Näyttelijä Iina Kuustonen oli ostanut Venla-gaalan mekkonsa nettikauppa Nellystä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Iina Kuustonen oli ostanut Venla-gaalan mekkonsa nettikauppa Nellystä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Syke- ja Kingi-sarjoissa näyttelevä Iina Kuustonen kuvailee kollegaansa Aku Hirviniemeä yhtä arvaamattomaksi kuin koiraa.

Näyttelijä Iina Kuustonen käänsi eilen perjantaina katseet saapuessaan Kultainen Venla -gaalaan yllään näyttävästi kimalteleva hapsumekko.

Vaikka Syke-sairaalasarja, jossa Iina näyttelee, jäikin gaalassa hieman yllättäen kokonaan vaille palkintoja, kehuttu sarja oli Iinan mukaan varsin rakas ja merkityksellinen koko tekijäkaartille.

– Syke on ollut meille kaikille tekijöille todella tärkeä sarja, ja ihmiset ovat antaneet hirveästi itsestään sille. Halusimme tehdä oikeasti elämännäköistä ja -tuntuista sekä sairaalauskottavaa sarjaa. Mielestäni se myös näkyi lopputuloksessa. Syke ei ole mikään sliipattu jenkkisarja, Iina hehkutti.

Iinan mukaan sarjaan myös valmistauduttiin huolella. Hän pääsi muun muassa seuraamaan sydänleikkausta ja matkaamaan ambulanssin kyydissä. Perusteellinen taustatyö oli näyttelijättären mielestä välttämätöntä sarjan onnistumisen kannalta.

– Osaan muun muassa ottaa nyt verikokeita ja laittaa tipan, sillä harjoittelin niitä niin monta kertaa oikeasti ihmisille. Se oli oikeastaan pakkokin, sillä on hirveää näytellä, jos ei tiedä, miten asiat tehdään, Iina kertoi.

Kritiikki ei harmita

Tällä hetkellä Iina nähdään ruudussa viikko sitten alkaneessa Kingi-viihdeohjelmassa. Ensimmäinen jakso jäi mieleen erityisesti Aku Hirviniemen kohua herättäneen lipuntallomistempauksen vuoksi. Siitä huolimatta, että moni katsoja on jo ilmaissut pettyneensä sarjaan, ohjelman saama kritiikki ei harmita Iinaa.

– Tämäntyylisen ohjelman kuuluukin jakaa mielipiteitä. Lipuntallaamiskohukin oli mielestäni vain helvetin hauska, Iina naureskeli.

Hän myöntää, että sarja on yllätyksiä täynnä myös tekijäkaartille itselleen. Viime viikon jaksossa Iinaa ei naurattanut, kun kollega Aku Hirviniemi onnitteli naista suorassa lähetyksessä kihlauksesta juontaja-muusikkoavomiehensä Sebastian Rejmanin kanssa.

– Aku on yhtä arvaamaton kuin koira, jonka kanssa näyttelen. Katsotaan, mitä itse keksin tulevina viikkoina Akun varalle, Iina myhäili, muttei halunnut kommentoida kihlausuutista sen enempää.

Lue myös:

Kingin Kromi-koiran omistaja vastaa kritiikkiin: ”En antaisi koiraa tilanteeseen, jossa se kärsii”

Kultainen Venla -gaalan upeimmat – katso kuvat punaiselta matolta

Seiska: Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman avoliittoon

Marja Hintikka nähdään syksyllä Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. – Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä, Marja kertoo.

Juontaja Marja Hintikka palaa syksyllä televisioon, kun hänet nähdään kilpailijana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Marjan ja juontaja-puoliso Ile Uusivuoren kolmesta lapsista nuorin aloittaa samalla päivähoidon.

– Aloitan työt askel kerrallaan, kun lapset ovat vielä niin pieniä. Teen päätökset perhe edellä. Ajattelen tasapainoa, jossa jokaisen perheenjäsenen hyvinvointi on vaakakupissa.

– Olen pyrkinyt välttämään nykyään ääripäitä. Maailma ei katoa ympäriltä, mutta lasten lapsuus ei saa kadota työkiireisiin, Marja kertoi ohjelman lehdistöpäivässä.

Marja palaa äitiyslomalta käytännössä alkuun treenisalille, sillä ohjelmaa varten tanssia harjoitellaan 4–5 tuntia päivässä. Nuorin lapsi on alkuun suunnilleen saman ajan päivähoidossa.

” Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.”

– Käyt päivätansseissa, Marjan valmentaja Matti Puro vitsaili.

Marjan kaikki lapset ovat olleet huonoja nukkujia, joten juontajaa jännittää päivittäisen fyysisen treenin yhdistämisen vähäisiin yöuniin.

– Viime yö oli taas todella pirstaleinen. Näin on aina, kun on joku tärkeä työjuttu, kuten ohjelman lanseeraus. Silloin lapset heräilevät vuorotellen tunnin välein.

Perheen 5-, 3- ja 1,5 -vuotiaat lapset ovat syntyneet pienellä ikäerolla. Marja laskeskelee, että hän on viiiden vuoden aikana nukkunut koko yön katkeamatonta unta parikymmentä kertaa.

– Käytännössä meillä on ollut  koko ajan vauva. Kun keskimmäinen alkoi nukkua kaksivuotiaana täydet yöunet, kuopus synty. Ihmeesti sitä vain jaksaa, mutta fantasiani on, että saisin nukkua kaksi yötä kahdeksan tuntia putkeen.

avot on vaikeet iahan kamlan v...

Marja Hintikka palaa äitiyslomalta tähtiohjelmaan: ”Olen nukkunut viiden vuoden aikana vain parikymmentä kokonaista yötä”

TTK kirjoitti: Ihmeellistä valittamista. Eiköhän ole itse lapsienhankinnastaan päättänyt, vai vahinkojako ovat olleet. Jos näin, niin kannattaa varata aika valistukseen. Tuo on niin totta tekee itsestään martyyrin aina sama laulu mie mie ja mie ..väsyä valittaa silti tunkee joka ohjelman TTK..ssakin varmaan kertoo univajeestaan:)?Mein mummo lähti evakkoon paukkupakkaseen karjavaunussa kolmen allle kolmevuotiaan kanssa nuorin 2.kk ikinä en kuullut hänen valittavan tai vaikertavan asiasta...
Lue kommentti
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg
Marita Taavitsaisen valmentajana toimii Sami Helenius. ”Olen aina katsonut lavalta vähän kateellisena, että voi kun minäkin osaisin tanssia noin. Tai että olisi rohkeus mennä sinne riviin haettavaksi. Olen kerran ollut ja se oli erikoinen tunne. Sami on varma nakki, sillä hänelle maksetaan minun kanssa tanssimisesta”, Marita vitsaili. Kuva: Jonna Öhrnberg

Laulaja Marita Taavitsainen on yksi syksyllä alkavan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman kymmenestä kilpailijasta.

Marita Taavitsainen on mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa. Kilpailu tulee laulajan mukaan hyvään saumaan, sillä Marita toipuu avioerosta. Laulajan entinen puoliso Tomi Natri muutti kesällä pois parin yhteisestä asunnosta Lapualle.

– Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin. Kun kotona vaihdan villasukkameininkiin, niin tuntuu, että jaksanko edes näitä perunoita keittää. Yöt itken kotona.

– Olen vähän on-off -tilassa. Odotan syksyä ja että saadaan uusi rytmi elämään, kun kuopuskin aloitti koulussa. Täytyy vain luovia ja löytää oma tapa elää tätä lasten kanssa tätä arkea. Ja eikö ne sano, että kuntoilu auttaa myös henkiseen vireyteen? Marita totesi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Marita ja Tomi erosivat lopullisesti talvella, mutta he ovat hoitaneet taloon ja kahteen kouluikäiseen tyttäreen liittyviä asioita vielä saman katon alla.

”Minulla on tällainen korkokenkäsyndrooma. Kun minulla on korkkarit yllä, tuntuu että kaikki on hyvin.”

Ex-miehen muutto entisille kotikonnuille Pohjanmaalle oli Maritalle pieni yllätys.

– Tyttöjen osalta se tulee olemaan aika iso haaste. On hän aina siitä puhunut, että haluaa sinne muuttaa. Ehkä se on hänelle unelmien täyttymys.

Marita uskoo, että asiat järjestyvät.

– Luotan tukiverkkooni. Äitini on suureksi avuksi tässäkin, että pääsen keikoille ja sunnuntain suoriin lähetyksiin. Padit ja puhelimet on keksitty, niin voin hätätapauksessa ottaa tytöt mukaan harjoituksiin.

Ex-parin Nurmijärvellä sijaitseva talo on yhä myynnissä. Marita asuu siinä tyttöjen kanssa niin kauan, kunnes se on myyty.

– Onneksi on kesä. Nurmikon leikkauksen sain juuri ulkoistettua yhdelle kaverille. Ja on siinä niitä naapurin ukkoja, joiden tukat olen leikannut monta vuotta, niin minulla on siellä palveluksia varastossa.