Vesa-Matti Loiri täyttää 70 vuotta 4. tammikuuta. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-Ahtio
Vesa-Matti Loiri täyttää 70 vuotta 4. tammikuuta. Kuva: Sanoma-arkisto/Pete Aarre-Ahtio

Vesa-Matti Loiri kertoo velkakierteestään Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa.

Näyttelijä-muusikko Vesa-Matti Loiri kertoo Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa saaneensa 1980-luvulla isot verovelat anteeksi.

Loirille alkoi kertyä veromätkyjä 1970-luvun lopulla. Hän sai soittokeikoista palkkiot käteisenä eikä muistanut, että niistä olisi kuulunut maksaa veroa. Kun Loiri ei pystynyt maksamaan jälkiveroja, niille alkoi kertyä korkoa.

80-luvulla velka oli noussut miljoonaan markkaan. Loiri kertoo Kuukausiliitteessä tehneensä valtavasti töitä ja saaneensa lyhennettyä velkoja parhaimmillaan 8000 markkaa kuukaudessa, mutta se riitti vain korkojen pienentämiseen.

Velkataakka helpotti yllättäen

Kun Loiri juhli 25-vuotistaiteilijauraansa Kulttuuritalolla vuonna 1988, näyttelijäkollega Eija Ahvo otti velat puheeksi silloisen valtiovarainministerin Erkki Liikasen kanssa.

– Eija oli ehtinyt vähän humaltua, ja se sanoi Ekille, että pitääkö tämän jätkän hypätä katolta ennen kuin tajuutte. Se on mijoonan velkaa valtiolle, Loiri muistelee Kuukausiliitteessä.

Loirin tietämättä Liikaseen olivat olleet yhteydessä myös Pertti "Spede" Pasanen ja MTV:n viidepäällikkö Päiviö Pyysalo.

Pari viikkoa juhlien jälkeen Loiri sai puhelun eduskunnasta. Erkki Liikanen ja toinen valtiovarainministeri Ulla Puolanne kertoivat Loirille, että tälle oli päätetty antaa valtion akordi eli sopimus, jolla velkoja annetaan anteeksi tai kohtuullistetaan.

Lopulta Loiri sai anteeksi mätkyistä kertyneitä korkoja 150 000 markan verran.

Lue myös:

Vesa-Matti Loiri ja Sauli Niinistö muisteleva vaimojen traagisia kuolemia Loirinuotiolla-ohjelmassa

Vesa-Matti Loiri: ”Kävely on töpöttelyä, koska sairaus tuhosi jalkapohjat”

Vesa-Matti Loiri: ”Minulla on ollut kuusi tai seitsemän rakkautta”

Jarkko Valtee juhli pyöreitä baarissa. – Laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Drag-artisti, radiojuontaja ja viihteen monitoimimies Jarkko Valtee täytti lauantaina 50 vuotta.

– Tai siis olen nyt vanha 600 kuukautta ja neljä päivää. Lapsilla ikä lasketaan aina kuukausissa, jossain vaiheessa ihminen alkaa kääntyä takaisinpäin.

Jarkko juhli pyöreitä baarissa.

– En jaksanut järjestää mitään tapahtumaa, mutta laitoin parille kymmenelle frendille Facebookissa viestiä, että en ole matkoilla vaan baarissa, tule sinäkin.

Edellisen kerran Jarkko juhli pyöreitä isommin, kun hän täytti 30 vuotta. Noissa juhlissa hän esiintyi ensimmäistä kertaa Osku Heiskasen kanssa Sowhat draq-duona.

”Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille.”

Nyt kaksikko rakentaa syksylle 20-vuotisjuhlakiertuetta. Mukaan lähtee 13 henkinen porukka sekä iso rekan perävaunullinen koneistoa. Kiertue kattaa maan isoimmat kulttuuritalot.

– Naurettiin Oskun kanssa, että on tämä aika hyvin kahdelle viisikymppiselle miehelle, jotka esittävät muita artisteja. Silloin kun aloitimme, drag nähtiin enemmän suttuisena yökerhoasiana. Meitä on Oskun kanssa leikkisästi syytetty, että veimme drag-skenen S-etukorttiristeilyille. Se on edennyt marginaaliviihteestä yhdeksi isoksi teatteriviihteen alaksi.

Esiintymistä Jarkko aikoo jatkaa hamaan tulevaisuuteen. Muutenkin hän arvelee muuttuneensa ihmisenä hyvin vähän viimeisen 20 vuoden aikana.

– Rauhoittunut on väärä sana, mutta en ole enää niin ehdoton kuin aikaisemmin. Pystyn yhä vetämään kilarit aivan käsittämättömistä asioista, mutta väitän että olen ihan pikkuisen paremmin oppinut ymmärtämään, enkä suutu ihan niin herkästi, Jarkko analysoi Laura Paloheimon kirjan julkistamistilaisuudessa.

Radiopersoona Kimmo Vehviläinen poseerasi Instagram-kuvassaan ilman vihkisormusta jo huhtikussa. Nyt hän on vahvistanut, että avioliitto Johannan kanssa on päättynyt eroon. 

Kimmo Vehviläisen avioliitto vaimonsa Johanna Vehviläisen kanssa on päättynyt eroon. Pari oli yhdessä 10 vuotta. Naimisiin he menivät vuonna 2016. Jo ennen naimisiinmenoa pari erosi kahdesti. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Seiska

Kimmo vahvistaa Me Naisille tiedon pitävän paikkansa. 

– Kyllä tieto erosta pitää paikkansa. Olen jo sanonut kaiken sanottavan, minulla ei ole enempää tästä aiheesta, Kimmo kommentoi Me Naisille. 

Seiskalle Kimmo paljasti, että pariskunta oli eronnut jo kevättalvella.

– Nyt alkukesän aikana asioita laitetaan käytäntöön, Kimmo kertoi Seiskalle. 

Kimmo oli yksi suosikeista tuoreessa Selviytyjät Suomi -julkkisversioissa. Kimmo pääsi kilpailussa finaaliin. Kun Selviytyjissä kilpailijat saivat kirjeet kotoa, Kimmo ei pystynyt tunteidensa vallassa lukemaan rakkaudentäyteistä kirjettä Johannalta.

Kimmo kertoi Seiskalle kokeneensa itsensä yksinäiseksi Selviytyjien kuvauksissa. Hän kävi kuvausten aikana puhumassa pahasta olostaan psykologi Laura Stenroosin kanssa. 

Johanna-vaimon Selviytyjät-ohjelman kuvauksiin lähetetystä kirjeestä välittyi rakkaus ja ikävä aviomiestään kohtaan.

Päivitetty 10:39 Oikea naimisiinmenoaika