Sari Helin ja Leena Hattunen pohtivat, ovatko ihmiset näinä päivinä hukassa itsensä kanssa. – Naisen seksuaalinen autonomia on lopulta aika nuori ilmiö meillä. Jokaisen pitäisi löytää oma seksuaalisuutensa, he sanovat. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sari Helin ja Leena Hattunen pohtivat, ovatko ihmiset näinä päivinä hukassa itsensä kanssa. – Naisen seksuaalinen autonomia on lopulta aika nuori ilmiö meillä. Jokaisen pitäisi löytää oma seksuaalisuutensa, he sanovat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sari Helin ja Leena Hattunen purkavat uudessa seksikirjassaan useita piinaavia kysymyksiä ruuhkavuosista ja seksistä.

Toimittaja-kolumnisti Sari Helin tarttuu kirjassaan yhdessä kliinisen seksologin ja psykoterapeutti Leena Hattusen kanssa polttavaan aiheeseen, seksiin.

Naiskaksikko yrittää teoksessaan opastaa, miten ruuhkavuosista ja parisuhteesta voi selvitä hengissä. Huonon äidin seksikirja ilmestyy syksyllä.

Helin pitää myös tunnettua Huonon äidin blogia, jolla on satojatuhansia lukijoita.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Aina kun Huono äiti -blogissa keskusteltiin tavallisten ihmisten tavallisesta seksistä, sinne tuli paljon vastauksia, kysymyksiä ja jopa kiistelyä. Siitä tuli ajatus tehdä kirja, Helin kertoi keskiviikkona Tammen syksyn kirjojen esittelytilaisuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjassa käydään läpi 21 aihetta, joita Hattunen asiantuntijana ja Helin maallikkona avaavat. Esimerkiksi yksi kysymys käsittelee sitä, mitä kannattaa tehdä, kun vaimo ei anna.

Helinin mukaan kirjan teon aikana hänelle selvisi, että haluttomuus on suurempi ongelma kuin mitä hän on aiemmin ajatellut.

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Hattunen puolestaan hämmästyi tarinoista, joissa nainen häpeää kehoaan, vaikkapa synnytyksen jälkeen.

”Olen jo tämän ikäinen, joten voin pyhittää loppuelämäni rennolle pimpille.”

– Me naiset siirrymme helposti pois itsestämme, ja alamme katsoa toisten silmillä itseämme arvostellen ja vertaillen.

Hattunen kertookin haaveilevansa blogista, jonka nimi olisi rento pimppi.

– Olen jo tämän ikäinen, joten voin pyhittää loppuelämäni rennolle pimpille. Se olisi vastaiskuna sille, että naiset täyttävät häpyhuulensa silikonilla näyttääkseen paremmilta. Saan sellaisesta ihan ahdistuskohtauksen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Pulina Elli

Kiinnitin huomioni tuohon "haluttomuuden määrä yllätti". Kirjoitin itse blogi-postauksen vähän vanhempien naisten samasta hommasta ja siitä, kun ei haluta, vaikka tahtoisi haluta. Siitä sitten seuraava kirja, jooko? Nimittäin vaihdevuosioireisiin liittyvästä haluttomuudesta ei juurikaan puhuta ääneen.  Leena Hattuselta toivoisin kuulevani vastauksen kysymykseen, johon en ole vielä kenenkään kuullut vastaavan: voiko halut palata vaihdevuosioireitten loputttua? Vai onko kyse lopullisista "luopumisoireista"?

http://www.kodinkuvalehti.fi/blogit/pulina_elli

Sisältö jatkuu mainoksen alla