Janne Katajan perheen omakotitaloon tunkeutui viime yönä paikymppinen mies. Kuva: Sanoma-arkisto/Jenna Lehtonen
Janne Katajan perheen omakotitaloon tunkeutui viime yönä paikymppinen mies. Kuva: Sanoma-arkisto/Jenna Lehtonen

Janne Katajan kotiin tunkeutui viime yönä humalainen mies, joka päätyi lopulta poliisin hoiviin.

Juontaja-koomikko Janne Katajan rauhallinen koti-ilta keskeytyi viime yönä erikoiseen kohtaamiseen. Janne kuuli omakotitalonsa pihalta kolinaa ja näki humalaisen nuoren miehen avaavan pihan porttia. Mies hoippui talon ovelle asti, jolloin Janne meni kuistille kyselemään, mihin mies mahtaa olla menossa.

– Juttelin miehen kanssa lasioven läpi. Hän sanoi olevansa nälissään, joten päätin tuoda hänelle grahamlihapiirakan. Nuorimies oli sen verran vaativa, että vaati mausteita. Onneksi jääkaapissa oli Heinzia, Janne kertaa yön tapahtumia.

Mies halusi vessaan ja sisään nukkumaan, mutta Janne sanoi, ettei voi päästää, koska hänellä on pieniä lapsia. Sen sijaan Janne tarjoutui tilaamaan miehelle taksin. Kun tämä ei suostunut, Janne päätti soittaa poliisit, jottei mies joutuisi yöksi taivasalle. Lopulta mies pääsi livahtamaan kuistilta eteiseen.

– Mies ei tahtonut pysyä tolpillaan ja oli kaatua kiviportaiden päälle. Silloin kiskaisin häntä takinkauluksesta ja vedin pystyyn. Siinä välissä hän tönäisi minua ja livahti sisään.

Janne ei pitänyt miehen käytöstä uhkaavana – toisin kuin Jannen lasten äiti Ulla.

– Mies öykkäröi eteisessä ja sanoi haluavansa sänkyyn nukkumaan. Pyysin häntä poistumaan, mutta hän kaatui lattialle ja alkoi hipelöidä itseään Jeesusta kiittäen. Siinä vaiheessa Ulla oli kauhuissaan.

Lopulta poliisit tulivat hakemaan miehen.

”Olisin saattanut tarjota sohvapaikankin”

Jannen mukaan hän ei tuntenut miestä entuudestaan. Janne ei osaa sanoa, tuliko humalikko tarkoituksella juuri Katajien kotiin.

– Haluan uskoa, että mies valitsi kotimme sattuvanvaraisesti, sillä talomme on helposti lähestyvä kohde. Vaikka onhan meillä varkaiden varalta hyvät hälytysjärjestelmät.

Vaikka Ulla piti tilannetta uhkaavana, erikoinen tapahtuma ei huoleta Jannea jälkikäteenkään.

– Koin velvollisuudekseni järjestää miehelle kyydin kotiin ja tarjota ruokaa, koska tällä oli nälkä. Mies oli niin sekaisin, ettei häntä olisi voinut jättää pakkaseen oman onnensa varaan. En silti missään vaiheessa päästänyt häntä sisään, koska halusin turvata lasten ja Ullan turvallisuuden. Mies tunkeutui eteiseen väkisin. Jos olisin ollut yksin kotona, olisin saattanut tarjota sohvapaikan, koska minusta lähimmäistä pitää aina auttaa.

Lue myös:

Tältä Janne Kataja ja Aku Hirviniemi näyttivät teineinä

Janne Katajan aviokriisi: ”Riitely on osa rakastamista”