Supermalli Liya Kebede, 36, on tehnyt urallaan kaiken, mistä malli vain voi haaveilla. –Olen saanut elämässäni niin paljon, että on suorastaan velvollisuuteni antaa jotain takaisin.

Newyorkilaisen pilvenpiirtäjän valokuvausstudiolta näkyy häkellyttävä maisema. Yksi studion seinämä aukeaa suoraan Hudson-joelle päin, ja toisella sivulla ilta-­aurinko piirtää vaaleanpunaisen reunuksen taivasta kurkotteleviin torneihin. Näkymä on kuin suoraan postikortista, mutta sisällä studiossa malli Liya Kebede, 36, ei ehdi ihailla sitä. Valokuvaaja Chris Collsin ohjeiden mukaan hän kääntää keskittyneen katseensa milloin kameran linssiin, milloin työkavereihinsa Christy Turlington Burnsiin, 46, ja Toni Garrniin, 22.

Kolmikko kuuluu huippumallien kansainvälisesti kovimpaan kärkeen. Yksistään Liya on poseerannut eri maiden Vogue-kansissa, Vuittonin, Guccin ja Yves Saint Laurentin mallina sekä Escadan ja Estée Lauderin mainoksissa. Hiljattain L’Oréal kiinnitti Liyan kampanjakasvokseen. Forbes-lehti on parhaimmillaan listannut hänet maailman seitsemän kovapalkkaisimman huippumallin joukkoon.

Käytännössä Liya on siis tehnyt urallaan kaiken, mistä malli vain voi haaveilla. Kokemus ei kuitenkaan näy tympääntymisenä, kun naiset tänään poseeraavat Lindexille ketjun kevätkampanjaa varten. Siihen Liya onkin valittu olemaan muutakin kuin vaatehenkari: Super Role Models -projektin mallit ovat myös hyväntekeväisyyden konkareita. Tällä kertaa muodilla kerätään varoja Water Aid-järjestölle.


Toni Garrn, Christy Turlington Burns ja Liya Kebede ovat Lindex-kampanjan tähdet.

– Tuskin mietin kahta sekuntia, lähdenkö mukaan. Koska vaatteiden lisäksi kampanjalla on syvempikin tarkoitus, innostuin keikasta helposti. Sitä paitsi olen työskennellyt Lindexin kanssa ennenkin; olen tykännyt heidän kuvistaan mutta vielä enemmän ihmisistä. Kuvausryhmän kesken vallitsee perhemäinen tunnelma, Liya kuvailee.

Ruutujen välissä mallit vaihtavat asusta toiseen: rekiltä valitaan mekkoa, haalaria, hametta ja farkkusortsia. Pitsitunikaan Liya voisi pukeutua vapaa-aikanaankin.

– Olen rento pukeutuja, kuljen usein farkuissa. Haluan näyttää coolilta mutta sillä tavalla vaivattomasti. Salaisuuteni on, että ostan paljon vaatteita miestenosastolta. Minusta miesten vaatteet näyttävät tosi seksikkäiltä naisen yllä.

Kun stylisti ilmoittaa, että viimeinenkin ruutu on otettu, kuvaustiimi ratkea yhteisiin aplodeihin. Toni heittää ylävitoset Liyan kanssa ja juoksee parilla harppauksella ison salin poikki takahuoneeseen. Hän vaikuttaa riehaantuneelta bambinpoikaselta rauhallisesti keinahtelevien Liyan ja Christyn seurassa. Nämä pysähtyvät tarjoiluvaunun viereen ja napsivat suuhunsa muutaman kevytpopcornin. Joko nyt saa vaihtaa omiin vaatteisiin?

Hyppy tuntemattomaan

Valkoiset farkut roikkuvat takamuksista ja vaaleansininen miesten paitapusero on kuin väljä kaapu Liyan yllä, kun hän viimein oikaisee studion mustalle nahkasohvalle pitkän työpäivän jälkeen.

– Näin aion tehdä kotonakin. Lösähdän sohvalle ja katson pätkän jotain tv-sarjaa. Se on tehokkain tapani rentoutua. Olen yrittänyt harrastaa joogaa, mutta olen kömpelö siinä, ja kun en ole jossain hyvä, kärsivällisyyteni ei oikein tahdo riittää.

Kömpelyys toistuu Liyan puheessa usein. Niin kuin silloin kun hän kuvailee nuoruusvuosiensa tyyliä tai alkuaan mallinuralla kotikaupungissaan Addis Abebassa, Etiopiassa. Liya kävi lukiota, kun paikallinen elokuvaohjaaja bongasi tytön ja esitteli tämän ranskalaiselle mallitoimistolle. Heti koulun päätyttyä Liyaa jo vietiin Pariisiin, ja myöhemmin huippumalli valitsi kotipaikakseen New Yorkin.


Liya on työskennellyt kaikille suurimmille muotitaloille. Tässä Vuittonin näytöksessä.

– Mallimaailma oli alkuun vaikea ala päästä sisälle. En osannut mitään, ja minun piti opetella kaikki nollasta. Tein kovasti töitä saadakseni hyväksyntää. Urani alku oli kivaa ja innostavaa mutta samalla hirvittävän kovaa aikaa, Liya kertaa.

Työn mukana nuoren Liyan arjessa muuttui kaikki; kotimaa, kieli, ystävät. Rasismi varjosti uran alkua, sillä värilliselle mallille löytyi töitä vain harvakseltaan. Toisinaan Liyan sanottiin olevan liian kokematon, toisinaan kuvaaja saattoi suoraan kieltäytyä kuvaamasta musta­ihoista mallia.

Liyan varsinainen läpimurto tapahtui vuonna 2000, kun suunnittelija Tom Ford palkkasi hänet esittelemään Guccin kevätmallistoaan.

– Kävin läpi kasvuvaiheita monella tasolla. Samalla kun sain itsevarmuutta kameran edessä, sain sitä myös muussa elämässä. Nykyään olen kiitollinen siitä, että päädyin muotialalle: se on opettanut minulle paljon elämästä ja tehnyt minusta selviytyjän.

Muotimaailma myös tarjosi Liyalle pääsylipun pois köyhästä Etiopiasta suurempien mahdollisuuksien äärelle.

– Olen elävä esimerkki siitä, että uskomattomia asioita tapahtuu. Uskalsin tehdä unelmastani totta. Ehkä siksi on sopivaa, että esiinnyn kampanjassa, jossa meitä kutsutaan roolimalleiksi, Liya sanoo.

– Haluan inspiroida muitakin unelmoimaan isosti ja toteuttamaan haaveensa.

Kahden maailman tulkki

Liyalle oli alusta pitäen selvää, että hän hyödyntäisi muotiuraansa suurempaan tarkoitukseen kuin vain vaatteiden esittelemiseen.

– Muoti on tehokas väline hyväntekeväisyydessä. Se on valtava bisnes, joka tavoittaa ihmiset heidän arjessaan. Kaikkihan me mietimme päivittäin, mitä laittaisimme päälle, Liya aloittaa.

– Olen saanut elämässäni niin paljon, että on suorastaan velvollisuuteni antaa jotain takaisin.

Liya tekee hyväntekeväisyystyötä vähintään yhtä paljon kuin mallintöitä. Oma säätiö täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Sen tavoite on vähentää äiti- ja lapsikuolleisuutta erityisesti Etiopiassa sekä muualla maailmassa.

– Meillä Afrikassa on sanonta: Kun kuulet olevasi raskaana, toinen jalkasi on silloin jo haudassa. Siinä missä länsimainen äiti miettii, miten kaunis asia raskaus on, Etiopian äidit miettivät, miten selviäisivät siitä hengissä.

Liya on ottanut elämäntehtäväkseen kuroa umpeen tuota jättimäistä eroa.

– Harva edes käsittää, miten suuri ero maailmojen välillä on. Vanhemmuus Afrikassa ja länsimaissa ovat kuin yö ja päivä.

Mutta ei niin, että kaikki hyvä kuuluisi vain meille länkkäreille. Liya keksii helposti omasta lapsuudestaan asioita, joita olisi halunnut tarjota Yhdysvalloissa syntyneille lapsilleen: pojalleen Suhulille, 14, ja tyttärelleen Raeelle, 9.


Liya asuu tyttärensä Raeen ja poikansa Suhulin kanssa. Lasten isä Kassy toimii rahoitusalalla.

– Lapsuudessani perhettäni ympäröi tiivis yhteisö ja intiimi ilmapiiri, tunsimme olevamme turvassa. Oli naapurit, kylänväki ja sukulaiset ja aina avoimet ovet ystävien luo. Kaipaan Etiopiasta sitä elämän yksinkertaisuutta ja spontaaniutta. Nyt äitinä saan navigoida aivan erilaisten haasteiden keskellä kuin vanhempani aikoinaan, Liya kertoo.

– New Yorkissa lastenkin kyläilyt on sovittava kolme viikkoa etukäteen eikä tule mieleenkään päästää heitä kävelemään itsekseen kavereidensa luo. Reviiri on rajoittunut omaan asuntoon, emmekä edes tiedä, keitä seinän takana asuu.

Liyan ja lasten nykyinen koti sijaitsee Manhattanin paremmilla kulmilla, Carnegie Hillillä. Sinne perhe muutti Sohosta, kun Liya alkoi odottaa esikoistaan aviomiehensä, etiopialaisen Kassy Kebeden, 56, kanssa. Myös Kassyn suhteista on ollut apua Liyan varainkeruutyössä, sillä mies työskentelee sijoitusalalla johtotehtävissä.

Hyvää tekevää bisnestä

Oman säätiönsä lisäksi Liya toimii Maailman terveysjärjestö WHO:n lähettiläänä äitien, vastasyntyneiden ja lasten terveystyössä. Hän on matkustanut Etiopiaan lukuisia kertoja erilaisten kampanjoiden nimissä. Yhdellä reissulla syntyi ajatus myös paikallisten käsityöläisten tukemisesta.

– Keksin, että siinähän oli katoava ala, jolle olisi syytä saada näkyvyyttä.

Niin syntyi Lemlem, Liyan oma vaatemallisto, joka valmistetaan Etiopiassa sikäläisistä materiaaleista ja sikäläisten käsityöläisten voimin.

– Vaikuttaa voi niin monin tavoin. Ei se ole mitenkään ihmeellistä. Pitää vain kohdistaa katseensa siihen, mikä tuntuu tärkeältä.

Toinen ura valkokankaalla

Liya jatkaisi mieluusti loikoilua valokuvausstudion sohvalla, mutta nyt on jo kiidettävä kotiin pakkaamaan kassit. Seuraava työmatka odottaa Marokossa, missä Liya kuvaa ensimmäistä tv-sarjaansa. Elokuvissa hän on näytellyt jo vuodesta 2005, suunnilleen tahdilla filmi vuodessa.

– Rakastin elokuvia jo pikkutyttönä ja unelmoin pääseväni tekemään niitä. Tarinat ovat kiehtoneet minua aina, ja luulen, että opin siksi lukemaankin varhain.

Liyalla on ollut valkokankaalla vierellään nimekkäitä tähtiä: Nicolas Cage elokuvassa Lord of War, Geoffrey Rush sekä Jim Sturgess filmissä The Best Offer, sekä Gabriel Byrne jännärissä Capital. Eniten huomiota sai kuitenkin pääosa leffassa Aavikon kukka, jossa Liya näytteli somalialaismalli Waris Dirietä.

– Mallin- ja näyttelijäntyössä on paljon yhtäläisyyksiä, ja niistä on toisilleen apua. Näyttelijänä saan kuitenkin ammentaa tunnepakistani enemmän kuin mallina. Tunnen, että voin käyttää siinä osaamistani laajemmin.

Liya ei koe, että monta päällekkäistä uraa olisi millään tavoin ongelma. Päinvastoin.

– Pitää tehdä kaikkea, mikä tekee onnelliseksi. Mitä täydempää elämä on, sitä parempi.

Millaista muotia New Yorkissa kuvattiin? Katso kuvat: menaiset.fi

Näin syntyy etiopialainen illallinen

Liya Kebede

Alun perin etiopialainen malli ja näyttelijä asuu New Yorkissa poikansa Suhulin, 14, ja tyttärensä Raeen, 9, kanssa. Lasten isä on Liyaa 20 vuotta vanhempi sijoitusammattilainen Kassy Kebede.

Liya on esiintynyt Time-lehden listalla Maailman 100 vaikutusvaltaisinta ihmistä sekä Forbesin listalla Maailman 7 kovapalkkaisinta mallia. Glamour-lehti palkitsi hänet Vuoden nainen -nimityksellä vuonna 2013.

Perusti omaa nimeään kantavan hyväntekeväisyyssäätiön vuonna 2005. Esiintyy nyt Lindexin Super Role Models -kevätkampanjassa, joka lanseerataan 18.3. Sillä kerätään varoja WaterAid-järjestölle.

Kun porilaiset tosi-tv-tähdet Aki Manninen ja Rita Niemi-Manninen innostuvat tuhlaamaan, kerralla menee tuhansia euroja.

Se oli 50 000 euron arvoinen puhelu. Italiasta tuotu kuohuviini poreilee Gladiaattoreista tuttujen tosi-tv-tähtien Aki Mannisen, 42, ja Rita Niemi-Mannisen, 38, laseissa. He kippistävät Akin juuri vastaanottamille uutisille: avioparin omistama tontti Leviltä on ostettu pyyntihinnalla.

Pari itse asuu Porissa 140-neliöisessä omakotitalossa. Sen pihalla on neljä autoa: Akin Hummer, juuri myyty Bemari, isoisältä peritty Mersu ja hyvinvointibussi, jota pari vuokraa erilaisiin tilaisuuksiin. Viides auto, Akin Ritalle Italiasta ostama Mini Cooper, on tulossa Suomeen huomenna.

Palkkapussissa Akin ja Ritan vauraus ei kuitenkaan näy. Verotietojen mukaan Akin tulot viime vuodelta olivat 12 363 euroa ja Ritan 6 066 euroa. Kun asiasta kysyy, Aki ja Rita alkavat vitsailla.

– Autotallin taakse ei kannata mennä, siellä on kannabisviljelmä. Ja huumebisnesrahat on tietenkin siirretty Cayman-saarille, Aki sanoo.

Rita on huomannut, että parin ulospäinsuuntautuneisuus herättää kateutta. Porissa pariskunta erottuu katukuvasta niin selvästi, että heidät pysäytetään jatkuvasti. Jokainen tuntuu haluavan vaihtaa Turbon ja Laserin kanssa pari sanaa.

”Olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään.”

– Meistä puhutaan kaupungilla käsittämättömän hulluja juttuja. Ihmiset suhtautuvat meihin epäilevästi: olemme kuulemma pissispariskunta, joka ei osaa mitään. Onneksi olemme niin vahvoja persoonia, ettei meitä todellakaan kiinnosta, mitä meistä ajatellaan, Rita näpäyttää.

Mutta mistä Akin ja Ritan rahat sitten tulevat? Ainakin sitä on kiinni useammassa tontissa, Akin käsin rakentamissa moottoripyörissä ja parin Ritaki Oy -yrityksessä. Kesällä Aki myös voitti Maltalla järjestetyissä EuroCasinon EM-kisoissa 15 000 euroa.

– Olen ollut aina aktiivinen tekemään kauppaa. Huono verovuosi ei tarkoita, että rahamme ovat loppu. Olisi ihmeellistä, jos minulla ei tähän ikään mennessä olisi mitään säästössä. Jos rahat uhkaavat loppua, taiomme sitä jostain lisää, Aki nauraa.

Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.
Tosi-tv-tähdet Aki ja Rita herättävät huomiota kotikaupungissaan Porissa. ”Aki haki minut ensitreffeille Hummerillaan”, Rita sanoo.

Maanantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaan Akilla ja Ritalla kuluu viikossa noin 300 euroa. Aina heidän rahatilanteensa ei ole ollut yhtä ruusuinen. Vuonna 2015 Akin firma osallistui taloprojektiin, jonka tarkoitus oli rakennuttaa Helsinkiin kahdeksan taloa. Projektia vetävä rakennusfirma meni kuitenkin konkurssiin. Sen seurauksena Aki menetti 500 000 euroa omaa rahaa.

– Kaikki silloiset säästöni menivät. Minut pelasti se, että oma nimeni säilyi puhtaana. Ehdin erota hallituksesta ja myydä ajoissa osuuteni firmasta, Aki kertoo.

Vaikka Akin tili tyhjeni kokonaan, hän sai silti pidettyä talonsa ja autonsa. Yhteiskunnalta hän ei edes yrittänyt saada rahallista apua.

– Luonteeni ei olisi antanut periksi. Sitä paitsi olisi ollut noloa ajaa sossun luukulle Hummerilla. Nehän olisivat sanoneet, että myy se pois. Mutta Hummer oli ollut jo pitkään unelmani, en todellakaan ollut valmis luopumaan siitä.

Aki menetti konkurssin takia myös monta ystävää.

– Ennen sulla oli se rooli, että maksoit aina kaiken, Rita huomauttaa.

”Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin.”

– En koskaan laskenut kuluja, vaan halusin, että kaikilla oli hauskaa. Kun rahaa ei enää ollut, kaikkosivat ystävätkin. Raadollisuus löi vahvasti nokkaan, Aki muistelee.

Vaikeimpina hetkinä Aki istui hiljaisena autotallin lattialla, joi viskiä ja menetti elämänilonsa. Käänteentekevä hetki oli Ritan neuvo: Akin pitäisi antaa anteeksi ystävälleen, joka oli osasyyllinen konkurssiin.

– Lupasin Akille, että yhdessä hankimme kaikki menetetyt varat moninkertaisena takaisin.

Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.
Sopisiko tämä paita minulle, Rita pohtii Porin kauppakeskus Puuvillassa. Pari saa paljon vaatteita myös sponsoreiltaan.

Tiistai

Auto Italiasta 25 000 euroa

Autonrenkaat ja vanteet 1 900 euroa

Akin rahatilanteen pelasti lopulta onnekkaaseen aikaan sattunut julkisuus. Konkurssin aikoihin parista tuli tunnettu Temptation Island -ohjelman kautta. Sen myötä pari on päässyt vetämään muun muassa luentoja, nuorisoiltoja, työhyvinvointipäiviä, messuja, jumppia ja nettivalmennuksia. Yhden laihdutusvalmennuksen hinta on 19,90–49 euroa, ja vuoden aikana niihin on osallistunut tuhansia ihmisiä.

– Jos haluaisimme, voisimme molemmat helposti nostaa kolmen-neljän tonnin kuukausipalkkaa yrityksestämme. Mutta miksi? Keräämme mieluummin sinne varoja.

Rahaa pari tekee myös autokaupoilla, kuten nyt Italiasta ostetulla autolla. Aki käy siellä kerran vuodessa, koska Italiassa on Suomea edullisemmat autoverot.

– Tällä reissulla hankimme poikien kanssa yhteensä kymmenen autoa, mutta vain yksi niistä tuli minulle. Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla, Aki vinkkaa.

”Auto menee ensin Ritalle, sitten myymme sen eteenpäin hyvällä voitolla.”

Keskiviikko

Meksikon-matka 4 500 euroa

Aki ja Rita ovat olleet yhdessä neljä vuotta, joista kaksi ja puoli naimisissa. Nelivuotispäiväänsä he aikovat viettää pian Meksikossa. Matkaidea tuli ystäväpariskunnalta, joka lähetti linkin all inclusive -hotelliin Nuevo Vallartassa ja suostutteli Akin ja Ritan mukaan.

– Ostimme reissun ex tempore, mutta maksoimme sen heti. Emme elä luotolla, Aki sanoo.

Matka ei ole pelkkää lomailua varten, sillä pari aikoo ottaa siellä yritykselleen uudet promokuvat.

– Emme ole koskaan täysin lomalla, vaan puuhaamme aina jotain pientä työtä siinä ohessa. Lennämme esimerkiksi useita kertoja vuodessa Turkkiin, jossa vedämme tutussa hotellissa jumppia. Yrityksemme ala on esittävät taiteet, mikä taipuu monenlaiseen työhön.

Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.
Aki arvioi moottoripyöräverstaansa sisällön noin 100 000 euron arvoiseksi.

Torstai

Bensaa Hummeriin 180 euroa

Kun Aki aikanaan osti Hummerinsa, hän maksoi siitä 53 000 euroa. Nyt hän arvioi sen arvoksi 35 000 euroa.

– On se velattomaksi autoksi varsin hyvä. Bensaa se kyllä syö paljon, 20 litraa satasella. Konkurssi tulee silti jostain muusta, Aki miettii.

– Raha ei ole minulle se juttu, vaan se, että olen voinut toteuttaa sen avulla unelmiani. Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä, sillä ei ole minulle arvoa.

”Raha itsessään on menettänyt minulle merkityksensä.”

Yksi Akin unelma sijaitsee kotipihalla. Se on moottoripyöräverstas, tai pyhättö, kuten hän sitä kutsuu.

Aki arvioi, että verstaan sisältö on noin 100 000 euron arvoinen. Siellä hän esittelee tekeillä olevan pyörän osia: vanteet maksoivat 4 000 euroa, käsityönä tehty putkisto 2 000 euroa ja nahkaistuin 550 euroa. Pyörään on painettu kuva Akin kasvoista.

Yhden moottoripyörän valmistukseen menee vuosi, ja sen myyntihinta on 60 000–80 000 euroa.

– Jokainen pyörä on kuvitettu elämäntarinallani. Ne ovat taideteoksiani. Hiljattain myin Via Dolorosa- eli kärsimysten tie -pyöräni rahoittaakseni Ritaki Oy:n hyvinvointibussin. Se kirpaisi, mutta olen vannonut ostavani kaikki pyöräni takaisin.

Aki ja Rita ovat tehneet sopimuksen, että Aki saa laittaa pyöriinsä rahaa niin paljon kuin haluaa. Vastapainoksi Rita saa ostaa parin yhteiseen kotiin mitä tahansa, eikä kumpikaan marise toisen rahankäytöstä.

Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.
Kippis! Rita ja Aki ovat tonttikauppojen ansiosta 50 000 euroa rikkaampia.

Perjantai

Meikkejä 100 euroa

Iso osa Ritan rahoista menee omasta ulkonäöstä huolehtimiseen. Kun Aki yrittää huomauttaa Ritalle naisen olevan kauneimmillaan luonnollisena, Rita purskahtaa nauruun.

– Koko yhdessäoloaikamme minulla on ollut hiuspidennykset, ripsipidennykset ja tekokynnet. Sellainen minä olen, se on luonnollista minua, Rita sanoo ja jatkaa:

– Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.

”Tykkään satsata kauniisiin asioihin, siksi laitan rahaa itseeni.”

Merkittävä osa Ritan ulkonäköön liittyvistä asioista on kuitenkin saatu sponsoroituna. Rita pystyy tarjoamaan sponsoreilleen näkyvyyttä muun muassa Instagramissa, jossa hänellä on melkein 40 000 seuraajaa.

Akikin sai juuri sponsoriltaan 940 euron arvoisen vaatelähetyksen.

Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.
Parin koira Putin vartioi herkeämättä Ritan kokkailuja.

Lauantai

Ruokakauppa 150 euroa

Ruokaostoksilla Aki ja Rita satsaavat puhtaaseen lihaan, kanaan, kalaan ja tuoreisiin vihanneksiin.

Parilla on myös 3-vuotias amerikanbully Putin. Sen hoitoon kuluu joitakin kymppejä viikossa. Pian Putin saa seuraa, kun Aki ja Rita pääsevät kotiuttamaan Putinin biologisen pojan, pienen pentubullyn Bondin.

Lauantaisin pari katsoo televisiosta Gladiaattoreita. Kun he pääsivät ohjelmaan mukaan, alkoi tiukka treenaus. Rita on entinen kilpa-aerobikkaaja, ja hän halusi valmistautua tv-sarjaan yhtä pieteetillä kuin kilpailuihin.

– Koska esiinnyin telkkarissa pienissä bikineissä, halusin, että kroppa on kunnossa, Rita sanoo.

– Minä kyllä otin vähän viiniäkin, sillä olen sinut itseni kanssa. Mutta totta kai sitä haluaa olla kuosissa, kun heiluu televisiossa nelikymppisenä kireissä punaisissa housuissa, Aki jatkaa.

Gladiaattoreista saatu palkka ei parin mukaan ollut kummoinen. Suurempi arvo on ohjelman avulla saadusta julkisuudesta.

– Ei julkkikseksi kannata ryhtyä pelkän julkisuuden takia. Siinä vaiheessa, kun julkisuus ei enää tuota, lopetamme sen, Aki huomauttaa.

Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.
Putin saa kohta kaverin omasta pojastaan Bondista.

Sunnuntai

Kaksi kirjaa 50 euroa

Sunnuntaina Aki innostui ostamaan kaksi Tommy Hellstenin kirjaa, koska hän lukee vain elämäntaitokirjallisuutta. Akin ja Ritan sohvapöydällä onkin kesken Rhonda Byrnen Salaisuus-kirja. Olkkarin seinällä puolestaan koreilee kaunokirjaimilla kirjoitettu Akin keksimä mietelause eli akismi. Siinä lukee: ”Kaikki on mahdollista. Mahdottoman toteuttaminen vain vie vähän enemmän aikaa.”

”Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto.”

– Raha on vain rahaa. Jos se loppuu, sitten myydään vaikka auto. Olen menettänyt aikanani niin paljon, että en enää pelkää. En koskaan stressaa rahasta, Aki vakuuttaa.

Rita ei ole täysin samoilla linjoilla.

– Ovathan niukat ajat olleet ihan perseestä. Olisi minulla muutakin tekemistä kuin miettiä, mitä tehdä, kun talous on notkolla. Raha mahdollistaa sellaisen elämän, jota haluamme elää, joten kyllä raha on meille tärkeää.

Viikon menot yhteensä 32 020 euroa.

Mistä pihistätte?

Aki: ”Emme mistään. Minua ei kiinnosta huominen, elän vain tätä hetkeä.”

Rita: ”Aki on suurten linjojen mies, joka tykkää maalata isolla pensselillä. Mutta miten maalata, jos väriaine on loppu? Minä olenkin meistä raha-asioissa tarkempi.”

Asuntolaina

”Maksamme asuntolainaa 1500 euroa kuussa. Summa sisältää omakotitalomme lisäksi lainanlyhennykset juuri myydystä Levin-tontista ja Raumalla olevasta tontistamme, jonne rakennutamme kolme taloa golf-kentän viereen.”

Työkokemus

Rita: ”Kilpa-aerobicillä ei tienaa, se on intohimolaji. Olisi ennemmin kannattanut alkaa vaikka tennispelaajaksi.”

Aki: ”Olen pyörittänyt AMTY-moottoripyöräyritystäni vaikka miten pitkään. Siitä en luovu.”

Tulevaisuuden haave

Rita: ”Talo meren rannalla.”

Aki: ”Asua talvet lämpimässä.”

Aki ja Rita Manninen

Aki Manninen

42-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Pari meni naimisiin elokuussa 2015.

Nousi Ritan kanssa julkisuuteen Temptation Island -ohjelmasta vuonna 2014. Pari on tehnyt myös Akin ja Ritan rakkausdieetit -ohjelmaa.

 

Rita Niemi-Manninen

38-vuotias, syntyi ja asuu Porissa.

Voittanut EM-kultaa ja MM-hopeaa kilpa-aerobicissa.

Gladiaattorit Nelosella lauantaisin.

Nanna Karalahti vietti viikonloppuna syntymäpäiviään naamiaisteemalla.

Fitness-tähti Nanna Karalahti juhli viikonloppuna kolmekymppisiään Helsingin hotelli Kämpissä.

Nyt Nannan puoliso, jääkiekkoilija Jere Karalahti, 42, on julkaissut Instagramissaan kuvan itsensä ja Nannasta naamiaisasuissa. Jere poseeraa kuvassa enkelinä. Nanna on sen sijaan pukeutunut paholaiseksi, jonka kasvotkin hohtavat punaisenaan.

 

Enkelin kosketus🙏 #original

A post shared by Jere Karalahti (@jerekaralahti) on

– Voi hyvä jumala, kuvan alla kommentoidaan kaksikon asua.

Myös Martina Aitolehti ja Mari Valosaari ovat tänään julkaisseet lennokkaita kuvia Nannan synttäreiltä. Martina oli pukeutunut juhlaan Kill Bill -henkiseen asuun. Mari oli puolestaan ehostautunut Kleopatraksi. 

 

Onnea @nanna.koo 30v #nannak30 #naamiaiset #synttärit @martinaaitolehtiofficial

A post shared by marivalosaari (@marivalosaari) on