Mert Otsamo ei vielä tiedä, viettääkö joulun Suomessa. – Todennäköisesti käyn mummon luona Oulussa, mutta jouluni on siellä, missä ystävät ovat, hän mietti. Kuva: Jonna Öhrnberg
Mert Otsamo ei vielä tiedä, viettääkö joulun Suomessa. – Todennäköisesti käyn mummon luona Oulussa, mutta jouluni on siellä, missä ystävät ovat, hän mietti. Kuva: Jonna Öhrnberg

Kiusaaminen jätti niin syvät arvet, ettei Mert Otsamo uskaltanut riisua julkisesti paitaa ennen viime kesää. Hurjasti laihduttanut vaatesuunnittelija esittelee nyt tuloksia avoimesti Instagramissa.

Berliiniin kevättalvella muuttanut vaatesuunnittelija Mert Otsamo, 24, saapui hyväntuulisena Ylen Nenäpäivä-kampanjan tiedotustilaisuuteen torstaina. 183-senttinen mies on kertonut pudottaneensa 11 kuukauden sisällä huikeat 19 kiloa ja painavansa nyt vain 61 kiloa.

Muutosprojekti lähti siitä, ettei hän ollut tyytyväinen peilikuvaansa eikä jatkuvasti väsyneeseen ja nuutuneeseen oloonsa.

– Kiloja on tullut ehkä pari lisää nyt Suomessa, mutta olen tyytyväinen. Olo on kevyempi, hän kertoi.

Mertin mukaan kilot karisivat, kun hän jätti ruokavaliostaan pois ylimääräisen sokerin, valkoisen viljan ja alkoholin.

– Syön päivän lämpimän aterian vasta illalla. Aamulla ja päivällä nautin vain proteiinijuomia ja hedelmiä. Välillä toki maistelen herkkuja ja samppanjaakin, Mert selosti hyväntuulisena.

Mert poseeraa nykyisin varsin usein vähissä vaatteissa Instagramissa ja saa kuvistaan valtavasti lähinnä kannustavaa palautetta. Hän ei ole koskaan ollut ylipainoinen, mutta sai silti kuulla ikäviä kommentteja koulun liikuntatunnilla uimahallissa.

– Tytöt ilkkuivat, että "Mertillä on pömppömaha". En ole sen jälkeen ollut missään ilman paitaa ennen viime kesää. Tuntuu hyvältä vihdoin olla sinut oman minäkuvansa kanssa.

Mert harmittelee, ettei ole pariin kuukauteen kerennyt salille, sillä hän haluaisi seuraavaksi lisää massaa hoikkaakin hoikempaan varteensa.  Berliinissä hänen arkensa on asettunut uomiinsa, ja sieltä löytyi uusi lempikuntosalikin.

– Siellä olen tuntematon, ja se on todella puhdistavaa. Voin luoda nahkani uudelleen ja saada uudenlaisen panoksen työhöni.

Linnan juhliinkin lukemattomia pukuja suunnitellut Mert lanseeraa pian nettikaupan, johon tulee kaksi tuotelinjaa: kalliit mittatilausiltapuvut ja edullisemmat käyttövaatteet.

Vuosi sitten Tanssii tähtien kanssa -kisaan osallistunut Mert osasi nimetä suosikkinsa tämän kauden tanssijoista.

Pete Parkkonen, ehdottomasti. Peten ja Katrin tanssissa on intohimoa ja syvyyttä, hän huokasi.

 

Ladataan

This Photo on left, keeps me motivated. Everytime I think that I can't see results.. Just to remind me where I started 10 months ago. Eat healthy and feel good! #eat #healthy #food #feel #good

Näytä Instagramissa

Mert on esitellyt muutostaan myös Instagramissa. Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

Tämä on vaatesuunnittelija Mert Otsamon proteiiniherkku – katso ohje

Mert Otsamo kohupuvustaan: "Sitä varten on syöty 12 000 kaloria jätskiä"

Laulaja Tomi Metsäketo kertoo tuoreessa Facebook-päivityksessään olleensa vauhtisokea ja stressaantunut.

Laulaja Tomi Metsäketo on suljettu pois huomenna televisiossa nähtävästä Tähdet, tähdet -ohjelman lähetyksestä. 

– Tämän hetkisillä tiedoilla päädyimme ohjelman tuotantorauhan takaamiseksi ratkaisuun, että Tomi Metsäketo ei jatka Tähdet, tähdet -ohjelmassa, sisältöjohtaja Marko Karvo toteaa MTV:n tiedotteessa.

Seiska uutisoi torstaina, että viisi naista syyttää Metsäketoa sopimattomasta käytöksestä. 

Metsäketo kommentoi väitteitä Facebook-sivullaan. Laulaja kertoi, että hänestä kirjoitetaan ikävään sävyyn naisten Facebook-ryhmässä ja että ryhmää sekä siihen kuuluvia kirjoittajia vastaan on tehty rikosilmoituksia. Samalla hän myös pyysi anteeksi.

Myöhemmässä päivityksessään Metsäketo toivoi malttia somekeskusteluun ja jatkoi pahoittelua.

”Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa.”

”Pyydän samalla anteeksi kaikilta niiltä, joita olen omalla ajattelemattomalla käytökselläni joskus loukannut. Se ei ole ollut tarkoitukseni,” hän kirjoitti.

Stressiä, vauhtisokeutta ja juhlimista

Tieto Metsäkedon poisjäämisestä Tähdet, tähdet -ohjelmasta tuli tänään lauantaina. MTV:n sisältöjohtaja Karvon mukaan ohjelmassa jatkaa yhdeksän artistia. 

Tomi Metsäketo kommentoi poisjääntiään Facebook-sivullaan ja lähettämässään tiedotteessa. Pitkässä kirjoituksessaan hän kertoo viime vuosien työkiireistään, isänsä kuolemasta, kärkkäästä naisseuran hakemisesta, stressistä, vauhtisokeudesta ja juhlimisesta, joka on hänen sanojensa mukaan välillä karannut käsistä. 

Hän kuvailee olleensa vuosia poikamies ja hakeneensa naisseuraa ”joskus liiankin suurella yksipuolisella tahdonvoimalla”.

”Jos voisin kääntää kelloa taaksepäin, niin sen myös tekisin. Tiedän, että anteeksianto on vaikeaa, mutta sitä nyt tässä kuitenkin hartaasti toivon.”

”Olen ollut öykkärimäinen”

Ei ole julkisesti tiedossa, millaisista teoista Metsäkedon väitetyssä epäasiallisessa käytöksessä tarkalleen ottaen on kyse. 

”Olen käyttäytynyt elämässäni typerästi ja ollut monille ihmisille öykkärimäinen. En lähde näitä tosiasioita kiistämään,” Metsäketo itse kuvailee tapahtunutta Facebookissa.

Kaija Koota on tituleerattu esimerkiksi voimaeläimeksi, kansallisaarteeksi ja naiseuden puolestapuhujaksi. Kukapa meistä ei haluaisi olla ainakin himpun verran kuin hän!