Iina Kuustonen esittää sairaanhoitajaa dramatiikkaa ja mustaa huumoria tihkuvassa sairaalasarjassa Syke, joka pyörähtää ruutuun TV2:lla lokakuun lopussa. Kuva: Jouni Harala
Iina Kuustonen esittää sairaanhoitajaa dramatiikkaa ja mustaa huumoria tihkuvassa sairaalasarjassa Syke, joka pyörähtää ruutuun TV2:lla lokakuun lopussa. Kuva: Jouni Harala

Uudessa Syke-sairaalasarjassa nähtävä Iina Kuustonen seurasi rooliaan varten sydänleikkauksia ja opetteli tipan laittamista. – Itse olen rasittava potilas.

Näyttelijä Iina Kuustonen esittää sairaanhoitajaa Ylen syksyn suursatsauksessa, Syke-sairaalasarjassa. Tapahtumat sijoittuvat keskussairaalan traumaosastolle, jossa rytmi on kiihkeä. Hengenvaarassa olevia potilaita kiidätetään leikkaukseen milloin ambulanssilla, milloin helikopterilla.

Iina kertoo, että näyttelijät perehtyivät ennen kuvauksia lääkäreiden ja hoitajien työhön.

– Saimme hyvän koulutuksen, pääsimme esimerkiksi katsomaan leikkauksia. Seurasin kymmeniä eri operaatioita, kuten sydän- ja maksaleikkauksia. Veren ja sisäelinten näkeminen ei tehnyt ihme kyllä pahaa. Suhtauduin tilanteisiin ammattimaisesti ja otin ne opin kannalta.

Iina sanoo arvostuksensa alan ammattilaisia kohtaan kasvaneen entisestään.

– Suu loksahti auki, kun ihmisen rintakehä avattiin ensimmäistä kertaa. Se oli niin epätodellista ja kiinnostavaa. Lääkäreiden ammattitaito on käsittämätöntä. On hienoa asua Suomessa, jossa terveydenhuolto on huippuluokkaa.

Näyttelijät treenasivat myös verikokeiden ottamista, tipan laittamista ja elvyttämistä.

– Voisin alkaa pitää vastaanottoa kotikulmillani. Että tervetuloa vaan potilaaksi, Iina vitsailee.

Hoivavietti jäi päälle

Iina kertoo uppoutuneensa rooliinsa niin, että kävi kuvaustauoilla huolehtimassa, että potilaita esittävillä avustajilla on kaikki hyvin.

– Hoivavietti jäi päälle! Kävin silittelemässä ihmisiä ja katsomassa, että he ovat kunnossa. Kysyin jopa kollegaltani Facebookissa, että kuinka hän voi. Minulla oli kovat luulot itsestäni, hän nauraa.

Iinan roolihahmo, yksinhuoltaja Iiris on kova tyyppi. Hän on tienannut opiskelurahoja prostituutiolla ja menneisyydestä eroon pyristely osoittautuu luultua vaikeammaksi.

– Iiris on rakentanut itselleen suojakuoren. Jouduin pitämään kovaa roolia yllä. Kävin selittämässä tauoilla, miksi en ole empaattinen. Eräs vanhempi miesnäyttelijä sanoikin, että hyvä kun kerroit, sillä hän oli saanut minusta kylmän kuvan.

Iina hurahti niin sairaalamaailmaan, ettei osaa asettautua entisenlaiseen potilaan asemaan.

– Olen rasittava potilas. Tarkkailen kaikkea. Jouduin kuvausten aikana yhteen leikkaukseen ja taistelin kaikin voimin nukutusta vastaan. Halusin nähdä viimeiseen asti, mitä henkilökunta tekee, hän virnistää.

”En haikaile Putoukseen”

Iina on tuttu huippusuositusta Putouksesta, jossa hän ehti olla mukana neljä kautta. Ohjelman uudet jaksot alkavat lauantaina MTV3:lla. Kuudennen tuotantokauden myötä näyttelijäkaarti meni uusiksi.

– Teimme joukkopäätöksen, että kaikki lähtevät. On siistiä, että Putousta tehdään kokonaan tuoreella porukalla. He saavat tehdä asiat omalla tavallaan ja räjäyttää pankin, Iina toteaa.

Hän aikoo seurata ohjelmaa kotisohvalta.

– Tsemppaan kaikkia näyttelijöitä tasapuolisesti. Mukana on hyviä ystäviäni: opiskelukavereita tai kollegoja, joiden kanssa olen tehnyt töitä. Kaikki ovat superlahjakkaita.

Iina vakuuttaa, ettei haikaile ohjelman perään.

– Olen sellainen ihminen, etten kadu mitään. Nyt on uusien juttujen aika.

Iinan pitää kiireisenä Espoon kaupunginteatterin intohimoinen rakkausmusikaali Kojoottikuu. Vastanäyttelijänä on Mikko Leppilampi.

– Suorien Putous-lähetysten painetta ei ole, mutta syksyni ei ole yhtään helpompi. Rooli Kojoottikuussa on vaativa ja raskas. Laulan ja olen lavalla koko kahden tunnin ajan.

Lue myös:

Seiska: Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman avoliittoon

Iina Kuustonen: "Olen kääntänyt yksinäisyyteni voimaksi"

Näyttelijäsiskokset Iina ja Minka Kuustonen: "Välillämme ei ole koskaan ollut kateutta"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!