Iina Kuustonen on ollut pitkään mukana Unicefin toiminnassa. ”Olen vieraillut aiemmin Mosambikissa ja Vietnamissa. Kannustan ihmisiä kuukausilahjoittajiksi: olen nähnyt konkreettisesti, kuinka rahalla saadaan parannettua lasten elämää.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Iina Kuustonen on ollut pitkään mukana Unicefin toiminnassa. ”Olen vieraillut aiemmin Mosambikissa ja Vietnamissa. Kannustan ihmisiä kuukausilahjoittajiksi: olen nähnyt konkreettisesti, kuinka rahalla saadaan parannettua lasten elämää.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä Iina Kuustonen sai apua Kingi-ohjelman hahmonsa, agilityharrastaja Tove Hanssonin kehittelyyn kollegaltaan.

Näyttelijä Iina Kuustosen Kingi-ohjelmassa nähty suosittu hahmo, ahvenanmaalainen kennelyrittäjä ja innokas agilityharrastaja Tove Hansson syntyi sattumalta.

– Minun piti tehdä ensin suomenruotsalainen mieshahmo. Hänellä ei ollut vermeitä, joten kokeilin lavasteissa peruukkia ja vaatteita. Aku Hirviniemi käveli ohi ja nauroi, että ”katso, tuollainen agilitylesbo”. Se oli siinä! Jos hahmo naurattaa kollegoja, niin silloin siinä on jotain, Iina kertoo.

Tove pääsi ohjelmassa lähes kalkkiviivoille asti, mutta joutui jättämään viime lauantain suorassa lähetyksessä leikin kesken.

Iinan mukaan hahmoa on ollut hulvatonta esittää.

– Hauskaa on ollut! Myös Toven ystävät syntyivät sattumalta. Rupesimme piluilemaan harjoituksissa, ja kaikkia nauratti. Siitä tuli varkain kantava teema. Vaikka hahmo ei ole enää kisassa, aion tunkea Tove Hanssonin väkisin mukaan viimeiseen Unicef-lähetykseen, Iina jutteli tiistaina MTV:n Filmihallilla, jossa kerrottiin 7. maaliskuuta MTV3:lla nähtävästä Unicef Kingi -erikoisjaksosta.

Hyväntekeväisyyslähetyksessä nähdään pätkiä Iinan joulukuiselta matkalta, jolloin hän vieraili Unicefin mukana Bangladeshissa. Ohjelman tavoitteena on saada uusia kuukausilahjoittajia tukemaan Unicefin työtä.

– Bangladesh oli yksi pysäyttävimmistä paikoista, jossa olen käynyt. Tiesin, että se on maailman köyhimpiä maita, mutta silti todellisuuden kohtaaminen oli rankkaa. Lähes puolet lapsista elää köyhyysrajan alapuolella. Olikin koskettavaa nähdä, miten pienellä avulla ihmiset saavat parannettua elämäänsä.

Iinan mieleen jäi etenkin kohtaaminen Dhakan slummissa elävän 12-vuotiaan Fatema-tytön kanssa.

– Pakotetut lapsiavioliitot ovat Bangladeshissa iso ongelma. Tytön oma äiti oli mennyt naimisiin hänen ikäisenään. Unicefin avulla tyttö oli pelastunut työltä ja päässyt kouluun. Muistan kohtaamisen ikuisesti.

Lue myös:

Kuinka monta energiapatukkaa mahtuu käsilaukkuusi, Iina Kuustonen?

Iina Kuustonen: ”Parasta on koskettaa toista ihmistä”

Iina Kuustonen ja tuore kihlattu Sebastian Rejman juhlivat yhdessä

Timon ja hänen puolisonsa Maikin ensimmäinen yhteinen lapsi on poika. 

Timo Lavikaisen, 43, perheessä eletään jännittäviä aikoja.

Timo valmistautuu parhaillaan Putoukseen ja kuvaa sketsejä tammikuussa alkavaa ohjelmaa varten. Samaan aikaan on puhelimen oltava lähettyvillä, sillä Timon puolison Maikin laskettu aika on näillä hetkillä.

– Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen, Timo totesi, kun hän saapui 95-elokuvan kutsuvierasensi-iltaan Espoon kulttuurikeskukseen.

Timolla on niin sanotun ”tavallisen kansalaisen rooli” kaikkien aikojen suurimmassa suomalaisessa jääkiekkoelokuvassa. Elokuvaan liittyy jo nyt muitakin tärkeitä muistoja, Timo kertoo.

”Sitä ei tiedä, jos lähtö tulee tänään vaikka kesken näytöksen.”

– Kun minulla oli tässä viimeinen kuvauspäivä, vaimo teki positiivisen raskaustestin. Jouluvauvaa meille odotetaan.

Timolla on parikymppinen tytär, ja Maikilla on 10-vuotias tytär. Pian syntyvä lapsi on parin ensimmäinen yhteinen. Näyttelijä kertoo, että hartaasti odotettu vauva on poika.

– Meillä ehti olla useampi, kolme keskenmenoa ja sitten lopulta tärppäsi näin. Ne olivat kovia paikkoja.

Timo luottaa, että vauvan hoito palailee mieleen vanhasta muistista.

– Suhtaudun luottavaisesti. Uskon, että kasvattajana olen rennompi, kun kaikki ei ole ihan uutta.

Suomalaiset miehet kunniaan!

Räppäri Jare Tiihonen ja Star Wars -elokuvien Chewbaccaa esittävä näyttelijä Joonas Suotamo ovat saaneet viime päivinä ylistävää huomiota kansainvälisissä medioissa.

Viikonloppuna huippusuosittu Bright Side -verkkosivusto listasi jutussaan maita, joissa miehiä on enemmän kuin naisia. Jutun tilastoja väritettiin kuvilla kunkin maan ”unelmamiehistä”. Suomen kohdassa havainnollistavaksi esimerkiksi oli nostettu kuka muu muka kuin Cheek!

Joonas Suotamo saa hehkutusta sen sijaan Hello Giggles -sivustolta, jonka mukaan ”meidän on aika puhua siitä faktasta, että Chewbaccaa näyttelee hyvin viehättävä mies.” Eli siis ihana Joonas!

Me suomalaiset naiset olemme tietenkin jo pitkään tienneet, että kyllä Suomessa riittää upeita miehiä – jotka ovat kaiken lisäksi paljon muutakin kuin pelkkää silmänruokaa. Kysyimme naisilta, ketkä suomalaiset julkisuudesta tutut miehet pitäisi seuraavaksi noteerata ulkomaisissa medioissa.

Kokosimme vastaukset listaksi perusteluiden kera:

1. Näyttelijä Pekka Strang

”Hän on uskomattoman karismaattinen.”

2. Poliitikko Erkki Tuomioja

”Hänellä on hyvin viehättävä olemus. Jotenkin sympaattinen – ja tietenkin älykäs.”

3. Näyttelijä Eero Ritala

”Hyväntuulinen, rauhallinen ja aina mainio Eero on juuri sellainen tyyppi, jonka kanssa haluaisi herätä samasta sängystä. Ihan vaikka vain kavereina.”

4. Koripalloilija Lauri Markkanen

”Hän on niin pitkä ja arvostaa äidin lihapullia.”

5. Poliitikko Jani Toivola

”Hän näkee maailman niin avarakatseisesti ja jaksaa perustella asioita pitkäjänteisesti. Lisäksi hän puhuu omista haastaistaan avoimesti niin, että se kannustaa muitakin avautumaan. Ja onhan hän aina pirun tyylikäs.”

6. Näyttelijä Martti Suosalo

”Ihana! Haluaisin, että Martti ja Virpi Suutari adoptoisivat minut.”

7. Kirjailija Tuomas Kyrö

”Niin rehellinen ja hauska tyyppi, että huh huh.”

8. Tennistähti Jarkko Nieminen

”Älykkään ja sympaattisen oloinen tyyppi, joka vaikuttaa siltä, että hän jaksaa aina kuunnella ja keskustella.”

9. Liikemies Jari Sarasvuo

”No onhan hän nyt kovin ihana, kun hän haluaa aina keskustella kaikesta.”

10. Näyttelijä Lauri Tilkanen

”Perinteisellä tavalla viehättävä. Sellainen sympaattinen nappisilmä.”

11. Laulaja Pete Parkkonen

”Perusteluksi riittänee: Kohta sataa.”

12. Kirjailija ja psykiatri Claes Andersson

”Hän on niin viisas, että oksat pois.”

13. Näyttelijä Tommi Korpela

”The one and only! Tommilla on lempeä, kiva ja rauhallinen rytmi olla ja puhua. Hän ei nöyristele, mutta ei kuitenkaan ole myöskään koppava.”

14. Koomikko Antti Holma

”Absoluuttisesti maailman hauskin mies.”

15. Jääkiekkoilija Patrik Laine

”Niin suoraselkäinen, peritamperelainen mies, että häntä ei voi kuin rakastaa.”