mutta näyttelijänä pääsee käyttämään sellaisiakin puolia itsestään, joita normaalisti ei kehtaa. Roolissa saa olla röyhkeä tai ilkeä. Kaikki vitsit nimestäni on jo kuultu. Jos joku keksii uuden, tarjoan oluen.

Mitä sanoisit naisille, joiden miehet pelaavat iltakaudet pleikkaria?

Vinkkaisin ottamaan selvää, mikä peleissä miehiin vetoaa. Ehkä niitä voisi pelata vaikka yhdessä. Kaikki pelit eivät ole vain räiskintää, Alan Wakessakin on pohjalla suuri rakkaustarina. 

Ilkka Villi

- 4.8.1975 syntynyt helsinkiläinen ?näyttelijä. Tuttu elokuvista Lupaus ja Haarautuvan?rakkauden talo.

- Esittää päähenkilöä suomalaisen Remedy-pelifirman 14.5. julkaistavassa Xbox-pelissä Alan Wake. Firman edellinen peli Max Payne oli maailmanlaajuinen menestys.

”Olen saanut jo jonkin verran fanipostia eri puolilta maailmaa: Jenkeistä, Venäjältä, Espanjasta, Meksikosta. Se on ihan mukavaa.”

Minttu Murphy-Kaulanen kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan, ettei Rianna-tyttären neuvolakäynti sujunut toivotusti.

Michele ”Minttu” Murphy-Kaulanen, 37, kirjoittaa Kauppiaanrouva-blogissaan siitä, miten suuri huoli voi lapsesta olla. Minttu huolestui, kun kävi tällä viikolla neuvolassa hänen ja tv:stä tutun kauppias Sampo Kaulasen, 38, Rianna-tyttären kanssa.

– Mun 4-vuotiaalla kuului sydämestä sivuääni. Ilmeisesti tavanomaista leikki-ikäisillä, mutta tutkia täytyy. Se mahan pohjasta kouriva tunne joka kerta, kun ajattelen asiaa saa mut voimaan fyysisesti niin pahoin. Tiedän järjellä, että olisi meillä kaiketi muitakin oireita, jos vakavasta sydänoireesta olisi kyse, mutta ei se minun tunnetta paranna,  Minttu kirjoittaa blogissaan.

”Rakastan lapsiani enemmän kuin elämää.”

Minttu kertoo kirjoituksessaan pohtineensa myös rokotuksia. Lisäksi hän miettii, että huoli lapsista helpottaa tuskin koskaan. Mintulla on kolme tytärtä ja yksi bonuslapsi, joka on Sampon edellisestä avioliitosta.

– Mä rakastan lapsiani enemmän kuin elämää. On kyse flunssaisesta 12-vuotiaasta tai vauvarokon kourissa olevasta pienestä tai 17-vuotiaasta, jolta poistetaan nielurisat, tämä mun huoli ja tunne lapsista on yhtälainen. 

Kokemusta kahdesta keskenmenosta

Tänä syksynä Minttu ja Sampo kertoivat Me Naisten haastattelussa, ettei yhteisen lapsen saaminen ollut itsestäänselvää. Ennen yhteisen Rianna-tyttären syntymää Minttu koki kaksi keskenmenoa. Molemmat olivat niin sanottuja tuulimunaraskauksia.

”Pohdin, haluanko tätä todella.”

– Pettymys ja suru oli suuri. Erityisesti siksi, että tiesin Sampon toivovan lasta kiihkeästi. Halusin suoda sen hänelle. Aloin väkisinkin miettiä, olenko jo liian vanha koko touhuun. Pohdin, haluanko tätä todella, Minttu kertoi haastattelussa tänä syksynä.

 

Raskaus oli yllätys lapsettomuudesta kärsineille Satu Taiveaholle ja Antti Kaikkoselle.

Suvanto ry:n toiminnanjohtaja Satu Taiveaho, 41, kertoo Ilta-Sanomissa, että tuli syksyllä yllättäen raskaaksi. Satu oli ihmetellyt erikoisia oireitaan ja mietti ensin, ovatko vaihdevuodet alkamassa. Raskaus oli yllätys, sillä Satu ja hänen kansanedustajapuolisonsa Antti Kaikkonen, 43, ovat kärsineet lapsettomuudesta vuosia. Syksyllä raskaus päättyi kuitenkin keskenmenoon jo aikaisessa vaiheessa. 

”Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia.”

– Se oli erittäin hämmentävä ja yllättävä asia. Ja totta kai myös surullinen. Olen kuitenkin yrittänyt kääntää asian mielessäni iloiseksi ja ajatellut, että olen ainakin kerran elämässäni ollut vähän aikaa raskaana, Satu kertoo IS:ssa.

Satu ja Antti ovat puhuneet lapsettomuudesta avoimesti julkisuudessa ja kertoneet, ettei hedelmöityshoidoistakaan ole ollut apua. Syytä lapsettomuuteen ei ole löytynyt. Myös adoptioprosessi kariutui aivan viime metreillä syksyllä 2011 Antin vaalirahakohun takia.

”Ehkä on pientä toiveekkuuttakin.”

– Meidän kohdalla asia (keskenmeno) ei varmasti ollut kauhean iso suru sen takia, että emme ole osanneet tai edes uskaltaneet ajatella asiaa. Sen jälkeen asia on kuitenkin pyörähdellyt mielessä. Ehkä on pientä toiveekkuuttakin, Satu kertoo IS:ssa.

Tällä hetkellä Satu ja Antti ovat kahden pienen lapsen sijaisvanhempia. Syksyllä 2014 heistä tuli pienen pojan sijaisvanhempia ja vuonna 2015 perheeseen saapui kolmevuotias tyttö.

Sadun ja Antin tie vanhemmiksi on ollut pitkä ja raskas. Lue parin yhteishaastattelu parin vuoden takaa: