Tomi Björck saapui Sri Lankasta kotimaan kohuihin. Kuva: Martiina Woodson.
Tomi Björck saapui Sri Lankasta kotimaan kohuihin. Kuva: Martiina Woodson.

Facebook-kommentit kehnoon ravintola-arvosteluun olivat virhe, Tomi Björck myöntää.

Sympaattinen tv-kokki, Nuorkauppakamarin valitsema Vuoden nuori menestyjä, helsinkiläisen ravintolakartan uudistaja – Tomi Björck on tottunut hyvään julkisuuteen. Mutta kun Tomin tuore Bronda-ravintola sai kielteistä arvostelua­ Helsingin Sanomien Nyt-liitteen kriitikolta, huippukokki loukkaantui. Hän julkaisi avoimella Facebook-seinällään kuvan, jossa hän istuu ravintolassaan. I just love this place, rakastan tätä paikkaa, kokki kirjoitti ja liitti tekstiin alatyyliset kommentit #fuckyougranny ja #loskatsuuhun. Julkaisusta nousi kohu, ja moni epäili menestyksen nousseen mestarin päähän.

– Kommentit olivat virhe, myönnän. Läppä oli tarkoitettu ystävilleni, jotka tuntevat ronskin huumorini. Olen leijona, joka suojelee omiaan. Alaisteni arvostelu nosti tunteet pintaan. Olen pyytänyt anteeksi, hän vakuuttaa.

Tomin mukaan kirjoittelun taustalla vaikutti myös matkaväsymys, sillä hän oli juuri palannut World Vision -hyväntekeväisyysjärjestön matkalta Sri Lankasta.

– Ehkä mielessäni pyörivät vähän suuremmat kuviot ja asiat, joilla on oikeasti merkitystä, hän huokaa.

Silti kokkia harmittaa. Symppisimago sai kolhun.

– Kohun seurauksena syntyneet jutut tuntuvat ajojahdilta. Aivan kuin hakemalla haettaisiin epäonnistumistani.

– Olen 17 vuotta tehnyt helvetisti duunia enkä todellakaan ole syntynyt tänne hakemaan helppoa elämää. Teen keskimäärin 17 tunnin päiviä, joihin kuuluu duunia ja treenaamista. En tunne olevani etuoikeutettu, sillä koko bisnes on syntynyt omalla työlläni. Jos tekisin töitä pelkästään raha tai tittelit edellä, olisin nopeasti hakoteillä. Onnistuminen keittiössä on minulle kuin orgasmi, Tomi sanoo.

Jos Björck ei olisi kokki, hän saattaisi olla vaikka lastentarhanopettaja.

– Skidit ovat siistejä. Jos olisimme vaimoni Minkan kanssa jääneet Australiaan asumaan, olisin varmaan ryhtynyt koti-isäksi. Kun toinen poikani syntyy kesäkuussa, haluaisin viettää vähän enemmän aikaa lasten kanssa.

Lue Tomi Björckin hyväntekeväisyysmatkasta Sri Lankaan Me Naisista 20/2014.

Daniel Craig ja Rachel Weisz kertovat odottavansa ensimmäistä yhteistä lastaan.

Viimein on selvinnyt, mitä Daniel Craig, 50, alkaa tehdä James Bond -uransa jälkeen. Näyttelijä on kertonut, että seuraava 007-leffa jää todennäköisesti hänen viimeisekseen salaisena agenttina.

Sen jälkeen pyssyhommat jäävät vähemmälle, ja mies katoaa vauvakuplaan!

No vitsi vitsi, eiköhän Craigia yhä nähdä myös valkokankaalla. Hänen näyttelijävaimonsa Rachel Weisz, 48, on kuitenkin kertonut The New York Timesille, että pari odottaa ensimmäistä yhteistä lastaan. Weiszin paljastus antaa ymmärtää, että molemmat ovat uutisesta varsin haltioissaan.

– Vatsani alkaa näkyä pian. Daniel ja minä olemme niin onnellisia. Meille tulee pieni ihminen. Emme malta odottaa, että tapaamme hänet. Kaikki on niin mystistä, Weisz hehkutti onneaan haastattelussa.

Rachel Weiszilla on 11-vuotias poika Henry edellisestä liitostaan ohjaaja Darren Aronofskyn kanssa. Daniel Craigin Ella-tytär suhteesta näyttelijä Fiona Loudonin kanssa on jo 25-vuotias. Weisz ja Craig ovat olleet naimisissa seitsemän vuotta.

Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen
Maaret Kallio on nelilapsisesta perheestä. Kuva: Satu Kemppainen

”Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää”, Maaret Kallio muistelee kouluaikojaan Kodin Kuvalehdessä.

Psykoterapeutti ja tietokirjailija Maaret Kallio kertoo Kodin Kuvalehdessä, ettei ollut koululaisena mikään kympin oppilas. Toisin oli hänen isoveljensä Jarno Limnéllin laita. Jarno on kyberturvallisuuden professori Aalto-yliopistossa, sotatieteiden tohtori, valtiotieteiden maisteri ja upseeri. 

Maaretin ja Jarnon lapsuudenperheessä oli neljä sisarusta, joista Jarno on vanhin ja Maaret toiseksi vanhin. He kertovat jutussa, että Jarno nosti keskiarvonsa kymppiin lukion alussa. Maaret keskittyi koulun sijaan kavereihin ja teatteriharrastukseen.

– Toisaalta tunsin myös huonommuutta ja kateutta. Olihan se karmeaa tulla pikkusiskona perässä keskinkertaisin paperein, kun toinen oli kirjoittanut jotain 15 ällää. Kun sain kutosia matematiikan kokeista, vanhempani lohduttivat, että heilläkin on huono matikkapää, Maaret toteaa jutussa.

Sisarukset kertovat jutussa olevansa erilaisia, mutta läheisiä. Lempeydestään tunnettu Maaret kertoo, että Jarno on aina ollut suorittaja.

– Jarno oli itseään kohtaan armoton jo lapsena. Muistan yhdet hiihtokisat, joissa hän hiihti niin kovaa, että oksensi maalissa. 

”Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset.”

Jarno puolestaan kertoo Kodin Kuvalehdessä, että Maaretista on ollut hänelle tukea ja apua esimerkiksi avioeron jälkeen. Psykoterapeutilla ja kyberturvallisuuden professorilla on kylläkin hyvin erilaiset käsitykset siitä, miten tunteita käsitellään.

– Minulla on sellainen periaate, että yritän unohtaa ikävät ajatukset. En käsittele niitä vaan laitan aivoissani niiden päälle rastin ja jätän ne sinne, Jarno toteaa. 

Maaretin mukaan vaikeat asiat pitää avata, jakaa ja selittää. Kuten kaikki psykoterapeutit, hänkin on käsitellyt lapsuuttaan terapiassa. Maaret on aiemmin kertonut, että lapsuudenperhe oli puuhakas ja tavallinen.