Pirkko Hämäläinen (vas.) ja Kirsti Simonsuuri ihmettelivät Me Naisten haastattelussa vuonna 2011, miksi he tapasivat vasta 2000-luvulla. "80-luvulla asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa vastapäisissä taloissa ja meillä oli yhteinen pullapuoti. Lapsuudenkotimmekin sijaitsivat samassa korttelissa." Kuva: Jouni Harala
Pirkko Hämäläinen (vas.) ja Kirsti Simonsuuri ihmettelivät Me Naisten haastattelussa vuonna 2011, miksi he tapasivat vasta 2000-luvulla. "80-luvulla asuimme jonkin aikaa Helsingin keskustassa vastapäisissä taloissa ja meillä oli yhteinen pullapuoti. Lapsuudenkotimmekin sijaitsivat samassa korttelissa." Kuva: Jouni Harala

Pirkko Hämäläinen ja Kirsti Simonsuuri muuttavat samaan osoitteeseen sen jälkeen, kun Pirkon nuorin lapsi muuttaa omilleen.

Näyttelijä Pirkko Hämäläinen, 55, ja tutkija Kirsti ”Kiti” Simonsuuri, 68, muuttavat avoliittoon. Pirkko kertoi Iltalehdelle, että pari muuttaa yhteen ensi kesän jälkeen.

– Poikani Aku pääsee muuttamaan kehitysvammaisille valmistuvaan tukiasuntoon, ja vanhempi poikani Ville on jo muuttanut kotoa. Kyllä mekin sitten Kirstin kanssa muutamme yhteen. Onhan se iso asia, mutta ei tässä mitään tyttöjä enää olla, Pirkko kertoi Iltalehdelle.

Pirkko kertoi lehdelle olevansa myös ”helkkarin iloinen” eduskunnan päätöksestä tasa-arvoisen avioliittolain puolesta, vaikkei naimisiinmeno olekaan hänelle itselleen ajankohtainen asia.

Pirkko ja Kirsti tapasivat viitisen vuotta sitten yhteisen työprojektin ansiosta.

– Tunsimme heti voimakasta vetoa toisiimme. Mutta seurustelun aloitimme vasta, kun työprojekti oli ohitse, Pirkko kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2011.

Pirkon ja Kirstin seurustelu tuli julkisuuteen vuonna 2010.

– Ja sekös tuntui oudolta ja hämmentävältä. Meille ei ollut uutinen, että seurustelimme, eikä se, että tässä suhteessa on kaksi naista. Se ei ole ristiriidassa meidän kummankaan aiemman elämän kanssa, sillä niihin on kuulunut niin naisia kuin miehiäkin, Pirkko kertoi.

Pirkko on aikaisemmin ollut avoliitossa näyttelijä Puntti Valtosen kanssa.

Valkokankalla Pirkko nähdään seuraavaksi Rampe ja Likka -elokuvassa, joka saa ensi-iltansa tapaninpäivänä.

Lue myös:

Pirkko Hämäläinen ja Kirsti Simonsuuri: ”Tämä on elämämme suurin rakkaus”

Pirkko Hämäläinen: "On paljon rajoittavampiakin asioita kuin autismi"

Kolmisen vuotta sitten naimisiin mennyt Laura Lepistö haluaa jossain vaiheessa lapsia, mutta keskittyy juuri nyt uran luomiseen.

Yksinluistelussa Suomen kaikkien aikojen menestynein taitoluistelija Laura Lepistö, 30, vetää nykyisin kahden yhtiökumppaninsa kanssa puolitoista vuotta sitten perustettua Snou Creative -markkinointitoimistoa.

– Teemme töitä urheilun parissa toimivien brändien ja urheilua sponsoroivien yritysten kanssa. Tuotamme sisältöä, teemme sponsoroinnin erilaisia toteutuksia ja manageroimme muutamaa urheilijaa. Suunnittelen, konseptoin, myyn ja teen uusasiakkuushankintaa. Teen kaikkea muuta, paitsi kuvaan kameran varressa, Laura kertoo.

”En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä.”

– Etsin kauppakorkeakoulun jälkeen pitkään omaa tapaa tehdä töitä. Nyt yrittämisestä on tullut uusi intohimo luistelu-uran jälkeen.

Vaikka Laura on lopettanut kilpauran, hän on edelleen aktiivinen luistelun parissa. Hän istuu esimerkiksi Taitoluisteluliiton hallituksessa, pitää luisteluleirejä ja kommentoi luistelukilpailuja Ylellä.

– En kaipaa kilpailuihin, mutta kaipaan esiintymistä, hän kertoo.

– Tykkään edelleen esiintyä. Siksi haluan pitää oman uran yrityksen pyörittämisen rinnalla. Olin esimerkiksi puolitoista vuotta sitten Uuden iloisen teatterin revyyssä esiintymässä, mikä oli hauskaa. Olen keskittynyt urheilubisnekseen, mutta on kiva tehdä välillä pieniä syrjähyppyjä.

Huonot läpät yhdistää

Laura kertoo, että myös yksityiselämään kuuluu hyvää. Hän meni vajaat kolme vuotta sitten naimisiin miesystävänsä Tommi Huovisen kanssa, jonka hän tapasi yli kymmenen vuotta sitten lukiossa.

– Häät olivat kivat bileet, mutta mikään ei hirveästi muuttunut, koska olimme olleet yhdessä jo niin pitkään, Laura kertoo.

– Nautimme arjesta. Meillä on hauskaa keskenämme. Molemmilla on yhtä huonot läpät. Parisuhteessamme toisen huomioiminen on helppoa, koska tunnemme toisemme niin hyvin.

”Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta.”

Laura haaveilee lapsista, mutta niiden aika ei ole vielä.

– Nyt olemme olleet uraorientoituneita ja nauttineet elämänvaiheesta, kun koulut on juuri käyty, Laura sanoo Sportyfeel Helsinki City Run ja Helsinki City Marathonin VIP-tilaisuudessa.

– Olen lapsirakas, mutta en haaveile kovin monesta lapsesta. Toivottavasti niitä jossain vaiheessa kuitenkin siunaantuisi. Pari lasta riittäisi.

Luistelu-uralta tarttui mukaan myös monta ystävää. Laura pitää yhteyttä moneen nuoruuden luisteluseuralaiseen ja kilpakumppaniin.

– Olin Kiira Korven häissä kuukausi takaperin. Hän asuu Nykissä, joten emme näe enää kovin usein. Meitä yritetiin aina asetella vastakkain, mutta me vain pyörittelimme sellaiselle silmiä, Laura nauraa.

Tilaajille
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen
Marjo Vilkko myöntää, että avoin suhde ei ole hänelle helppo. ”Mutta minun asemani on varmasti helpompi kuin sen, joka tulisi kuvioomme uutena”, hän sanoo. Kuva: Juha Salminen

Marjo Vilkko, 52, rakastui itseään 11 vuotta nuorempaan mieheen ja elää nyt avoimessa liitossa. Koska Marjo ei voi saada enää lapsia, hän antoi miehelleen luvan perustaa perheen toisen naisen kanssa.

Kun kirjailija Marjo Vilkko, 52, oli lapsi, hän ahmi tyttökirjoja ja haaveili rakkaudesta, joka olisi yhtä suuri kuin Vihervaaran Annan rakkaus Gilbertiä kohtaan.

Nuorena aikuisena hän kuunteli postpunkia, kieriskeli melodramaattisten sointukuvioiden syövereissä ja...