Iina Kuustonen. Kuva Jouni Harala
Iina Kuustonen. Kuva Jouni Harala

Putous-tähti Iina Kuustoselle näyttelijäntyö on elämäntapa. Vastapainoksi hän rentoutuu kutomalla.

Tulevina viikkoina näyttelijä Iina Kuustosen, 27, arkeen ei mahdu paljon muuta kuin Putousta. Huippusuosittua viihdeohjelmaa treenataan tiistaista perjantaihin ja lauantaina eletään suoran lähetyksen jännitystä. Lähetyksen jälkeen kierrokset nollataan työryhmän kanssa baarissa. Heti ohjelman jälkeen adrenaliini virtaa sellaisella jytinällä, ettei unen päästä saisi muutenkaan kiinni.

– Tässä ammatissa ei tunneta tunnintarkkoja työaikoja, työ on tavallaan elämäntapa. Vastapainoksi olen hyvä rentoutumaan.

Kutominen on Iinalle rentoutumistapa numero yksi, hän vertaa sitä meditointiin tai urheiluun. Kutominen auttaa keskittymään ja käymään läpi keskeneräiset ajatukset.

Bambukutimet alkavat käydä missä vain ja heti, kun siihen aukeaa tilaisuus.

Ronskisti ja rentoudella

Iinan viljelemä huumori on ronskia, rentoa ja sarkastista, ja se sointuu hyvin yhteen muun Putous-porukan kanssa. Itse asiassa kimppahenki löytyi niin helposti, että Iina pyydettiin mukaan uudelle kaudelle heti edellisen päätyttyä.

– Olin jo vannonut, etten takuulla lähde toista kertaa mukaan. Huumori on vaativa laji, ja suora lähetys tuo siihen haasteensa. Itsensä likoon laittaminen, epävarmuus ja jatkuva häpeäkynnysten ylittäminen pistävät koville. Silti, kun minua pyydettiin tälle kaudelle, vastasin samalla silmänräpäyksellä totta kai!

Putous-porukan salaisuus on ryhmän keskinäisessä luottamuksessa ja rentoudessa. Ketään ei arvostella, yhtään ideaa ei lytätä ja toisen dorkimmatkin ajatukset kopataan siinä toivossa, että niistä kehittyy jotain toimivaa. Harvassa työyhteisössä ilmapiiri on yhtä estoton.

– Työ on vaativa mutta hauskaa. Kun katsoo Putouksenkin jengiä sketsihahmoissaan, tulee fiilis, että tähänkö on tultu kuuden korkeakouluvuoden jälkeen. Että aikuiset ihmiset tosissaan…

Iina nauraa piirteilleen ja kertoo hyödyntäneensä niitä sketsihahmon rakentamisessa.

– Ylähuultahan mulla ei ole ollenkaan. Eikä pituutta. Ensimmäisen lähetyksen jälkeen joku kysyi, oliko studion lattiassa kohdallani kuoppa. Ja bussissa minua kutsuttiin Jani-Petteriksi, vaikka kuljin ihan omissa vaatteissani.

Apocalyptica-yhtyeen Eicca Toppinen ja vaimo Kirsi Ylijoki viihtyvät hyvin yhdessä. Toisaalta myös itsenäinen aika tekee kummallekin hyvää.

Muusikko Eicca Toppinen suuntaa ensi viikolla yhtyeensä Apocalyptican kanssa Amerikan-kiertueelle. Yli 20 vuotta keikoilla kiertänyt Eicca on tottunut olemaan tien päällä. Nykyisellä, vuoden kestäneellä kiertueella keikkoja on ollut 130 eri puolilla maailmaa.

– Kyllä ikä välillä alkaa tuntua. Kiertueella jaksan painaa, mutta kotona palautuminen kestää pitempään. Juuri tulin Venäjältä, ja palautumiseen meni neljä viikkoa.

Eicca on ollut vaimonsa, näyttelijä Kirsi Ylijoen kanssa yhdessä 21 vuotta. Eican kiertue-elämä on ollut aina parin arkea.

– On toista aina ollut kauhea ikävä. Olemme ja viihdymme tosi paljon yhdessä. Vapaallakin lähdemme mielellämme ulos juuri yhdessä. Meillä on niin vahva symbioosi, joten on ihan hyvä, että meillä on myös nämä itsenäiset ajat. Homma on toiminut hyvin ja toimii edelleen.

”On toista aina ollut kauhea ikävä.”

Parilla on 16- ja 19-vuotiaat pojat. Joitakin vuosia sitten kiertue-elämä oli haastavampaa.

– Kun pojat olivat pienempiä, piti tehdä töitä, että sain oman paikkani takaisin. Pienille kuukausi on elämän pituinen aika.

– Tunnen yhä palatessani olevani vähän velvollinen korvaamaan menetettyä aikaa. Jos jet lag on tulossa, pusken vastaan. Kun tulen himaan, en oleta, että minua kohdellaan mitenkään eri lailla. Päinvastoin. Kun tulen kotiin, yritän olla häiritsemättä heidän arkeaan. Alan tehdä ruokaa ja kuskata lapsia ihan normaalisti.

Laatuaikaa kotona

Muusikko on pitänyt myös reissuvapaan vuoden. Sen aikana hän huomasi, että viihtyy hyvin kotona.

– Ei minulle tullut silloin oloa, että on pakko päästä kiertämään. Onneksi Kirsikään ei sanonut, että lähde siitä jo hemmettiin.

Eicalla on läheiset välit poikiensa kanssa.

– En ajattele niinkään, että miten usein näemme, vaan sitä, miten ja millä tasolla kohtaamme, Eicca kertoi tiistaina Red Carpet -elokuvafestivaalin tiedotustilaisuudessa. Apocalyptica yksi elo-syyskuun vaihteessa Hyvinkäällä pidettävän tapahtuman esiintyjistä.

Tuomas Enbusken naisystävä Sarian Antila kehuu rakastaan Instagramissa.

Toimittaja Tuomas Enbusken, 40, naisystävä Sarian Antila kertoo julkisella Instagram-tilillään, mihin ihastui Tuomaksessa. Sarian on julkaissut kuvan viikko sitten ja kertoo kuvatekstissä myös, miten parin suhde sai alkunsa. Tuomas on kertonut aikaisemmin tv:ssä, että pari on seurustellut vuoden. 

”Maailman ihanin ja ihmeellisin friikki.”

– Vuosi sitten tapasin Tavastialla tyypin, joka hilautui koko ajan viereen ja kertoi rakastavansa Itä-Pasilaa ja monia muita asioita, joita minäkin. Tyypistä paljastui maailman ihanin ja ihmeellisin friikki, joka saa mut nauramaan pelkällä olemassaolollaan ja jonka kanssa kaikki on mahdollista. Onnea elämäsi parhaasta vuodesta @tuomasenbuske, Sarian on kirjoittanut. Häshtageiksi hän on lisännyt #loveu #anniversary #stockholmsyndrome.

Sarian on työskennellyt muun muassa Autismisäätiön tiedottajana. Twitterissä hän esittelee itsensä termeillä egoisti, marttyyri ja Itä-Pasilan Äiti Amma. Tuomas ja Sarian ovat molemmat mukana uudessa poliittisessa liikkeessa Liike Nyt. Heidän lisäkseen liikkeessä ovat mukana kansanedustaja ja yrittäjä Hjallis Harkimo, viestintätoimisto Kreabin toimitusjohtaja Mikael Jungner, yrittäjä Alex Nieminen, väitöskirjatutkija Karoliina Kähönen ja kasvuyritystapahtuma Slushin perustajiin lukeutuva Helene Auramo.

Tuomaksella on kaksi lasta suhteestaan Hannah Norrenan kanssa.

 

@sall1a pääsi myös fanikuvaan Uniikin kanssa. #keppuligaala

Henkilön TuomasEnbuske (@tuomasenbuske) jakama julkaisu

Myös Tuomas on julkaissut Instagram-tilillään useita yhteiskuvia Sarianin kanssa. Tämä kuva on julkaistu tämän viikon maanantaina.