Näyttelijä Iina Kuustonen oli ostanut Venla-gaalan mekkonsa nettikauppa Nellystä. Kuva: Jonna Öhrnberg
Näyttelijä Iina Kuustonen oli ostanut Venla-gaalan mekkonsa nettikauppa Nellystä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Syke- ja Kingi-sarjoissa näyttelevä Iina Kuustonen kuvailee kollegaansa Aku Hirviniemeä yhtä arvaamattomaksi kuin koiraa.

Näyttelijä Iina Kuustonen käänsi eilen perjantaina katseet saapuessaan Kultainen Venla -gaalaan yllään näyttävästi kimalteleva hapsumekko.

Vaikka Syke-sairaalasarja, jossa Iina näyttelee, jäikin gaalassa hieman yllättäen kokonaan vaille palkintoja, kehuttu sarja oli Iinan mukaan varsin rakas ja merkityksellinen koko tekijäkaartille.

– Syke on ollut meille kaikille tekijöille todella tärkeä sarja, ja ihmiset ovat antaneet hirveästi itsestään sille. Halusimme tehdä oikeasti elämännäköistä ja -tuntuista sekä sairaalauskottavaa sarjaa. Mielestäni se myös näkyi lopputuloksessa. Syke ei ole mikään sliipattu jenkkisarja, Iina hehkutti.

Iinan mukaan sarjaan myös valmistauduttiin huolella. Hän pääsi muun muassa seuraamaan sydänleikkausta ja matkaamaan ambulanssin kyydissä. Perusteellinen taustatyö oli näyttelijättären mielestä välttämätöntä sarjan onnistumisen kannalta.

– Osaan muun muassa ottaa nyt verikokeita ja laittaa tipan, sillä harjoittelin niitä niin monta kertaa oikeasti ihmisille. Se oli oikeastaan pakkokin, sillä on hirveää näytellä, jos ei tiedä, miten asiat tehdään, Iina kertoi.

Kritiikki ei harmita

Tällä hetkellä Iina nähdään ruudussa viikko sitten alkaneessa Kingi-viihdeohjelmassa. Ensimmäinen jakso jäi mieleen erityisesti Aku Hirviniemen kohua herättäneen lipuntallomistempauksen vuoksi. Siitä huolimatta, että moni katsoja on jo ilmaissut pettyneensä sarjaan, ohjelman saama kritiikki ei harmita Iinaa.

– Tämäntyylisen ohjelman kuuluukin jakaa mielipiteitä. Lipuntallaamiskohukin oli mielestäni vain helvetin hauska, Iina naureskeli.

Hän myöntää, että sarja on yllätyksiä täynnä myös tekijäkaartille itselleen. Viime viikon jaksossa Iinaa ei naurattanut, kun kollega Aku Hirviniemi onnitteli naista suorassa lähetyksessä kihlauksesta juontaja-muusikkoavomiehensä Sebastian Rejmanin kanssa.

– Aku on yhtä arvaamaton kuin koira, jonka kanssa näyttelen. Katsotaan, mitä itse keksin tulevina viikkoina Akun varalle, Iina myhäili, muttei halunnut kommentoida kihlausuutista sen enempää.

Lue myös:

Kingin Kromi-koiran omistaja vastaa kritiikkiin: ”En antaisi koiraa tilanteeseen, jossa se kärsii”

Kultainen Venla -gaalan upeimmat – katso kuvat punaiselta matolta

Seiska: Iina Kuustonen ja Sebastian Rejman avoliittoon

Ida Paul ja Kalle Lindroth ovat Emma Gaalassa ehdolla vuoden tulokkaaksi. 

Duona esiintyvän Ida Paulin ja Kalle Lindrothin työtilanne ei ole tavanomaisin, sillä Ida Paul opiskelee toista vuotta maailman parhaaksi rankatussa Harvardin yliopistossa.

”Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita.”

– Lensin yöllä juuri takaisin Suomeen. Teemme töitä periodeissa. Suomessa teemme keikkoja ja musajuttuja. Kun olen Jenkeissä keskityn kouluun ja teen kappaleita, Ida Paul kertoi tänään Emma-ehdokkaiden julkistustilaisuudessa.

Ida Paulin äiti on suomalainen ja isä yhdysvaltalainen. Lapsena hän on asunut Amerikassa lyhyen aikaa, jolloin haave amerikkalaisessa yliopistossa opiskelusta lujittui. 

Hakuprosessi Harvardiin kesti puoli vuotta, jonka aikana Ida Paul keräsi suosituksia opettajilta ja kollegoilta, kirjoitti esseitä ja teki SAT-pääsykokeen. Ida Paul teki jo tuolloin, 19-vuotiaana, kappaleita Warnerin artisteille.

– Toki arvosanat pitää olla kouluun riittävän hyvät, mutta pitää olla lisäksi joku asia, jossa on ihan huippu. Minulla se oli tämä musajuttu, joka on yhä minulle numero yksi.

”Kaikki eivät ole tiedehörhöjä”

Harvardissa Ida Paul ei ole vielä päättänyt pääainettaan, mutta on opiskellut yhteiskuntatieteitä, naistutkimusta sekä sivuaineina tanssia ja teatteria. Hän asuu kampuksella asuntolassa.

”Koulu on ihan oma ekosysteeminsä.”

– On kivaa, kun parhaat kaverit asuvat ihan naapurissa. Koulu on ihan oma ekosysteeminsä, kaikki tarvittava on kävelymatkan päässä. 

– Vaikka koulussa on lahjakkaita ihmisiä, ei kaikki todellakaan ole mitään tiedehörhöjä, jotka ovat hautautuneet laboratorioon. Sinne haetaan joka vuosi entistä monipuolisempi vuosiluokka opiskelijoita.

Harvardiin pääsy ei jää rahasta kiinni

Lukuvuosimaksu Harvardissa on yli 50 000 dollaria eli yli 42 000 euroa. Ida Paul painottaa, että Harvard kuuluu need blind -haun piiriin, jossa maksut räätälöidään opiskelijalle maksukyvyn mukaan. Loput maksusta kuitataan lahjoituksilla, joita yliopisto on saanut.

– Tiedän opiskelijoita, jotka eivät maksa opiskelusta mitään. Jotkut käyvät opintojen ohella töissä. Kenelläkään ei jää pääsy rahoituksesta kiinni.

”Musa on ainut pysyvä asia mun elämässä.”

Ida Paulilla on tällä hetkellä koti Suomessa ja Amerikassa, mutta hän uskoo panostavansa tulevaisuudessa eniten musiikkiin. Ida Paulin ja Kalle Lindrothin ensimmäinen albumi julkaistaan helmikuussa.

– Musa on ainut muuttumaton, pysyvä asia mun elämässä. Vaikka elämä ja vaatimuksen Harvadissa ovat joskus stressaavia, se varmasti kannattaa. Mitä enemmän koen, sitä enemmän minulla on myös lauluihin kirjoitettavaa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa kertoo suru-uutisesta Facebookissa.

Kansanedustaja Sari Sarkomaa, 52, kertoo virallisilla Facebook-sivuillaan suru-uutisesta: hänen nuorin pikkuveljensä on kuollut. 

– Nuorin pikkuveljeni on menehtynyt. Suruviesti saavutti minut 7.12. iltapäivällä. Jupan ystäville suru-uutinen tiedoksi. Jupaa ei enää ole, Sarkomaa on kirjoittanut Facebookiin.

Sarkomaa on omistanut päivityksessään koskettavan runon veljelleen.

Pikkuveljelleni

Ikinä ei tiedä onko aikaa paljon vai vähän
Yhtäkkiä elämäsi loppuikin tähän

Lähdit niin hiljaa
Että vain aamu kuuli
Sylissään matkalle sinut kantoi tuuli

Kiitos yhteisistä lapsuuden vuosista
Ja vuosista sen jälkeen
Uskon että sinun on nyt hyvä 
Taivaan kodissa olla