Minka (vas.) ja Iina Kuustonen (oik.) ovat harvinaisen samaa mieltä monista asioista. Kuva Jouni Harala
Minka (vas.) ja Iina Kuustonen (oik.) ovat harvinaisen samaa mieltä monista asioista. Kuva Jouni Harala

Näyttelijäsisarukset Iina ja Minka Kuustonen Mitä mieltä -testissä.

Mitä mieltä, Iina ja Minka Kuustonen?

Samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeus
Minka: Kannatan. Jokaisella on oikeus lapseen ja avioliittoon. Siksi minäkin olen mukana Tahdon 2013 -kampanjassa.
Iina: Olen ollut ajamassa tätä asiaa Tahdon 2013 -lähettiläänä. On sääli, että Suomi laahaa adoptio-oikeudessa vielä niin pahasti jäljessä, mutta kyllä tämä vielä muuttuu.

Rakkaus
Minka: Henkilökohtainen, tärkeä, intohimo. Rakkaus on energiaa, jota voin työnikin avulla välittää eteenpäin.
Iina: Elämän tärkein polttoaine ja päämäärä. Ei maailmassa olisi mitään järkeä ilman rakkautta.
 
Vain elämää
Minka: Olen nähnyt ohjelmasta vain pieniä pätkiä, mutta ne ovat vakuuttaneet. On kiva löytää aivan uusia puolia tutuista muusikoista.
Iina: En yleensä tykkää hirveästi tositv:stä, mutta Vain elämää on palauttanut musiikkiohjelmat ruutuun hienolla tavalla.
 
Venla-palkinto
Minka: Olen niin ylpeä, että Iina palkittiin Helsingin herra -sarjasta. Hän näki niin paljon vaivaa sen roolin eteen. Seurasin Venla-gaalaa kotisohvalta ja olin haljeta ylpeydestä, kun näin siskon televisiossa.
Iina: Venla-palkinto merkitsee minulle paljon, vaikka se nyt onkin kahdessa osassa ikkunalaudalla. Onneksi löysin molemmat palat käsilaukkuni pohjalta juhlien jälkeen.
 
Hollywood
Minka: En ole itse koskaan haaveillut urasta Amerikassa, mutta hienoja leffoja siellä tehdään paljon.
Iina: Aika kaukaiselta maailmalta tuntuu. En ole ajatellut asiaa omalta kohdaltani, sillä tykkään Suomesta niin paljon.
 
Heräteostos
Minka: Sorrun. Tuhlaan mekkoihin ja laukkuihin, ellen löydä niitä siskon kaapista.
Iina: Kulloinenkin rooli määrittelee, minkälaisia vaatteita ostan. Kun teimme Kesäkaverit-leffaa, aloin hommata itsellenikin värikkäitä mekkoja.

Lue myös sisarusten yhteishaastattelu:

Minka ja Iina Kuustonen: "Välillämme ei ole ikinä ollut kateutta"

”Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja”, Katariina kertoo Ilta-Sanomille.

Kirjailija Katariina Souri, 49, sai vuosi sitten psykiatrilta diagnoosiksi persoonallisuushäiriön ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön. Hän kertoi asiasta ensimmäisen kerran viime viikon lopulla Instagramissa julkaisemassaan kuvassa, jossa kuvaillaan hänen tulevaa omaelämäkerrallista Sarana – tunnustuksia taitekohdassa -kirjaansa.

Kirjan kuvauksessa kerrotaan, että Katariina järkyttyi diagnoosia ja esimerkiksi sitä, miten psyykelääke vaikuttaa häneen

Katariina kertoo tilanteestaan myös Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Ajattelin että hetkinen, mitä tapahtuu luovuudelleni, Katariina kertoo IS:lle.

Kirjaa kuvailevassa otteessa kerrotaan, että Katariina mietti diagnoosin saatuaan uskaltaako alkaa syödä lääkkeitä ja mitä jos diagnoosi onkin väärä. Iltalehdelle Katariina kertoo, ettei alkanut syödä lääkkeitä, vaikka saikin kaksi eri reseptiä. Sen takia hän ei myöskään päässyt terapiaan.

– Ymmärrän, että jotkut tarvitsevat lääkitystä. Itse en sitä koe tarvitsevani, koska en esimerkiksi ole milloinkaan ollut psykoosissa tai itsetuhoinen.

”Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat.”

Katariinalla on aiemmin todettu kaksisuuntainen mielialahäiriö, ja hän on kertonut avoimesti myös kokemistaan paniikkihäiriöistä. Kirjassa hän kertoo myös ongelmistaan alkoholin kanssa. Kirjailija ei pelkää leimautumista mielenterveyspotilaaksi.

– Leimautumista en pelkää. Olen ollut aina kapinallinen raja-aitojen kaataja. Mitä vanhemmaksi tulen, sen vähemmän mietin, mitä muut ajattelevat, hän kertoo IS:lle.

Mt-hoitaja

Katariina Souri järkyttyi psykiatrin diagnoosista – kertoo IL:lle kieltäytyneensä lääkityksestä

Terapiaan pääsee, vaikka kieltäytyisi lääkkeistä. MUTTA, Kelan korvausta ei saa silloin. Terapiatunti maksaa noin 70-120,-/h. Joten jos varaa on ja apua ajattelee saavansa, niin kannattaa miettiä kokonaan itse maksettavan terapian vaihtoehtoa. Paniikkihäiriö ei ole osa kaksisuuntaista. Tiukan tulkinnan mukaan paniikkihäiriö ei edes ole mielenterveysongelma/-häiriö/-sairaus, vaan tilapäinen ahdistuskohtaus.
Lue kommentti

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.