Sari Helin ja Leena Hattunen pohtivat, ovatko ihmiset näinä päivinä hukassa itsensä kanssa. – Naisen seksuaalinen autonomia on lopulta aika nuori ilmiö meillä. Jokaisen pitäisi löytää oma seksuaalisuutensa, he sanovat. Kuva: Jonna Öhrnberg
Sari Helin ja Leena Hattunen pohtivat, ovatko ihmiset näinä päivinä hukassa itsensä kanssa. – Naisen seksuaalinen autonomia on lopulta aika nuori ilmiö meillä. Jokaisen pitäisi löytää oma seksuaalisuutensa, he sanovat. Kuva: Jonna Öhrnberg

Sari Helin ja Leena Hattunen purkavat uudessa seksikirjassaan useita piinaavia kysymyksiä ruuhkavuosista ja seksistä.

Toimittaja-kolumnisti Sari Helin tarttuu kirjassaan yhdessä kliinisen seksologin ja psykoterapeutti Leena Hattusen kanssa polttavaan aiheeseen, seksiin.

Naiskaksikko yrittää teoksessaan opastaa, miten ruuhkavuosista ja parisuhteesta voi selvitä hengissä. Huonon äidin seksikirja ilmestyy syksyllä.

Helin pitää myös tunnettua Huonon äidin blogia, jolla on satojatuhansia lukijoita.

– Aina kun Huono äiti -blogissa keskusteltiin tavallisten ihmisten tavallisesta seksistä, sinne tuli paljon vastauksia, kysymyksiä ja jopa kiistelyä. Siitä tuli ajatus tehdä kirja, Helin kertoi keskiviikkona Tammen syksyn kirjojen esittelytilaisuudessa.

Kirjassa käydään läpi 21 aihetta, joita Hattunen asiantuntijana ja Helin maallikkona avaavat. Esimerkiksi yksi kysymys käsittelee sitä, mitä kannattaa tehdä, kun vaimo ei anna.

Helinin mukaan kirjan teon aikana hänelle selvisi, että haluttomuus on suurempi ongelma kuin mitä hän on aiemmin ajatellut.

Kuva: Jonna Öhrnberg
Kuva: Jonna Öhrnberg

Hattunen puolestaan hämmästyi tarinoista, joissa nainen häpeää kehoaan, vaikkapa synnytyksen jälkeen.

”Olen jo tämän ikäinen, joten voin pyhittää loppuelämäni rennolle pimpille.”

– Me naiset siirrymme helposti pois itsestämme, ja alamme katsoa toisten silmillä itseämme arvostellen ja vertaillen.

Hattunen kertookin haaveilevansa blogista, jonka nimi olisi rento pimppi.

– Olen jo tämän ikäinen, joten voin pyhittää loppuelämäni rennolle pimpille. Se olisi vastaiskuna sille, että naiset täyttävät häpyhuulensa silikonilla näyttääkseen paremmilta. Saan sellaisesta ihan ahdistuskohtauksen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, saat parhaat juttumme sähköpostiisi joka arkipäivä.

Pulina Elli

Huono äiti -blogisti Sari Helin: Haluttomuuden määrä yllätti

Kiinnitin huomioni tuohon "haluttomuuden määrä yllätti". Kirjoitin itse blogi-postauksen vähän vanhempien naisten samasta hommasta ja siitä, kun ei haluta, vaikka tahtoisi haluta. Siitä sitten seuraava kirja, jooko? Nimittäin vaihdevuosioireisiin liittyvästä haluttomuudesta ei juurikaan puhuta ääneen. Leena Hattuselta toivoisin kuulevani vastauksen kysymykseen, johon en ole vielä kenenkään kuullut vastaavan: voiko halut palata vaihdevuosioireitten loputttua? Vai onko kyse lopullisista "...
Lue kommentti

Liikunta on yhä tärkeä osa Virpi Sarasvuon arkea, vaikka hän ei enää ehdikään liikkua entiseen malliin.

Entistä huippuhiihtäjä Virpi Sarasvuota nähdään harvoin parrasvaloissa. Eilen hän saapui Urheilugaalaan ilman puolisoaan Jari Sarasvuota.

– Työskentelen yrittäjänä. Sain juuri viime viikolla postissa valmentajan ammattitutkinnon paperit. Kasailen siihen liittyvää materiaalia valmiiksi, Virpi kertoi kuulumisiaan.

Virpi kertoi, että liikunta on yhä tärkeä osa hänen arkeaan.

– Liikun aktiivisesti, vaikka riippuu tietysti mihin vertaa. Urheilu-ura oli täysin eri elämä ja eri vaihe. Olisi tietysti kauhean kätevää, jos olisin nykyisessä arjessa yhtä hyvässä kunnossa kuin ammattiaikoina.

Virpillä ja Jarilla on kaksi yhteistä tytärtä, joiden elämää nainen ei halunnut tarkemmin kommentoida.

Gaalailtaan hän suhtautui odottavin mielin.

– Täällä on paljon ihmisiä, joita ei muuten tapaa. Elämä on aika lailla työtä ja arkea muuten.

Arttu Wiskarin mukaan pienet arjen muutokset ovat tärkeimpiä. 

Laulaja Arttu Wiskari on tehnyt vuoden ajan muutoksia hyvinvointiinsa.

– Aloitin pienten muutosten tekemisen viime vuoden alussa. Aloin liikkua ja katsoa ruokavaliossa pieniä juttuja. Kesän söin ja join miten halusin ja olin ihan puhki.

Syksyn alussa laulaja aloitti tipattoman ja aloitti treenaamaan personal trainerin kanssa.

– Neljän kuukauden tipaton oli iso muutos, ja sen aikana tein lisää pieniä muutoksia. Kun ne olivat hallussa, päätin tipattoman häämatkamme ajaksi, viime kesänä lastensa äidin kanssa avioitunut Arttu kertoo.

”Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikea säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on.”

Arkisin Arttu tekee musiikkia ja hoitaa 2- ja 4-vuotiata lapsia kotona. Viikonloput hän keikkailee.

– En ole oikein ikinä lomalla. Kaikki perheenäidit tietävät, miten vaikeaa säännöllisten liikunta-aikojen järjestäminen on. Joskus pitää mennä salille aamulla, joskus illalla. Saatan usein mennä salille vasta yhdeksältä. Se, että jaksaa raahautua sinne, on pääjuttu. En aseta itselleni mitään älyttömiä tavoitteita, jotka saavutettuani repsahdan.

Arttu ei seuraa tarkasti kilojen tippumista, vaan yrittää vaalia pieniä muutoksia arjessaan.

– Eilen tehtiin kotona taas terveellistä safkaa. Paistoimme kasviksia, pinaattia ja lihaa.

Keikkalavojen lisäksi Wiskari nähdään Supermarsu-elokuvassa, joka saa ensi-iltansa ensi viikolla. Laulaja pitää päähenkilö Emilian isäpuolen Pertin roolia lähes luonneroolina.

– Pertissä on noin puolet Arttu Wiskaria. Vähän hömelömpi versio meikäläisestä se on.