Hugh Grantissa yhdistyvät ilkikurinen ja rennonletkeä hurmuri sekä neuroottisuuteen asti ankara työntekijä. Täydellisyydentavoittelusta uupunut brittitähti suunnittelee panostavansa pinnalliseen hauskanpitoon ja uraan perheenisänä.
– Elämässä mokailu on tärkeää, hän tunnusti Me Naisille Tukholmassa.
Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset -lehdessä vuonna 2002.

Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset -lehdessä vuonna 2002.

Nyt 42-vuotiaana Hugh Grant alkaa olla komeimmillaan. Plösö olemus ja pari numeroa liian suuret paitapuserot ovat vaihtuneet tiukkaan lihaskuntoon ja kroppaa myötäileviin t-paitoihin, tavaramerkiksi muodostuneet otsakiehkurat on suittu tikkumaiseksi kampaukseksi. Flirttailun mestari on itsevarma ja rento jutustelija. Mokkakengät jalasta potkaistuaan Hugh oikaisee sohvalle ja paljastaa pitkät varpaansa.

Grantin uusi rooli Nick Hornbyn romaania noudattelevassa elokuvassa Poika (About A Boy) lienee paras suoritus brittitähden 20-vuotisella näyttelijänuralla. Ainakin Hugh on saanut tulkittavakseen piristävästi erilaisen hahmon. Työkaverit kuvailevat häntä jopa neuroottisuuteen asti pilkuntarkaksi näyttelijäksi, jolle vaikka vain yhden lauseen kohtaus on suuri kunniakysymys. Mickey Blue Eyes –elokuvan filmauksissa James Caan antoi tälle lempinimen Whippy, koska ”mies hermoili kaikesta kuin whippet-koira”.

Grant näyttää kävelevän elokuvien läpi vain esittämällä itseään, mutta todellisuudessa jokainen rooli on pitkän harkinnan ja versioinnin tulos.

Ehkä juuri hysteerisestä täydellisyydentavoittelusta johtuen Hugh alkaa olla uupunut työntekoon ja on uhannut lopettaa uransa parin vuoden ja parin elokuvan jälkeen. Hänen mukaansa näyttelemiseen satsattujen hermoilun, harjoittelun ja tuskailun sekä onnistuneesta lopputuloksesta saadun nautinnonhetkien määrät eivät käy yksiin.

Oxfordin yliopistosta valmistunut Grant on urallaan saanut jokaisen haluamansa roolin ja nykyisillä 7 miljoonan dollarin eli 7,1 miljoonan euron esiintyjäpalkkioillaan hänellä olisi varaa jäädä syljeksimään kattoon. Tulevaisuudessa hän mieluusti keskittyisi tuottamiseen ja käsikirjoittamiseen Liz Hurleyn kanssa puoliksi omistamassaan Simian Films -elokuvayhtiössä.

– Minun on silti paras pysytellä komedioissa, en osaisi muuta. Ei tulisi mieleenikään kokeilla näyttelemistä vaikka trillerissä, joku muu tekisi sen kuitenkin minua paremmin, hän arvioi.

Grantin aiempia elokuvia ovat muun muassa Neljät häät ja yhdet hautajaiset, Bridget Jones, Mickey Blue Eyes, Englantilainen joka nousi kukkulalle, mutta laskeutui alas vuorelta, Notting Hill, 9 kuukautta, Järki ja tunteet sekä Woody Allenin ohjaama Keksejä ja konnia.

Viihdyn parhaiten parisuhteessa

Hugh on tämänviikkoisen ensi-iltafilmin Will, 38-vuotias vannoutunut poikamies, joka keskittyy pinnalliseen elämään sekä irtosuhteisiin ja uskoo, että jokainen mies on saari. Isänsä säveltämän joululaulun rojalteilla elävä trendikäs lontoolainen uskoo löytäneensä iskuapajat yksinhuoltajaäideistä, mutta saakin kannoilleen koulukiusatun 12-vuotiaan Marcuksen.

Grantin mukaan hänen oma lapsuutensa oli yksinkertaisen mukavaa aikaa.

– Olisi paljon seksikkäämpää sanoa olleeni ihan sekopäinen ja häiriintynyt, Hugh virnistää. Teini-iässä olin innokas futisfani ja kovin kiinnostunut tytöistä, mutta epäonnekseni olin todella hidas kehittyjä. Olin lyhyt ruipelo ja ostin kenkiini piilokorkojakin, jotta en olisi näyttänyt niin tapilta kavereitteni rinnalla. Käytin tunteja hiusteni laittamiseen ja jossain vaiheessa näytin niin tyttömäiseltä, että minua kutsuttiin neidiksi.

Aikuisikään päästyään Hugh on nauttinut paremmasta menekistä naisrintamalla, mutta ei ole halunnut leimautua uuden roolihahmonsa kaltaiseksi sarjapoikaystäväksi. Grant kertoo viihtyvänsä erinomaisesti parisuhteessa, sen hän todisti 14 vuotta kestäneessä avoliitossa supermalli-näyttelijä Liz Hurleyn kanssa. Julkkisparin kahden vuoden takainen ero uutisoitiin näkyvästi. Tätä nykyä Liz on parikuisen poikavauvan yksinhuoltajaäiti, Hugh puolestaan on poikamiehen arkea maisteltuaan löytänyt kainaloonsa sievän tummakutrin.

– Toisinaan sinkkuna oleminen tuntuu hauskalta, mutta en oikein tiedä, onko se kovin coolia minun iässäni. Kun löydän itseni yökerhosta kolmelta aamuyöllä, tajuan olevani väärässä paikassa väärään aikaan. En halua olla se surkuhupaisa vanhapoika.

– Lizin kanssa olemme yhä toistemme tärkeimpiä ystäviä ja bisneskumppaneitakin, mutta en suinkaan ole tyrkyllä isän korvikkeeksi hänen pojalleen, kuten lehdissä on väitetty. Tulevaisuudessa näen itseni mielihyvin perheenisänä, se ei ole lainkaan vieras ajatus. Toistaiseksi minulla kuitenkin on vain kummilapsia. Heitä on noin neljä miljoonaa ja kehnolla menestyksellä yritän muistaa kaikkia tasapuolisesti.

Janoan yksityisyyttä

Sarkastisen huumorintajunsa ansiosta Hugh Grant näyttää tosikkojen silmissä kaikkea muuta kuin ihannemieheltä. Hän kiroilee reippaasti, viljelee pissa-kakka-vitsejä ja laveasanaisesti muistelee venähtäneitä ravintolailtojaan. Hän on nimennyt Lolitan lempiromaanikseen ja ylistää latinalaisnaisia näiden seksikkäistä muodoista. Hän tunnustaa karttavansa kaikkea syvällistä jopa niin, ettei kuuntele klassista musiikkiakaan. Se kuulema tuo pintaan hänen synkän surumielisen puolensa, jota hän ei välitä kohdata.

– En ole koskaan käynyt terapeutilla enkä pidä ihmisistä, jotka ovat liian asiallisia. Kun muutamat ystäväni selittävät psykiatriensa höpinöitä, haluaisin tempaista heitä päin näköä. He eivät koskaan kännää, eivät törttöile, eivät tee mitään hävettävää. Mielestäni on tärkeää, että ihminen toisinaan mokailee.

Hugh inhoaa Amerikkaa ja mehukkaista työtarjouksista huolimatta pyrkii viettämään rapakon takana niin vähän aikaa kuin se elokuvien tekemisen kannalta on mahdollista. Hänen mukaansa New Yorkissa on vielä jotain kiehtovaa ja inhimillistä, mutta Los Angeles sitä vastoin on todellinen kauhugalleria. Osasyy inhotukseen löytynee seitsemän vuoden takaisesta pidätyksestä, jolloin tähti jäi kiinni rysän, tai tarkemmin ilotytön, päältä.

Tapauksen jälkeen Hugh ei piitannut ryvettyneestä maineestaan, vaan lähinnä kärsi vanhemmilleen aiheutuneesta häpeästä. Poliisin valokuvat ja kohuotsikot eivät yllättäneet edes hänen lähimpiä ystäviään.

– Ei sillä, että minä olisin aina hengaillut prostituoitujen seurassa, mutta he tiesivät, etten ollut se putipuhdas tyyppi, joksi kaikki minua luulivat, Hugh on todennut.

– Valehtelisin, jos sanoisin sopeutuneeni ja viihtyväni julkkiksen osassa. Toki elämäni on ylellistä, mutta välillä kaipaan virtakatkaisijaa, jota napsauttamalla voisin pysäyttää tohinan vähäksi aikaa. Olen ihan seurallinen heppu, mutta usein poden valtavaa yksityisyyden nälkää, janoan saada olla omassa rauhassa. Tunne iskee yhtä konkreettisena kuin verensokerin laskeminen. Minun on pakko saada olla ihan yksin tai alan huutaa.

Hugh tunnistetaan yleensä kaikkialla, mutta hänen mukaansa britit tapaavat tulla juttusille vasta änkyräkännissä.

– New Yorkissa joku heppu pysäytti minut ja sanoi, että näytän aivan Hugh Grantilta – ei millään pahalla!

Mikä on sopivaa nelikymppiselle?

Jotain yhtäläistäkin Hughilla ja hänen näyttelemällään Willillä on, molemmat tuntevat suurta vetoa kodin elektroniikkaan ja vempaimiin.

– Hankin tuon tuosta keittiövälineitä ja koneita kotiini, vaikka en edes osaa kokata. Raaka ruoka ällöttää minua enkä voisi kuvitellakaan esimerkiksi leikkaavani kalalta päätä irti.

Tähti elää erikoisessa neljän asunnon loukussa, johon hän sanoo ajautuneensa epähuomioissa. Hän omistaa edelleen puolet luksuskartanosta, jonka hän hankki Liz Hurleyn kanssa ja jossa kaunotar asuu vauvoineen. Väliin mahtuu pari muuta kaupunkilukaalia, joista toisessa odotellaan korjaajaa hajonneelle viemäriputkistolle ja toisessa asustaa Hughin kotiapulainen. Hugh itse majailee edustuskelpoisessa ullakkohuoneistossa Lontoon arvoalueella.

– Tämä uusi asuntoni on sellainen austinpowers-tyylinen kämppä. Viimeisin hankintani oli asennuttaa filmiprojektori valtavan parisänkyni päätyyn ja valkokangas vastakkaiselle laidalle. Nyt voin katsella leffoja suoraan vällyjen välistä. Kuulostaa tosi rasvaiselta, mutta se on oikeasti makeeta!

Vaikka Hugh kiistää potevansa neljänkympin kriisiä, ikäviittaukset putkahtavat hänen juttuihinsa tuon tuosta. Hän kertoo käyneensä kiivaita väittelyjä puvustajan kanssa siitä, voiko nelikymppinen mies pukeutua farkkuihin ja tennareihin olematta täysi idiootti vai pitäisikö hänen vaihtaa t-paitansa kauluspuseroihin. Jopa imagolle sopiva auton valinta tuotti harmaita hiuksia.

– Yritän välttää isojen poikien leluja, mutta kuten kaikki miehet, minäkin pidän urheiluautoista ja nyt ensimmäistä kertaa minulla on varaa hankkia kunnon kärry. Nicholas Hoult (elokuvan Marcus-poika) yllytti minut ostamaan syvänsinisen Aston Martin Vanquishin, samanlaisen kuin tulevassa Bond-elokuvassa. Se on upea auto, mutta pelkään näyttäväni perverssiltä limanuljaskalta sen ratissa.

Hanna-Maria ja Anssi ovat tehneet häiden jälkeen myös avioehdon.

Entinen MM-kilpauimari Hanna-Maria Seppälä, 33, on avioitunut pitkäaikaisen kumppaninsa, liikemies Anssi Hintsan, 56, kanssa. Hanna-Maria vahvistaa asian Me Naisille puhelimitse.

– Pitää paikkansa, olemme menneet vuoden alussa naimisiin, Hanna-Maria kertoo.

Sen enempää yksityiskohtia häistä Hanna-Maria ei halua paljastaa. Hän haluaa pitää häiden kokoon ja järjestämispaikkaan liittyvät asiat vain lähipiirinsä tiedossa.

Hanna-Marian ja Anssin avioitumisesta kertoi ensimmäisenä Seiska. Lehden maistraatilta saamien tietojen mukaan pariskunta on tehnyt häiden jälkeen avioehdon, joka on rekisteröity maistraattiin elokuun lopulla. Asia vahvistetaan maistraatista myös Me Naisille. Sopimuksen mukaan pariskunta asteli avioon tammikuun 31. päivä.

Pariskunta kihlautui vuonna 2016 Havajilla. He asuvat yhdessä Helsingissä.

Hanna-Marialla ja Anssilla on 23 vuotta ikäeroa. Vuonna 2016 Hanna-Maria kertoi Eeva-lehdelle, että hänen ja Anssin suhde aiheutti aikoinaan monenlaisia reaktioita.

– Ymmärrän, että suhteemme oli monelle yllätys. Itselleni asia on ollut alusta saakka aivan luonnollinen juttu, sillä mielestäni rakkaudessa ikäerolla ei ole merkitystä. Tärkeintä on se, mitä löytyy korvien välistä ja mitä tuntee sydämessään, Hanna-Maria kertoi haastattelussa.

Anssilla on viisi lasta edellisestä liitostaan. Hän on viime vuonna menehtyneen urheilu- ja F1-lääkäri Aki Hintsan veli.

Käyttäjä4631
Seuraa 
Liittynyt31.8.2016

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Itselläni 25 vuotta nuorempi mies. Olen 57-vuotias nuorekas nainen. Olen ollut myös 10 vuotta itseäni 18 vuotta vanhemman miehen kanssa. Olin tuolloin 27 ja mies 45 kun tutustuimme. Oli mies parhaassa iässä ja tietysti hänen itsevarmuutensa iski. Valitettavasti vuosien saatossa hänestä tuli vanha ukko. Itse olin nainen parhaassa iässä. Ero tuli!
Lue kommentti
Anneliga

Hanna-Maria Seppälä, 33, kertoo avioituneensa Anssi Hintsan, 56, kanssa: ”Olemme menneet vuoden alussa naimisiin”

Mitä ihmeellistä tässä on. Jos naisella sattuu olemaan nuorenpi mies, pidetään sitä kummajaisena naista puumana, mutta kun miehellä on puolet nuorenpi vaimo, niin sehän onkin hyväksyttävää. Treffisivustot on täynnä ukonrahjuksia, joiden mielestä heillä on velvollisuus hakea nuorta, vaikka omat edelletykset ei ole edes itseä vanhenpaan.
Lue kommentti

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, ahdistuu tilanteissa, joissa ympärillä on paljon vieraita ihmisiä, joiden kanssa pitäisi small talkata.

Pyhimyksenä tunnettu Mikko Kuoppala, 36, oli varsinkin uransa alussa niin sisäänpäinkääntynyt, että räppäsi lavalla selkä yleisöön päin.

– Vaimokin on sanonut, että olen haastavin hänen tuntemistaan ihmisistä, mutta toisaalta minun kanssani ei ole kuulemma koskaan tylsää.

Mikko on yksi tämän syksyn Vain elämää -tähdistä. Ennen kuvausten alkamista uran alkuajoilta tutut tuntemukset ja jännitys nousivat pintaan.

– Ahdistus tai jännitys eivät liity enää esiintymiseen, vaan ennemmin uusiin sosiaalisiin tilanteisiin. Minulle isot tilaisuudet, joissa pitää moikkailla puolituntemattomia ihmisiä ja käyttäytyä tiettyjen sosiaalisten normien mukaisesti ovat ahdistavia, päivätyönään levy-yhtiön tuotantopäällikkönä työskentelevä Mikko selvittää.

Nuoruudessa ahdistuskohtaukset tuntuivat fyysisinä. Pahimmillaan Mikko pelkäsi saavansa sydänkohtauksen.

– Yritin rauhoittaa mieltä, mutta en saanut fyysisiä oireita kuriin.

Myöhemmin kivikasvoisuudesta ja introverttiydestä on tullut Pyhimyksen tavaramerkkejä. Mikko on pystynyt pysymään tinkimättömänä siinä, että hän pyrkii aina olemaan oma itsensä, vaikka ympäristö asettaisi paineita olla sosiaalinen ja hymyilevä.

– En ole lähtenyt tekemään kaupallista menestyäkseni, enkä esittelemään lavalla itseäni. Kerron tarinoita.

Mies arvelee, että introverttiydestä ei ole ollut läheisimmissä ihmissuhteissa haittaa.

– Olen hyvä ihmistuntija, ja tunnistan kyllä ihmiset, joiden kanssa voin olla oma itseni.

Millainen oli Mikon lapsuus helsinkiläisessä lähiössä? Miten Mikko selätti ahdistuksensa ja miten hän hallitsee sitä nykyään? Mitä Mikko ajattelee isyydestä? Lue Mikon haastattelu kokonaisuudessaan tämän linkin kautta. Voit lukea jutun myös Me Naisten uusimmasta numerosta 38/2018. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.