Mikko Leppilampi nähdään sunnuntaista alkaen taas Tähdet tähdet -ohjelman juontajana. Kuva: Terhi Ylimäinen/Sanoma-arkisto
Mikko Leppilampi nähdään sunnuntaista alkaen taas Tähdet tähdet -ohjelman juontajana. Kuva: Terhi Ylimäinen/Sanoma-arkisto

Jääkiekko-onnettomuuden jälkiseurauksia hoidetaan vielä pitkään.

Juontaja-näyttelijä Mikko Leppilampi joutui helmikuun puolivälissä sairaalahoitoon, kun hän sai kiekon rajusti kasvoihinsa kesken jääkiekkopelin. Rytäkässä irtosi kaksi hammasta, neljä vahingoittui ja leukaluu murtui.

Nyt Mikko kertoo Iltalehdessä, että puuttuvien hampaiden tilalle on laitettu väliaikainen proteesi, joka myöhemmin korvataan implanteilla ja kiskoilla. Alahampaiden pitäisi korjautua juurihoidon avulla. Menetettyjä hampaitaan Mikko ei enää saa takaisin.

– Ihan ensimmäinen ajatukseni oli työt ja sunnuntain suora lähetys, ajattelin vain sitä, ja miten tyhmä olenkaan ollut, kun olen pelannut riskillä. Tiedän kyllä ettei tämä ole maailman isoin asia, monilla on vakavampikin ongelmia. Mutta puhuminen, laulaminen, esiintyminen, ulkonäkö, ne ovat minun työtäni, Mikko sanoo Iltalehdelle.

– Särkylääkkeitä olen tietenkin joutunut ottamaan paljon. Mutta adrenaliini, se mitä suora lähetys aiheuttaa, on ihan parasta lääkettä.

Sunnuntaina Mikko juontaa Tähdet tähdet -ohjelman uuden tuotantokauden ensimmäisen jakson. Onnettomuuttaan hän kommentoi tuoreeltaan Instagramissa viime viikolla:

– Herään täydellisen kivuttomana ja levänneenä kello kolme poikki mennyt leukaluu metallilevyillä korjattuna, kaksi katkennutta etuhammasta poistettuna, kaksi katkennutta alahammasta kiskoilla pelastettuna, huulen reikä parsittuna ja hymy huulilla! Mikko kuvaili ja kiitteli vuolaasti häntä hoitaneita ammattilaisia.

Lue lisää:

Mikko Leppilampi joutui sairaalaan – julkaisi rajun kuvan kiittääkseen

Mikko Leppilampi: ”Olen itselleni ankara”

Tilaajille
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala
Henkilökohtaiset avustajat Linda Laaksonen (vas.) ja Tiia Dahlqvist lähtevät Jaanan kanssa syyskuussa MM-kisoihin Yhdysvaltoihin. Mukaan lähtee tietenkin myös Legolas-hevonen. Kuva: Jouni Harala

Jaana Kivimäki halvaantui, kun hevoskuljetusauton lastaussilta katkaisi hänen selkärankansa. Ensin Jaana oli katkeroitua, mutta sitten hän päätti selviytyä.

Punaisen omakotitalon oven avaa hymyilevä emäntä. Vaikka kello on vasta yksitoista, Jaana Kivimäki , 44, on ehtinyt jo paljon. Hän on herännyt kuudelta, ruokkinut hevosensa ja ajanut 25 kilometrin päähän ratsastushallille...

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman ei paljasta parisuhdestatustaan. – Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.

Näyttelijä Hannu-Pekka Björkman, 49, on ollut niin kiireinen, että hän ei ole ehtinyt pitämään edes kesälomaa kahteenkymmeneen vuoteen.

– Tänä kesänä en ottanut ainuttakaan työtarjousta vastaan. Olen ollut Madridissa, mökillä, hoitamassa vanhaa äitiäni ja viettänyt paljon aikaa lasteni kanssa, Hannu-Pekka kertoo Suomen Kansallisteatterin syyskauden avajaisissa.

– Olen tehnyt viime aikoina niin paljon elokuvatöitä, että koin tarvitsevani vapaan kesän. Huomasin, että tänä syksynä tulee neljä elokuvaa, esimerkiksi Tyhjiö ja Ihmisen osa, joissa olen mukana. Ehkä se riittää joksikin aikaa.

Hannu-Pekka aikoo viettää kaksi viimeistä kesälomaviikkoaan Valamon luostarissa uutta kirjaa kirjoittaen.

– Ortodoksina käyn siellä rauhoittumassa. Olin siellä kesäkuussa ristisaatossa. Myös kummisetäni Kalle Holmberg oli ahkera Valamon kävijä, Hannu-Pekka kertoo.

Hannu-Pekan kausi Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professorina päättyi helmikuussa, jolloin hänet kiinnitettiin vakituiseksi näyttelijäksi Suomen Kansallisteatteriin.

Syksyllä hän näyttelee Fjodor Dostojevskin Karamazovin veljeksissä.

– Olo on samanlainen, kun meni nuorena uuteen työpaikkaan. Kun on työyhteisön uusi jäsen, miettii aina, että mitäs täällä tapahtuu. Totta kai olen iloinen, että sain Kansallisteatterista hautakivisopimuksen.

Hannu-Pekka aikoo kuitenkin rauhoittaa työtahtia.

– Päätin, että laitan ajan rahan edelle. Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana. Tosin viisikymppisille miehille on paljon töitä, ja isoimmat roolit voivat olla vielä edessä.

”Minulla ei ole enää kauheaa pakkoa olla joka jutussa mukana.”

Hannu-Pekka täyttää ensi vuonna 50 vuotta.

– Minulla ei ole mitään villitystä. Tai jos se iskee joku päivä suihkussa, niin tiedän, mikä se on. Ei viisikymppinen vanha ole, mutta ehkä ikä antaa mahdollisuuden rauhoittua.

Hannu-Pekka oli naimisissa näyttelijä Minna Haapkylän kanssa vuoteen 2014 asti, ja heillä on kaksi poikaa. Eron jälkeen Hannu-Pekka on ollut rakkauselämästään vaitonainen.

– En kerro, Hannu-Pekka nauraa, mutta myöntää ainakin tavanneensa uusia tuttavuuksia.

– Siellä on ollut aika paljon höpö höpö -juttuja, valitettavasti.