Robin jää lokakuussa pitkälle tauolle. Kuvat: Ville Hartikainen ja Sanoma-Arkisto
Robin jää lokakuussa pitkälle tauolle. Kuvat: Ville Hartikainen ja Sanoma-Arkisto

Robinista sen huomaa, miten aika rientää.

Suomen kärkimuusikoihin lukeutuva Robin Packalen täyttää tänään 19-vuotta. Robin ilmoitti aiemmin tällä viikolla jäävänsä tauolle ja vetäytyvänsä julkisuudesta. Koko nuoruutensa julkisuudessa kasvanut tähti haluaa nimittäin kokeilla normaalia ja tavallista elämää.

– Oon elänyt kolmasosan elämästäni mikki kädessä, ja nyt haluan tietää mitä on olla rauhassa ja hiljaa. Tauko on myös melko luova olotila. Silloin on aikaa pohtia mitä elämältäni haluan, Robin sanoo tiedotteessaan.

Robin on tunnettu kasismaattisena esiintyjänä – ja on häntä kehuttu myös Suomen pidetyimmäksi julkisuuden henkilöksi. Robinin syntymäpäivän kunniaksi poimimme ihanimmat kuvat teinitähdestä vuosien varrelta.

Hyvää syntymäpäivää, Robin!

Vuosi 2012. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola

Robin tuli tutuksi koko kansalle tutuksi hitistään Frontside Ollie. Tuolloin hän oli vasta 12-vuotias.

Vuonna 2012 Robin sai platinalevyn. Kuva: Sanoma-arkisto / Riikka Hurri

Teinisensaatioksi muodostunut Robin on ollut koko uransa fanien piirittämä. Vuonna 2012 hän kertoi Me Naisille fanista, joka oli tatuoinut R-kirjaimen ranteeseensa.

– Viime kesänä tapasin yhden tytön, joka oli tatuoinut R-kirjaimen ranteeseensa. Se tuntui hiukan hassulta. Siihen olen jo tottunut, että minun on välillä muutettava kännykkänumeroani. Fanit löytävät numeroni aina jostain, ja sitten puhelin alkaa soida taukoamatta. Kerran sain yhden päivän aikana 48 puhelua ja 120 tekstiviestiä, Robin kertoi.

Mikä parivaljakko! Danny ja Robin vuonna 2012. Kuva: Sanoma-arkisto / Bo Stranden

Robin mopoautonsa kanssa 2013. Kuva: Handout

Vuosi 2015 Kuvat: Sanoma-arkisto / Leena Koskela ja Jenna Lehtonen

Täysi-ikäisyyden kynnyksellä laulaja aloitti autokoulun ja valmistautui pikku hiljaa aikuiselämän haasteisiin.

– Kenenkään ei tarvitse enää virallisesti pitää huolta minusta. Se on hieman kuumottavaa, Robin kertoi Me Naisille.

Sauli Niinistö kutsui Robinin itsenäisyyspäivän vastaanotolle vuonna 2016. Robin ja Niinistö ovat muuten syntyneet samana päivänä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Vuonna 2016 Robin ounasteli Linnan juhlien jatkobileiden venyvän myöhään. Hän oli varannut yösijan hotellista, ettei hänen tarvitsisi matkustaa kotiin Turkuun hankalaan aikaan.

– Tosi paljon näyttää olevan tuttuja täällä jatkoilla, joten kiva päästä heidän kanssaan juttelemaan. Huomenna pitäisi mennä kouluun, mutta en taida kyllä aamulla mennä. En ole anonut rehtorilta lupaa, mutta luulen, että saan olla pois. Ei näin lyhyttä poissaoloa tarvitse mennä edes anomaan, Robin punasteli.

Robin elokuussa 2017, tyylilleen uskollisena eriparikengissä. Kuva: Jonna Öhrnberg

Tänä vuonna Robin nähtiin Vain elämää -ohjelmassa. Siinä muut artistit utelivat Robinilta naisasioista. Irina mietti, tuleeko muille artisteille suorituspaineita sängyssä, koska he ovat tunnettuja ja tähtiä lavalla.

– Mä voin rehellisesti sanoa, että mä en ymmärrä yhden yön juttuja, Robin vakuutti ohjelmassa.

Robin esiintyy toistaiseksi viimeisen kerran Hartwall-areenalla 28. lokakuuta.