Me Naiset
|
Mia Malmi
Mert Otsamo ei vielä tiedä, viettääkö joulun Suomessa. – Todennäköisesti käyn mummon luona Oulussa, mutta jouluni on siellä, missä ystävät ovat, hän mietti. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mert Otsamo ei vielä tiedä, viettääkö joulun Suomessa. – Todennäköisesti käyn mummon luona Oulussa, mutta jouluni on siellä, missä ystävät ovat, hän mietti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiusaaminen jätti niin syvät arvet, ettei Mert Otsamo uskaltanut riisua julkisesti paitaa ennen viime kesää. Hurjasti laihduttanut vaatesuunnittelija esittelee nyt tuloksia avoimesti Instagramissa.

Berliiniin kevättalvella muuttanut vaatesuunnittelija Mert Otsamo, 24, saapui hyväntuulisena Ylen Nenäpäivä-kampanjan tiedotustilaisuuteen torstaina. 183-senttinen mies on kertonut pudottaneensa 11 kuukauden sisällä huikeat 19 kiloa ja painavansa nyt vain 61 kiloa.

Muutosprojekti lähti siitä, ettei hän ollut tyytyväinen peilikuvaansa eikä jatkuvasti väsyneeseen ja nuutuneeseen oloonsa.

– Kiloja on tullut ehkä pari lisää nyt Suomessa, mutta olen tyytyväinen. Olo on kevyempi, hän kertoi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mertin mukaan kilot karisivat, kun hän jätti ruokavaliostaan pois ylimääräisen sokerin, valkoisen viljan ja alkoholin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Syön päivän lämpimän aterian vasta illalla. Aamulla ja päivällä nautin vain proteiinijuomia ja hedelmiä. Välillä toki maistelen herkkuja ja samppanjaakin, Mert selosti hyväntuulisena.

Mert poseeraa nykyisin varsin usein vähissä vaatteissa Instagramissa ja saa kuvistaan valtavasti lähinnä kannustavaa palautetta. Hän ei ole koskaan ollut ylipainoinen, mutta sai silti kuulla ikäviä kommentteja koulun liikuntatunnilla uimahallissa.

– Tytöt ilkkuivat, että "Mertillä on pömppömaha". En ole sen jälkeen ollut missään ilman paitaa ennen viime kesää. Tuntuu hyvältä vihdoin olla sinut oman minäkuvansa kanssa.

Mert harmittelee, ettei ole pariin kuukauteen kerennyt salille, sillä hän haluaisi seuraavaksi lisää massaa hoikkaakin hoikempaan varteensa.  Berliinissä hänen arkensa on asettunut uomiinsa, ja sieltä löytyi uusi lempikuntosalikin.

– Siellä olen tuntematon, ja se on todella puhdistavaa. Voin luoda nahkani uudelleen ja saada uudenlaisen panoksen työhöni.

Linnan juhliinkin lukemattomia pukuja suunnitellut Mert lanseeraa pian nettikaupan, johon tulee kaksi tuotelinjaa: kalliit mittatilausiltapuvut ja edullisemmat käyttövaatteet.

Vuosi sitten Tanssii tähtien kanssa -kisaan osallistunut Mert osasi nimetä suosikkinsa tämän kauden tanssijoista.

Pete Parkkonen, ehdottomasti. Peten ja Katrin tanssissa on intohimoa ja syvyyttä, hän huokasi.

 

Ladataan

This Photo on left, keeps me motivated. Everytime I think that I can't see results.. Just to remind me where I started 10 months ago. Eat healthy and feel good! #eat #healthy #food #feel #good

Näytä Instagramissa

Mert on esitellyt muutostaan myös Instagramissa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

Tämä on vaatesuunnittelija Mert Otsamon proteiiniherkku – katso ohje

Mert Otsamo kohupuvustaan: "Sitä varten on syöty 12 000 kaloria jätskiä"

Sisältö jatkuu mainoksen alla