Kun Ozzy aloitti elämänmuutosprojektin, hän painoi 172 kiloa. Kuva: Nelonen
Kun Ozzy aloitti elämänmuutosprojektin, hän painoi 172 kiloa. Kuva: Nelonen

Krista ja Ozzy Vikman saivat tosi-tv-ohjelmasta hyvää apua elämänmuutokseen. Parisuhteelle se oli kuitenkin kova kolaus. 

Nelosen Hurjat rakkauskilot -ohjelmassa pariskunnat tavoittelevat hoikempaa ulkomuotoa ja terveempiä elämäntapoja isoilla muutoksilla. Pariskunnat erotetaan toisistaan viideksi kuukaudeksi, jonka aikana kummankin kumppanin olisi tarkoitus pudottaa painoa ja löytää itsensä uudelleen omillaan.

Myös helsinkiläiset Ozzy ja Krista Vikman osallistuivat ohjelmaan viime kesänä. Heidän jaksonsa näytettiin tällä viikolla Nelosella.

Sarjaa ennen nuorena liikunnallinen Ozzy oli käytännössä eristäytynyt pariskunnan kotiin kovien kipujen takia. Hänen selkänsä liukuma esti liikkumisen, minkä takia kiloja oli kertynyt yli 170. Myös Kristan elämäntavat olivat rempallaan.

Ohjelmaan osallistuminen tuntui Ozzysta viimeiseltä oljenkorrelta.

"Kristalla oli vähän kuin kaksi lasta, koska hän joutui hoitamaan minua niin paljon."

– Me olimme ajautuneet umpikujaan, eikä arjessamme ollut työkaluja selviytyä eteenpäin. Me junnasimme paikallamme. Kristalla oli vähän kuin kaksi lasta, koska hän joutui hoitamaan minua niin paljon. Minulla oli niin kovat kivut, jouduin usein vain makaamaan sikiöasennossa.

Selän liukuma vaatii usein kirurgista toimenpidettä. Ozzy kuitenkin tiesi, että kilojen tippuessa leikkaukseen ei välttämättä tarvitsisi mennä. Viiden kuukauden aikana Ozzy pudotti huimat 43 kiloa ja Krista yli 10 kiloa.

– Uskon, että elämäni pelastui ohjelman takia. Vuosi sitten en pystynyt kävelemään edes 15 metriä tai kulkemaan rappusia. En pystynyt hoitamaan lastamme. Nyt tilanne on onneksi vähän toinen, Ozzy kertoo.

Ozzy ja Krista nyt.
Ozzy ja Krista nyt.

Mannerlaattojen törmäilyä

Kun Ozzyn ja Kristan jakso näytettiin tv:ssä, pariskunnan tilanne näytti projektin jälkeen kaikin puolin mainiolta. Sellainen se ei kuitenkaan ole. Vaikka pudotetut kilot ovatkin pysyneet poissa, Ozzyn kivut ovat vain pahentuneet. Hän ei halua ottaa niihin kipulääkkeitä, koska ajattelee niiden turruttavan mieltään. Jatkuvat säryt aiheuttavat haasteita parisuhteelle.

– Tilanteemme on mennyt siihen, että pikkuasiastakin voi mennä hermot. Vaikka Krista yrittää ymmärtää minua ja kipujani, se ei aina onnistu.

Pariskunnan mukaan Hurjat rakkauskilot -ohjelma oli heidän parisuhteelleen haitallinen kokemus, vaikka elämänmuutokseen he kertovatkin saaneensa erinomaista apua ja tsemppiä. Heidän mielestään ei ole toimiva ratkaisu laittaa pareja asumaan elämänmuutosremontin ajaksi erilleen.

– Mitä järkeä on olla erillään, jos tarkoitus on jatkaa yhdessä? Krista kysyy.

– Jos suhde toimii tosi hyvin, erossa olo voi ehkä auttaa. Meille se oli haitallista. Ei suhteen haasteita voi saada korjattua sillä, että ollaan erossa.

Ohjelman jälkeen elämä on ollut parille sopeutumista.

"Kun nyt olemme joutuneet yhteen sovittamaan niitä, on kuin kaksi sinkkua yrittäisi olla parisuhteessa."

– Ensin kesti viisi kuukautta oppia olemaan omillaan. Sen jälkeen on kestänyt vähintään yhtä kauan siinä, että palaa takaisin normaaliin arkeen. Paluu on ollut mannerlaattojen törmäilyä, että saisi asiat asettumaan.

Sekä Ozzy että Krista löysivät oman arkensa erossaolon jälkeen. Yksin.

– Kun nyt olemme joutuneet yhteen sovittamaan niitä, on kuin kaksi sinkkua yrittäisi olla parisuhteessa. Palat eivät ole loksahtaneet kohdalleen.

Pehmeää laskua kaivattaisiin

Ossy ja Krista miettivät, miksei ohjelma tarjoa apua siihen, kuinka palata erossa olon jälkeen uudelleen yhteen. Heidän parisuhteessaan oli jo ennen ohjelmaa haasteita, jotka eivät kadonneet mihinkään erossa olon myötä.

– Olisimme kaivanneet tukea. Tietenkin ymmärrämme, että ohjelma loppuu jossain vaiheessa ja apua voi hakea itsekin. Mutta siihen on iso kynnys, Krista kertoo.

– Voisi sanoa ihan suoraan, että ohjelmassa me molemmat laihduimme, mutta parisuhteemme meni sen myötä huonommaksi, Ozzy jatkaa.

"Laittoimme oman elämän likoon muiden ihmisten eteen viideksi kuukaudeksi, mutta saimme loppujen lopuksi olla kaiken kanssa aika yksin."

Pari toivoisikin ohjelmaan osallistuville pehmeää laskua ja apua myös viiden kuukauden jälkeen.

– Jälkikäteen on tullut sellainen olo, että laittoi oman elämänsä likoon muiden ihmisten eteen viideksi kuukaudeksi, mutta sai loppujen lopuksi olla kaiken kanssa aika yksin.

Parin mielestä sarjaa olisi kehitettävä erityisesti perheellisten parien osalta. Nyt pari joutui oman elämänmuutoksensa lisäksi stressaamaan lapsen hyvinvointia. Huoli toisesta aiheutti väsymystä.

– On haastavaa olla erossa, sumplia lapsen asioita ja yrittää pitää huolta hyvinvoinnista. Huomasin jossain vaiheessa kesää olevani tosi uupunut siihen tilanteeseen, Krista kertoo.

– Tuotantoyhtiön kannattaisi itse kokeilla tätä. He kyllä huomaisivat, ettei tämä toimi tällaisenaan. Parit kaipaavat enemmän tukea ja jälkihoitoa, Ozzy jatkaa.

Töitä on tehtävä

Vaikeuksista huolimatta Ozzylla ja Kristalla menee tällä hetkellä kohtalaisesti. Kumpikin tekee satunnaisesti töitä. Ozzy suunnitelee myös kirjan kirjoittamista omasta elämänmuutoksestaan ja elämästään kroonisten kipujen kanssa.

Tärkeintä parille on juuri nyt se, että kumpikin panostaa suhteeseen.

– Yritämme olla positiivisella asenteella. Ozzylla taistelutahtoa on entistä enemmän ja minä pidän itsestäni parempaa huolta, Krista kertoo.

Rakkauden takia he ovat pysyneet yhdessä tähän asti. Nyt pari myös odottaa toista lasta. Pahimpina hetkinä sarjan jälkeen he miettivät jopa eroa.

"Kun on vaikeaa niin vihan puuskassa saattaa ajatella, että laitetaan pillit pussiin."

– Kun on vaikeaa niin vihan puuskassa saattaa ajatella, että laitetaan pillit pussiin. Ajattelemme kuitenkin, että vaikeudet on tehty voitettaviksi. Haluamme tehdä töitä tämän parisuhteen ja yhdessä rakentamamme elämän eteen, Krista kertoo.

He kehottavat muita ihmisiä harkitsemaan vastaavanlaisiin ohjelmiin lähtemistä moneen kertaan, vaikka elämänmuutosta ei sinällään kannatakaan lykätä.

– Älä nuku vain yön yli, nuku kuukausi. Mieti todella tarkkaan, onko ohjelma sen arvoinen.

Tarja Smura on joutunut kohtaamaan seksuaalista häirintää läpi elämänsä. ”Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön!”

Tarja Smura, 47, on yksi kahdeksasta entisestä Miss Suomesta, joka on mukana missien elämästä kertovassa Kaunis elämä -ohjelmassa.

Tarjan lisäksi ohjelmassa nähdään Lenita Airisto, Riitta Väisänen, Lola Odusoga, Pia Lamberg, Lotta Näkyvä ja Karita Tykkä. Moni heistä nosti esille Me too -kampanjan hengessä seksuaalista häirintää, jota Tarja kohtasi ensimmäistä kertaa jo ala-asteella.

– Muutin ala-asteella paikkakuntaa ja jotenkin vaistosin, että yksi miesopettaja oli turhan kiinnostunut minusta. Ylä-asteella muutamat opettajat tulivat liian lähelle, koskettivat ohimennen. Omalla tavalla se ehkä huvitti, että mitä tuo ihminen oikein yrittää.

”Pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat.”

Tarjan oma tytär on nyt parikymppinen ja huoli asiasta nousi eri tavalla pintaan oman lapsen myötä. Missivuotena hän pelkäsi jäädä erään vaatetoimittajan kanssa samaan tilaan, koska tämä kävi iholle.

– Ehkä pahinta oli missikiertueella uimapuvuissa tehdyt baarikeikat. Sanoin suoraan hipelöijille, että jos käyt käsiksi lyön! En ole herkkähipiäinen, mutta kyllä nyt viimeistään naisten on aika pitää puoliaan. Jokaisella meistä on oikeus fyysiseen koskemattomuuteen.

Rankan eron jälkeen löytyi onni

Tarjan päivänä muistellaan tämän missivuotta, jolloin hänellä oli lyhyt romanssi elokuvaohjaaja Renny Harlinin kanssa. Tarja sijoittui Miss Universum -kilpailuissa kymmenen parhaan joukkoon.

– Suhteeni Rennyn kanssa nostetaan aina esille, vaikka suhteutettuna elämänkaareeni se on aika pieni, joskin hurja episodi. En ole itse jäänyt kuitenkaan junnaamaan siihen, nuoret ihmiset vain rakastuivat, ei siinä sen kummempaa. Elämässäni on tapahtunut paljon muutakin.

Tarja opiskeli sosionomiksi ja avioitui vuonna 1997. Liitosta syntyi kolme lasta, joista vanhin on 20-vuotias tytär ja nuorin 6-vuotias poika. Pari erosi vuonna 2012, kun mies ilmoitti haluavansa erota pitkän liiton jälkeen. Tarja kuvailee eroa rankaksi.

”Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.”

Pian elämään astui hänen nykyinen puoliso Markus 6-vuotiaan poikansa. Markuksen vaimo oli menehtynyt pojan ollessa 4-vuotias.

– Kyllä hän on nyt minun lapseni ihan täysin. En tiedä, mistä sain silloin sen voiman, mutta näin heti, mitä lapsi tarvitsee. Hän oli menettänyt äitinsä, eikä hänelle oltu koskaan raskittu sen takia asettaa rajoja.

– Ehkä lapset olivat myös minulle kannatteleva tekijä eron jälkeen. Keskitin energian siihen, että he selviävät siitä.

Markus ja moni läheinen usuttivat, että poika sanoisi Tarjaa äidiksi.

– Olen tehnyt niin paljon töitä erityislasten kanssa, että tiesin, ettei se ole järkevää. Sanoin miehelleni, että Samuel sanoo minua äidiksi sitten, kun hänestä aidosti tuntuu siltä. Tunteita ei voi pakottaa ja niiden syntymiselle pitää antaa aikaa.

– Viimeiset vuodet hän on kutsunut minua äidiksi ja hän on minun lapseni siinä missä muutkin. Hän on äärimmäisen lojaali minua kohtaan. Meidän ei tarvitse kuin vilkaista toisiamme, kun tiedämme, mitä toinen tarkoittaa. Olen ollut hänen elämässä nyt pidempään kuin hänen oma äitinsä.

Kim Kardashian sai kolmannen lapsen, mutta kuka sen synnytti? Ei ehkä kuitenkaan Kylie.

Kardashian-Jennerin tosi-tv-perheen elämässä on riittänyt viime kuukausina säpinää. Vauva-aiheista säpinää.

Millon jonkun on huhuttu olevan raskaana, toinen on kertonut olevansa raskaana ja heti perään kolmas raskausvatsa on alkanut näkyä.

Etkö pysy kärryillä? Lue seuraavat kohdat, niin Kardashian-aiheiset kahvipöytäkeskustelut sujuvat kuin vettä vaan.

 1. Kim Kardashian West, 37, ja räppäri-muotisuunnittelijasiippa Kanye West saivat maanantaina kolmannen lapsen. Parilla on ennestään kaksi lasta, 2-vuotias poika Saint ja 4-vuotias tytär North. Tulokas on tyttö. Kim tiedotti lapsen syntymästä Twitterissä ja kotisivuillaan.

   

 2. Lapsen synnytti sijaissynnyttäjä. Kim on kertonut kärsineensä aiemmissa raskauksissaan pre-eklampsiasta eli raskaudenaikaisesta verenpaineen noususta, joka ennen tunnettiin myös raskausmyrkytyksenä. Lisäksi häntä vaivasi istukan poikkeava kiinnittyminen eli placenta accreta. Kolmannen raskauden riskien vuoksi pariskunta päätyi käyttämään sijaissynnyttäjää.
 3. Kimin ja Kanyen (eli Kimyen) käyttämän sijaissynnyttäjän henkilöllisyys on toistaiseksi pidetty salassa. Villeimmissä teorioissa on päätelty, että Kimin sijaissynnyttäjä olisi 20-vuotias siskopuoli ja meikkimoguli Kylie Jenner, jonka huhutaan olevan raskaana.
 4. Kylie ei ole vahvistanut raskauttaan ja on pitänyt vatsansa huolella piilossa sosiaalisessa mediassa. Kokovartalokuvien sijaan hän on julkaissut kasvokuvia sekä otoksia menneiltä vuosilta. Hänet on kuitenkin salakuvattu väljissä vaatteissa sen näköisenä, että hän saattaa hyvinkin odottaa lasta.
   

  so... the Holiday Collection launches today 🤩

  Henkilön Kylie (@kyliejenner) jakama julkaisu

   

 5. Viime viikon lopulla huhuttiin, että Kylien synnytys olisi alkanut ja hän olisi sairaalassa. TMZ-sivusto kiirehti kuitenkin kertomaan, että huhuilla ei ole perää – vielä. Sivuston mukaan Kylien laskettu aika on maaliskuussa.
 6. Kylie Jennerin mahdollisen lapsen isä on oletettavasti räppäripoikaystävä Travis Scott, 25. Kylie erosi edellisestä räppäripoikaystävästään Tygasta keväällä 2017 eli mitään varsinaista aikailua nuoret eivät ole harrastaneet.
 7. Kylie on myös kertonut haluavansa lapsia nuorena. ”Minusta tuntuu, että 30 on liian myöhään”, hän totesi Keeping Up With The Kardashian -realityn jaksossa vuonna 2016.
 8. Kolmaskin Kardashian saa lapsen! Joulukuussa myös Khloé Kardashian, 33, vahvisti odottavansa lasta. Hänen raskautensa on edennyt jo kuudennelle kuukaudelle.
   

  ❥ Officially 6 months ❥

  Henkilön Khloé (@khloekardashian) jakama julkaisu

   

 9. Khloén raskauteenkin liittyy pientä draamaa, sillä hän ja ex-puoliso Lamar Odom yrittivät saada lasta yhdessä ollessaan, mutta se ei onnistunut. Syntyvä lapsi on ensimmäinen Khloélle. Koripalloilijapuoliso Tristan Thompsonilla on edellisestä suhteestaan vuoden ikäinen poika.
 10. Muita Kardashian-Jennereiden synnytysikäisiä sisaruksia ovat mallina tunnettu Kendall Jenner, 22, jonka ei toistaiseksi tiedetä tai ole huhuttu odottavan lasta. Siskoksista vanhimmalla, Kourtney Kardashianilla, 38, on kolme lasta ex-puolisonsa Scott Disickin kanssa.

Siis täh? Jos mietit vieläkin, että ketkä Kardashianit ja kuka on kukin, tsekkaa tämä Refinery29-sivuston tekemä ansiokas sukupuu.