Ei ole helppoa olla kuninkaallinen. Mutta onneksi viime aikaisten kuvien perusteella Meghanilla näyttäisi riittävän elämässä sitä, mikä on kaikista tärkeintä – eli rakkautta. Kuva: Reuters / Adrian Dennis / Pool TPX
Ei ole helppoa olla kuninkaallinen. Mutta onneksi viime aikaisten kuvien perusteella Meghanilla näyttäisi riittävän elämässä sitä, mikä on kaikista tärkeintä – eli rakkautta. Kuva: Reuters / Adrian Dennis / Pool TPX

Meghan Marklea kaavailtiin Bond-tytön rooliin, mutta tämä jäi suunnitteluasteelle, kun suhde prinssi Harryyn varmistui. Kuninkaallisena Meghan, 36, joutuu luopumaan muustakin kuin lupaavasta näyttelijänurastaan. Vaihtokauppa ei silti liene huono.

Kaikkea ei voi saada – varsinkaan kuninkaallisena. Tämän on saanut jo ennen häitään kokea näyttelijä Meghan Markle, 36, josta tulee toukokuussa Englannin prinssi Harryn aviopuoliso ja prinsessa.

Meghan ilmoitti jo aikaisemmin jättävänsä suositun Pukumiehet-sarjan (The Suits), jossa hän ehti näytellä seitsemän vuotta. Lisäksi Meghan saa heittää hyvästit muillekin houkutteleville roolitarjouksille.

The Sun- ja Harpers Bazaar -lehtien mukaan Meghania nimittäin kaavailtiin seuraavaksi Bond-tytöksi. Sunin lähteiden mukaan Meghan oli yksi viidestä, joita mietittiin sopivaksi rooliin. Tuottajat kuitenkin luopuivat ajatuksesta, kun prinssi Harryn ja Meghanin suhde tuli julki.

"Meghan sopisi Bond-tytöksi täydellisesti. Hän on lumoava, seksikäs ja hyvä näyttelijä", nimetön lähde kertoi lehdelle.

”En koe luopuvani mistään.”

Sitä, mitä Meghan itse todellisuudessa ajattelee urastaan, ei kukaan tiedä, mutta ainakaan julkisuudessa hän ei ole ollut pahoillaan näyttelijänuransa loppumisesta. Marraskuussa Meghan kertoi, että nyt on aika työskennellä tulevan puolison, prinssi Harryn kanssa.

– En koe luopuvani mistään.... Tämähän on uusi luku elämässä. Ja täytyy muistaa, että minähän olen näytellyt sarjassa (Pukumiehissä) seitsemän vuotta, Meghan kertoi BBC:n haastattelussa kihlauutisen jälkeen.

Työ ei ole ainoa, joka Meghanin elämässä muuttuu perusteellisesti kuninkaallisena. Ainakin nämä seitsemän muuta arkistakin asiaa saavat tulevaisuudessa jäädä:

1. Lyhyet hameet

Tällaisissa vaatteissa ei Meghania enää nähdä – ainakaan julkisesti. Kuva: Reuters / Mark Blinch

The Sunin mukaan kuningatar Elisabet sallii vain hameet, jotka ulottuvat lähes polveen. Säännön mukaan hameen tulee ulottua vähintään viiden sentin päähän polvista.

2. Tumma tai liian värikäs kynsilakka

Kun Meghanista tulee kuninkaallinen, hänen pitää pysytellä hillityissä kynsilakoissa. Brittihovin etikettiin nimittäin kuuluu, että kuninkaalliset eivät saa käyttää julkisesti punaista tai värillistä kynsilakkaa eikä tekokynsiä, koska tätä pidetään liian rahvaanomaisena. Punaista väriä pidetään brittihovissa erityisen ”paheellisena”, koska kirkkaanpunainen kynsilakka liitettiin aikoinaan prostituoituihin.

Kuningatar itse on pysytellyt uskollisena yhdelle ainoalle kynsilakkamerkille ja -sävylle jo 30 vuoden ajan. Merkki on Essie ja sävy Ballet slippers.


3. Selfiet, 4. some-hassuttelut ja 5. nimikirjoitukset

Meghanista tuskin nähdään tällaisia kuvia enää.
 
Saati tällaisia.

Meghan oli aiemmin aktiivinen Instagramissa, mutta heti suhteen virallistamisen jälkeen Meghanilla alkoi somehiljaisuus – ja samaa linjaa hänen täytyy noudattaa jatkossakin.

Meghan ei myöskään voi ottaa enää selfieitä faniensa kanssa eikä antaa nimikirjoituksia. Nämä ovat brittihovin etiketissä kiellettyjä.

6. Yksin liikkuminen

Kuninkaallisena olo tarkoittaa aina myös rajoitettuja vapauksia. Meghan ei saa liikkua missään yksin, vaan hänen seurassaan on aina turvamiehiä.

7. Äänestäminen

Yhdysvaltalainen Meghan saa prinsessana Britannian kansalaisuuden, mutta äänestää hän ei The Sun -lehden mukaan saa. Varsinaisesti laki ei tätä kiellä, mutta perinteisesti kuninkaalliset eivät Briteissä äänestä.

USA:n presidentinvaaleissa Meghan asettui julkisesti Hillary Clintonin kannattajaksi.

Vaikka Meghan joutuu luopumaan monista asioista, onneksi rakkautta tuntuisi riittävän – ainakin jos näiden kuvien tunnelmaan on uskominen: